23 Δεκεμβρίου, 2022

16 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί και Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής-ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Δύο από τις σημαντικότερες δράσεις του Ινστιτούτου Prolepsis με σημαντική συνεισφορά στην προαγωγή της υγείας του πληθυσμού παρουσιάστηκαν μέσα στην εβδομάδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Οι Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί για τον γενικό πληθυσμό των ενηλίκων, τις γυναίκες, τα παιδιά και τους εφήβους, και τους ηλικιωμένους είναι προσβάσιμοι για όλους στην ιστοσελίδα www.diatrofikoiodigoi.gr.

Το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ υλοποιείται για πέμπτη συνεχή σχολική χρονιά, έχοντας διαθέσει από το 2012 περισσότερα από 11 εκατομμύρια γεύματα, σε 450 περίπου σχολεία κοινωνικοοικονομικά ευάλωτων περιοχών και 75.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

Η στήριξη του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ είναι πιο αναγκαία από ποτέ, καθώς οι πόροι που έχουν εξασφαλιστεί μέχρι σήμερα αρκούν μόνο για να την κάλυψη περίπου 100 σχολείων, με 7.500 συνολικά μαθητές.Από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, 2032 σχολεία από όλη την Ελλάδα έχουν ήδη αιτηθεί να ενταχθούν στο Πρόγραμμα. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 16% των δημοσίων σχολείων της Ελλάδας και περίπου σε 250.000 μαθητές.

Αγκαλιάζουμε την προσπάθεια για την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων σχολείων στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα: http://diatrofi.prolepsis.gr και λάβετε μέρος στην εκστρατεία «ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

DIATROFI BannersA4.1 DIATROFI BannersA4.2