23 Δεκεμβρίου, 2022

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Grace Foundation ανακοινώνει την υποστήριξή του προς το Ινστιτούτο Prolepsis

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριακό και τη σύζυγό του Μαριγώ με αποστολή να αναλάβει τη φροντίδα των ορφανών και των άστεγων κοριτσιών προερχόμενων από οικογένειες με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Το Ίδρυμα βοηθά τα κορίτσια από την ηλικία των έξι ετών, παρέχοντάς τους στέγαση, φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη, καθώς επίσης και εκπαιδευτικές ευκαιρίες που προκύπτουν στο πλαίσιο της ενηλικίωσής τους και της ομαλής ένταξής τους σε μια σύγχρονη κοινωνία. Το ορφανοτροφείο υποστηρίζει σήμερα 86 κορίτσια και το Ίδρυμα Grace Foundation έχει συμφωνήσει να παρέχει μια δωρεά ύψους €600.000.

Το Ινστιτούτο Prolepsis, που επίσης θα λάβει χρηματική δωρεά ύψους €600.000 από το Ίδρυμα Grace Foundation, είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον χώρο της ιατρικής έρευνας, της προαγωγής της υγείας και της περιβαλλοντικής και εργασιακής υγείας από το 1990. Η ευρεία επιστημονική ομάδα του, αποτελούμενη από ιατρούς, εξειδικευμένους επιστήμονες στον κλάδο της δημόσιας υγείας, στατιστικολόγους, οικονομολόγους και κοινωνιολόγους, διαχειρίζεται ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων που προωθούν και βοηθούν στη διατήρηση της υγείας σε ολόκληρο τον πληθυσμό και το εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής, ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Σχολιάζοντας σχετικά με τις δωρεές, ο Jimmy Αθανασόπουλος, επικεφαλής της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Libra Group, μητρικής εταιρείας των Grace Hotels, δήλωσε: «Η κοινωνική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές, δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι υποχώρησης και χρειάζεται άμεση δράση και αντιμετώπιση. Πάντα πιστεύαμε πως η παροχή των ευκαιριών είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορεί κανείς να προσφέρει. Το έργο του Χατζηκυριάκειου Ορφανοτροφείου είναι μοναδικό σε αυτή τη διάσταση – γαλουχεί και ενθαρρύνει νεαρά κορίτσια που προηγουμένως ζούσαν χωρίς ελπίδα, δίνοντάς τους την φροντίδα αλλά και την ευκαιρία στην εκπαίδευση που τόσο χρειάζονται ώστε να ξεκινήσουν την ενήλικη ζωή τους με πραγματικά ίσες ευκαιρίες και όρους. Μια άλλη ακλόνητη πεποίθηση που μοιραζόμαστε ολόψυχα με το Ινστιτούτο Prolepsis, είναι ότι η υγεία αποτελεί θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η δια βίου υγεία είναι να εργαστούμε σύμφωνα με την ολιστική μέθοδο που ακολουθεί το Prolepsis – προώθηση και ενημέρωση γύρω από θέματα περιβαλλοντικής και εργασιακής υγείας, αγγίζοντας και πολλές φορές ξεπερνώντας τα όρια της επιστήμης της υγείας μέσω πρωτοποριακής έρευνας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίζουμε αυτούς τους οργανισμούς που με σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα παράγουν έργο που προσδίδει ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη στην ελληνική κοινωνία, σε μία περίοδο που την έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.»

Το Ίδρυμα Grace Foundation αναλαμβάνει πολλές φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος «Give with Grace» σύμφωνα με το οποίο όλα τα Grace Hotels δωρίζουν (το ισόποσο σε τοπικό νόμισμα) $1 για κάθε νύχτα που ένα δωμάτιο ενοικιάζεται. Οι επισκέπτες μπορούν να δωρίσουν το ίδιο ποσό για κάθε νύχτα που μένουν και το συνολικό κεφάλαιο δωρίζεται στα Παιδικά Χωριά SOS που παρέχουν διεθνώς οικογενειακή φροντίδα, εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη για τα παιδιά και τους νέους που έχουν χάσει τη γονική μέριμνα ή που κινδυνεύουν να τη χάσουν. Το ίδρυμα συγκεντρώνει επίσης σημαντικά ποσά κάθε χρόνο, μέσω της δωρεάς του ξενοδοχείου από έσοδα διανυκτερεύσεων για πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα και ευγενείς σκοπούς.

http://health.in.gr/news/healthpolicies/article/?aid=1231397523#ref=newsroombox