23 Δεκεμβρίου, 2022

Ανάγκη να διασφαλιστεί η μεταφορά των γευμάτων του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στα σχολεία

Οι υψηλές τιμές στα καύσιμα έχουν εκτοξεύσει το κόστος της μεταφοράς των γευμάτων στα σχολεία από τις εγκαταστάσεις των προμηθευτών. Η αύξηση του κόστους μεταφοράς που πιθανόν να ξεπεράσει και το 40%, αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε μείωση των παιδιών που θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ για το σχολικό έτος που ξεκινάει σε λίγες μέρες.

Σε μία περίοδο που ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών βρίσκεται κοντά ή κάτω από τα όρια της φτώχειας, το Ινστιτούτο Prolepsis απευθύνει έκκληση υποστήριξης από εταιρείες logistics προκειμένου να φτάσουν τα γεύματα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές.

Υποστήριξη από εταιρείες logistics

Εταιρείες που διαθέτουν αποθήκες-ψυγεία και φορτηγά-ψυγεία και επιθυμούν να στηρίξουν την υλοποίηση του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ινστιτούτο Prolepsis στο 210 6255700. Επισημαίνεται ότι η ανάγκη είναι ακόμα μεγαλύτερη για τους μαθητές σχολείων που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Υποστήριξη με χρηματική δωρεά

Ενδεικτικά κόστη για τη μεταφορά των γευμάτων του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στα σχολεία για ολόκληρο το σχολικό έτος:

  • 1.800€ για τη μεταφορά των γευμάτων σε σχολείο με 20 μαθητές
  • 5.400€ για τη μεταφορά των γευμάτων σε σχολείο με 60 μαθητές
  • 13.500€ για τη μεταφορά των γευμάτων σε σχολείο με 150 μαθητές

 

Κάθε δωρεά είναι σημαντική στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε υγιεινά και θρεπτικά γεύματα σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας εδώ.

Ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί στην εξασφάλιση σίτισης για τα νηπιαγωγεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, που δεν εντάσσονται σε κάποιο άλλο δωρεάν διατροφικό πρόγραμμα.