Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την ένταξη ενός ακόμα σχολείου στο Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής –ΔΙΑΤΡΟΦΗ! Με τη δική σας υποστήριξη, μέσα από την ιστοσελίδα μας (http://diatrofi.prolepsis.gr/gr/anelave-drasi/), καταφέραμε να συγκεντρώσουμε το απαιτούμενο ποσό για τη συμμετοχή ενός δημοτικού σχολείου στη βορειοανατολική Αττική.
Από σήμερα και μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, 65 επιπλέον μαθητές θα λαμβάνουν κάθε μέρα στο πρώτο διάλειμμα ένα γεύμα με ένα σάντουιτς ή αρτοσκεύασμα, λαχανικά, ένα φρούτο, και γάλα ή γιαούρτι με μέλι. Το γεύμα παρέχει σημαντικό ποσοστό των θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται ημερησίως και παράλληλα, μέσω του γεύματος και των εκπαιδευτικών μας δράσεων, ενθαρρύνονται, ως καθημερινή συνήθεια, υγιεινά διατροφικά πρότυπα.
Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ πλέον θα πηγαίνει συνολικά σε 342 σχολεία και θα προσφέρει καθημερινά γεύματα σε 50.864 μαθητές σε ευπαθείς περιοχές 22 νομών όλης της Ελλάδας!
Ωστόσο, οι αιτήσεις σχολείων που εκκρεμούν ξεπερνούν τις 650. Έτσι, από σήμερα, θέτουμε και ένα νέο στόχο: Συγκεντρώνουμε το ποσό των 3.500 ευρώ για να εντάξουμε ένα ακόμη σχολείο. Αυτή τη φορά, ένα Γυμνάσιο με 40 μαθητές στην ανατολική Αττική, που έχει κάνει αίτηση για να ενταχθεί στο Πρόγραμμα και μπορεί να τα καταφέρει με τη συνδρομή όλων μας.
Με την υποστήριξή σας, μειώνουμε τον αριθμό των παιδιών που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια, προωθούμε υγιεινές διατροφικές συνήθειες και ενισχύουμε τις έννοιες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ισότητας στο σχολείο. Ας συνεχίσουμε μαζί την προσπάθεια, για να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία!