Οι υποστηρικτές μας2023-03-22T15:05:37+00:00

Οι υποστηρικτές μας

Η πολύτιμη βοήθεια των υποστηρικτών μας μάς βοηθά να επεκτείνουμε τη δράση μας! Υποστηρικτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συνδράμουν στην υλοποίηση του Προγράμματος σε ακόμα περισσότερους μαθητές όλης της χώρας!

Μπάρμπα Στάθης Α.Β.Ε.Ε.

Η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Χάρη στην πρόσφατη διάθεση 6.300 κιλών σπανακιού, μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε την παραγωγή 76.415 μερίδων σπανακόπιτας και σπανακοτυρόπιτας, οι οποίες θα διανεμηθούν σε μαθητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ Α.Ε.Β.Ε.

Η Εταιρεία ΕΛΑΣΤΡΟΝ ενισχύει για ακόμη μία σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis. Χάρη σε αυτήν την πολύτιμη προσφορά, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την καθημερινή διάθεσή 1.822 υγιεινών και θρεπτικών γευμάτων σε μαθητές που φοιτούν σε νηπιαγωγείο της Αττικής, για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Σύλλογος Γονέων Δημοτικού σχολείου Κολλεγίου Αθηνών

Ο Σύλλογος Γονέων και η μαθητική κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών στηρίζουν για όγδοη συνεχή σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis. Χάρη στη νέα ευγενική δωρεά τους, εξασφαλίστηκαν 1.746 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα για μαθητές σχολείων σε ευάλωτες περιοχές της Ελλάδας. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του θεσμού «Λιτό Γεύμα». Η έννοια και η φιλοσοφία του συγκεκριμένου θεσμού έχει στόχο να μεταδώσει στους μαθητές τις αξίες της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΑΛΕΞ. ΠΙΤΤΑΣ Α.Ε.Β.Ε

H Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία – Αλεξ. Πίττας Α.Ε.Β.Ε στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis και τους μαθητές που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια, προσφέροντας 2.250 ατομικές μερίδες μελιού, οι οποίες θα διατεθούν στα παιδιά μαζί με το γιαούρτι που λαμβάνουν στο πλαίσιο του Προγράμματος.

ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ

Το ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ στήριξε για ακόμη μία σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis. Με την ευγενική του δωρεά, εξασφαλίστηκαν για το σχολικό έτος 2021-2022, 852 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα για μαθητές που έχουν ανάγκη.

Το ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ προσφέρει πλούσιο κοινωνικό έργο, ενισχύοντας δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι μεριμνούν για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας, πρόνοιας και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, δίνοντας έμφαση στις ομάδες παιδιών και νέων.

Βρεφονηπιακός, Παιδικός Σταθμός και Νηπιαγωγείο PLAYLAND

Το εκπαιδευτήριο PLAYLAND ενισχύει για έκτο συνεχές σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, μέσω της πρωτοβουλίας Share Lunch, και στηρίζει μαθητές που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια και πείνα σε ευάλωτες περιοχές της Ελλάδας. Χάρη στη συγκινητική υποστήριξη του εκπαιδευτηρίου PLAYLAND, των μικρών μαθητών και των οικογενειών τους, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε 221 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα για τη σχολική χρονιά 2021-2022.

ΤΙΤΑΝ

Η Εταιρεία ΤΙΤΑΝ υιοθέτησε την πρωτοβουλία Share Lunch ενισχύοντας το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την πολύτιμη συνδρομή του Τιτάνα, εξασφαλίσαμε τη σίτιση ενός Νηπιαγωγείου στη Μάνδρα Αττικής για το σχολικό έτος 2020 – 2021. Συνολικά θα προσφερθούν στους μαθητές 2.320 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα.

Alpha Bank

H Alpha Bank ενίσχυσε για τρίτη συνεχή σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, στηρίζοντας τις προσπάθειες του Ινστιτούτου Prolepsis ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν χιλιάδες μαθητές στην Ελλάδα. Με την ευγενική δωρεά της Alpha Bank εξασφαλίστηκαν το σχολικό έτος 2019-2020, 1.500 υγιεινά γεύματα για μαθητές του Προγράμματος.

ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ

Η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ ενισχύει για δεύτερη συνεχή χρονιά τις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Με την ευγενική της δωρεά εξασφαλίστηκαν 3.000 υγιεινά γεύματα, καλύπτοντας την καθημερινή σίτιση 38 μαθητών Νηπιαγωγείου στην Αθήνα για ολόκληρη τη σχολική χρονιά 2018-2019.

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ

H Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ ενίσχυσε τη σχολική χρονιά 2018-2019 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στήριξε τις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Με την ευγενική της δωρεά εξασφαλίστηκε η διανομή 17.000 ατομικών συσκευασιών γάλακτος για μαθητές σχολείων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

ΣΕΓΑΣ

Ο ΣΕΓΑΣ ενισχύει το σχολικό έτος 2018-2019 το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στηρίζει μέσα από το κοινωνικό πρόγραμμα του Μαραθωνίου του 2017 τις προσπάθειες του Ινστιτούτου Prolepsis ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα.

Εθνική Ασφαλιστική

Η Εθνική Ασφαλιστική στηρίζει και το σχολικό έτος 2018-2019 τις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια και την πείνα που αντιμετωπίζουν μαθητές που φοιτούν σε δημόσια σχολεία ευπαθών περιοχών της Ελλάδας. Χάρη στην οικονομική της ενίσχυση εξασφαλίστηκαν για τους μαθητές του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ τουλάχιστον 2.000 υγιεινά γεύματα.

ΜΙΝΕΡΒΑ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων

Η ΜΙΝΕΡΒΑ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων ενίσχυσε και το σχολικό έτος 2018-2019 την προσπάθειά μας, προσφέροντας 504 λίτρα εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου για την παρασκευή γευμάτων στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος. Χάρη στην ευγενική προσφορά της ΜΙΝΕΡΒΑ, καλύφθηκε η διάθεση 1.000 υγιεινών γευμάτων στους μαθητές.

Merck

Ευχαριστούμε τη Merck Ελλάδος που ενισχύει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στηρίζει τις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Με την ευγενική της δωρεά εξασφαλίστηκαν 3.500 υγιεινά γεύματα για παιδιά δημοτικών σχολείων του Προγράμματος. Επιπλέον, με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, ο αριθμός των προσφερόμενων γευμάτων διπλασιάζεται, στηρίζοντας ακόμα περισσότερους μαθητές.

Crédit Agricole Life

Η Crédit Agricole Life στήριξε για τέταρτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική της δωρεά, διατέθηκαν 250 υγιεινά γεύματα σε μαθητές σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα το σχολικό έτος 2019-20.

ETEM A.E.

H ETEM A.E. στήριξε τις προσπάθειες του Ινστιτούτου Prolepsis και ενίσχυσε μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ μαθητές και οικογένειες της Μάνδρας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου 2017. Με την ευγενική της δωρεά εξασφαλίστηκε η καθημερινή διάθεση των υγιεινών γευμάτων του Προγράμματος για τους μαθητές τριών Νηπιαγωγείων στη Μάνδρα Αττικής έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α

Η Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α. στήριξε για τρίτο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική της δωρεά και με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, εξασφαλίστηκαν τουλάχιστον 3.000 υγιεινά γεύματα για μαθητές σχολείων της Αττικής για το σχολικό έτος 2017-2018.

Σχολή Μωραΐτη

Η μαθητική κοινότητα της Σχολής Μωραΐτη συνέβαλε με την ευγενική της δωρεά το σχολικό έτος 2015-2016 στη μεγάλη μας προσπάθεια για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας στους μαθητές της χώρας. Σε συνδυασμό με τα συμπληρωματικά κονδύλια  που παρέχει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, εντάχθηκαν 3 σχολεία με 111 μαθητές στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και διατέθηκαν 7.875 γεύματα έως το τέλος του σχολικού έτους.

The Mall Athens

Το The Mall Athens ενισχύει το έργο του Ινστιτούτου Prolepsis. Με τη στήριξή του The Mall Athens διατέθηκαν στην έναρξη του Προγράμματος για το σχολικό έτος 2017-2018,  3.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές που έχουν ανάγκη. Παράλληλα, με το matching fund του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ ο αριθμός των γευμάτων διπλασιάστηκε.

A PRIORI εταιρεία παραγωγής θεατρικών παραστάσεων

Η εταιρεία παραγωγής θεατρικών παραστάσεων A PRIORI ενίσχυσε το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, προσφέροντας μέρος των εσόδων από το θεατρικό έργο «ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ ή Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» για τη στήριξη μαθητών, που φοιτούν σε δημόσια σχολεία κοινωνικο-οικονομικά ευπαθών περιοχών. Με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, το ποσό της προσφοράς διπλασιάστηκε, εξασφαλίζοντας ακόμα περισσότερα γεύματα για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Η A PRIORI ιδρύθηκε το 2011 με στόχο την κοινωνική προσφορά μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ιωάννης Λυμπερόπουλος

Ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Λυμπερόπουλος ανέλαβε με την ευγενική του υποστήριξη και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, την ένταξη ενός σχολείου με 48 μαθητές στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για το σχολικό έτος 2015 – 2016, ενισχύοντας τη μεγάλη μας προσπάθεια για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας στους μαθητές της χώρας.

"Η Τέχνη της Ζωής"

Η Μη Κερδοσκοπική Αστική Εταιρεία "Η Τέχνη της Ζωής" ενίσχυσε το σχολικό έτος 2015-2016  το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στήριξε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία κοινωνικο-οικονομικά ευπαθών περιοχών της Αττικής. Με την ευγενική της δωρεά και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, διατέθηκαν 625 γεύματα σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Αττικής που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα το σχολικό έτος 2015-2016. «Η Τέχνη της Ζωής» συστήθηκε το 2014 και έχει ως βασικό σκοπό την ενίσχυση της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της πόλης και τη χορήγηση υποτροφιών για σπουδές στην Αρχιτεκτονική σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και του εσωτερικού.

Καυκάς

Με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Καυκάς και μέσω του matching fund που προσφέρεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος εντάχθηκε το σχολικό έτος 2014-2015 στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ ένα δημοτικό σχολείο στον νομό Θεσσαλονίκης με 166 μαθητές.

ELPEN

Με την ευγενική χορηγία της ELPEN εξασφαλίσαμε το σχολικό έτος 2014-2015 τεχνικό εξοπλισμό για την υλοποίηση του Προγράμματος.

AbbVie

Με την ευγενική χορηγία της AbbVie εξασφαλίσαμε το σχολικό έτος 2014-2015 τεχνικό εξοπλισμό για την υλοποίηση του Προγράμματος.

Go to Top