23 Δεκεμβρίου, 2022

Πρόγραμμα «Διατροφοπεριπέτειες»: 5.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα θα ενημερωθούν για την υγιεινή διατροφή από το Ινστιτούτο Prolepsis με την υποστήριξη της ΑΒ Βασιλόπουλος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Διατροφοπεριπέτειες» περιλαμβάνει βιωματικές δράσεις μέσω τηλεκπαίδευσης για την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας, που έχουν σχεδιαστεί από ιατρούς, διατροφολόγους και ειδικούς προαγωγής υγείας του Ινστιτούτου Prolepsis, σε συνεργασία με παιδαγωγούς και θεατρολόγους.

Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Prolepsis, οι μαθητές Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής μέσα από τις «Διατροφοπεριπέτειες στη Χώρα των Νόστιμων Βασιλείων». Παράλληλα, οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων θα μάθουν την υγιεινή διατροφή στην πράξη μέσα από παιχνίδια γνώσεων και ποικίλα βιωματικά δρώμενα.

Η εκπαίδευση από μικρή ηλικία επηρεάζει σημαντικά τη διατροφική συμπεριφορά του ατόμου και προστατεύει τη σωματική και ψυχική του υγεία. Τέτοιου τύπου εκπαιδευτικές δραστηριότητες φαίνεται να συμβάλλουν στη διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους, να ενισχύουν τη συγκέντρωση στο σχολείο και στα μαθήματα, αλλά και να διασφαλίζουν ποικιλία στη διατροφή του παιδιού, καλύπτοντας επαρκώς τις ανάγκες του σε θρεπτικά συστατικά σημαντικά για το στάδιο της ανάπτυξης.

«Ένα χρόνο πλέον από την έναρξη της πανδημίας και οι μελέτες ήδη δείχνουν μία τάση αύξησης του σωματικού βάρους των παιδιών, στροφή προς ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες και σημαντική μείωση της σωματικής τους δραστηριότητας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απαντά στοχευμένα σε αυτές τις αρνητικές τάσεις, ειδικά σε περιοχές όπου τα μαθήματα υλοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΑΒ Βασιλόπουλος γιατί με τη δική της υποστήριξη θα βρεθούμε δίπλα σε χιλιάδες μαθητές από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, προσφέροντας γνώσεις και εμπειρίες που εξασφαλίζουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής», δηλώνει η κα. Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis.

Οι «Διατροφοπεριπέτειες» αποτελούν άλλη μία καινοτόμο εκπαιδευτική δράση του Ινστιτούτου Prolepsis που υποστηρίζει η AB Βασιλόπουλος. Από το 2014 η ΑΒ ενισχύει την προώθηση της υγιεινής διατροφής και συμβάλλει στην καταπολέμηση της επισιτιστικής ανασφάλειας που αντιμετωπίζουν μαθητές σε σχολεία ευπαθών περιοχών μέσα από το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis. Σήμερα η ΑΒ αποτελεί τον Χρυσό Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, έχοντας προσφέρει μέσω του Προγράμματος περισσότερα από 1.100.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές από 226 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

«Η υγιεινή διατροφή είναι μια έννοια που διαχρονικά βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας μας ως εταιρεία. Η προώθηση και η εκπαίδευση της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αυτή η νέα ενέργεια πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis – διαχρονικό μας συνεργάτη.» δηλώνει η κα. Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας στην ΑΒ Βασιλόπουλος.