7 Ιουνίου 2024
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, το οποίο υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis από το 2012, ακολουθούνται αυστηροί κανόνες και πραγματοποιούνται τακτικοί έλεγχοι, ώστε να διασφαλίζεται η υγιεινή και η ποιότητα των γευμάτων που διανέμονται στους μαθητές.
Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται τόσο σε επίπεδο πρώτων υλών στους χώρους των προμηθευτών όσο και στο τελικό προϊόν όπως αυτό φτάνει στο χώρο του σχολείου. Παράλληλα διασφαλίζουμε την διάθεση ψυγείων σε κάθε σχολείο και ελέγχουμε τη λειτουργία τους, ώστε να μην διακόπτεται η ψυκτική αλυσίδα.
Τα ειδικά σχεδιασμένα γεύματα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ περιλαμβάνουν καθημερινά σάντουιτς ή αρτοσκευάσματα και φρέσκα φρούτα, καθώς και 3-4 φορές την εβδομάδα λευκό γάλα ή γιαούρτι, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των ενεργειακών και θρεπτικών αναγκών των μαθητών.
Με δεδομένο ότι το πρωινό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεύμα της ημέρας, τα τρόφιμα προσφέρονται στο ξεκίνημα της σχολικής ημέρας στο σύνολο των μαθητών των σχολείων του Προγράμματος.
Δείτε το αναλυτικό infographic εδώ.