23 Δεκεμβρίου, 2022

Το Ινστιτούτο Prolepsis στην ετήσια έκδοση Yearbook 2014-15 – The Power of Collaboration

Με κείμενο – παρέμβαση που φιλοξενείται στο Yearbook η καθηγήτρια κα Αθηνά Λινού, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis επικεντρώνεται στον πολύπλευρο και διαρκώς αναπτυσσόμενο χαρακτήρα της Δημόσιας Υγείας και παρουσιάζει σημαντικές παρεμβάσεις του Ινστιτούτου Prolepsis κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας του. Επίσης, αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ το οποίο αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα συνέργειας μεταξύ επιχειρήσεων, φορέων και κοινωνικών εταίρων. Σύμφωνα με την καθηγήτρια κα Αθηνά Λινού η αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με τη φυσική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών είναι ζωτικής σημασίας αν θέλουμε να δημιουργήσουμε το υπόβαθρο για ένα βιώσιμο μέλλον και να προωθήσουμε την κοινωνική σταθερότητα και ανάπτυξη. Το έργο του Ινστιτούτου Prolepsis στον τομέα της δημόσιας υγείας αντιμετωπίζει ευρύτερα θέματα που επηρεάζουν άμεσα την υγεία και την ανάπτυξη ατόμων, οικογενειών, κοινοτήτων και κοινωνιών και θέτει τις βάσεις για την ευημερία των μελλοντικών γενεών.

Η καθηγήτρια κα Αθηνά Λινού συμμετείχε ως προσκεκλημένη ομιλήτρια κατά την παρουσίαση της ετήσιας διεθνούς έκδοσης Yearbook 2014-15 – The Power of Collaboration που διοργάνωσε η Global Sustain στις 7 Ιουλίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το Yearbook αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και καταλύτη για εποικοδομητικό διάλογο και αλλαγή. Η συγκεκριμένη ετήσια έκδοση συγκεντρώνει τις απόψεις κορυφαίων διεθνών προσωπικοτήτων, επιχειρηματικών ηγετών, αρχηγών κρατών, οραματιστών, αξιωματούχων διεθνών οργανισμών, ακαδημαϊκών, κ.ά. Το Yearbook παρουσιάζεται κάθε χρόνο στην Αθήνα και στο εξωτερικό, ενώ διανέμεται σε περισσότερες από 50 χώρες, σε 5 ηπείρους.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Global Sustain και την ετήσια έκδοση του Yearbook μπορείτε να βρείτε εδώ: http://globalsustain.org/el