Τα οστά χτίζονται σταδιακά κατά την παιδική και εφηβική ηλικία. Επομένως, η κατανάλωση γαλακτοκομικών σε αυτό το ηλικιακό στάδιο είναι εξαιρετικά σημαντική για την απόκτηση ενός γερού σκελετού και για την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων όπως η οστεοπόρωση στο μέλλον. Τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν κατά μέσο όρο 3 μερίδες γάλακτος και των προϊόντων του σε ημερήσια βάση. Στους εφήβους η σύσταση φτάνει ακόμη και τις 4 μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα.
Στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ φροντίζουμε οι μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών να λαμβάνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση γάλα ή γιαούρτι. Παράλληλα σε πολλά προϊόντα όπως σάντουιτς και πίτες λαχανικών προστίθεται και τυρί. Με αυτό το τρόπο, καλύπτουμε μεγάλο μέρος των καθημερινών αναγκών των παιδιών σε ασβέστιο.