23 Δεκεμβρίου, 2022

Ενημερωτική εκδήλωση στη ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας

Ειδικός σε θέματα προαγωγής υγείας και διατροφολόγος του Ινστιτούτου, ενημέρωσαν τους εργαζομένους της ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για τις αρχές της υγιεινής διατροφής, τα θέματα που σχετίζονται με τις ομάδες τροφίμων (ποσότητα και συχνότητα κατανάλωσης), την πρόληψη νοσημάτων και τη σωματική δραστηριότητα. Επίσης, δόθηκαν συμβουλές για έξυπνες διατροφικές επιλογές υψηλής θρεπτικής αξίας κατά τις ώρες εργασίας. Στο τέλος του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση υγιεινής συνταγής από τον σεφ κ. Μηλιόπουλο, την οποία οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, καθώς και διανομή ενημερωτικού υλικού.

Το μεγάλο ενδιαφέρον των εργαζομένων εκφράστηκε μέσα από τις συζητήσεις με το επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου Prolepsis και με την ενεργό συμμετοχή τους κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το Πρόγραμμα Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, το οποίο υλοποιήθηκε φέτος για έκτη συνεχή σχολική χρονιά σε σχολεία – κοινωνικοοικονομικά- ευάλωτων περιοχών της Ελλάδας.

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. στήριξε φέτος το Πρόγραμμα, προσφέροντας ποσότητα βιολογικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου για την παρασκευή γευμάτων, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος. Με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μεγάλου δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, η προσφορά της ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. έγινε ακόμη μεγαλύτερη, καθώς καλύφθηκε η διάθεση 2.250 υγιεινών γευμάτων σε μαθητές του Προγράμματος.