Οι δωρητές μας2024-04-19T06:30:12+00:00

Οι δωρητές μας

Χάρη στην πολύτιμη συνεισφορά των δωρητών μας, καταφέρνουμε να εντάσσουμε ακόμα περισσότερα σχολεία στη ΔΙΑΤΡΟΦΗ! Δωρητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συνδράμουν στην υλοποίηση του Προγράμματος σε ακόμα περισσότερα σχολεία όλης της χώρας!

ΑΒ Βασιλόπουλος

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, Χρυσός Δωρητής του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, στηρίζει για 9η χρονιά το Πρόγραμμα. Με τη συνεχή και πολύτιμη συνδρομή της, η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει εξασφαλίσει περισσότερα από 1.380.000 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα έως σήμερα. Ειδικά για τον τρέχον σχολικό έτος, χάρη στη νέα δωρεά θα προσφερθούν 86.957 υγιεινά γεύματα σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Με την προσφορά και την εμπιστοσύνη στο έργο που επιτελείται μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, η ΑΒ Βασιλόπουλος συμβάλλει αποφασιστικά στον αγώνα μας κατά της πείνας και της επισιτιστικής ανασφάλειας, προωθώντας την εκπαίδευση και υγιεινή διατροφή και μειώνοντας τις δυσκολίες που επιβαρύνουν χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα.

BP ΕΛΛΗΝΙΚΗ M.Α.Ε., CASTROL HELLAS Μ.Α.Ε.

Η BP ΕΛΛΗΝΙΚΗ M.Α.Ε. και η CASTROL HELLAS M.A.E. ενίσχυσαν το σχολικό έτος 2022-2023 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την πολύτιμη δωρεά τους, εξασφαλίστηκαν υγιεινά γεύματα για τους μαθητές τριών Νηπιαγωγείων στην Αττική.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Για ακόμη μία χρονιά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Prolepsis στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, εξασφαλίζοντας για το σχολικό έτος 2019-2020 τη διανομή δωρεάν γευμάτων σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας στηρίζει έμπρακτα εκατοντάδες μαθητές και τις οικογένειες τους από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Χάρη στην υποστήριξή της εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ 2.028 μαθητές από 25 σχολεία που βρίσκονται στις περιφερειακές ενότητες Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας.

NN Hellas

Η NN Hellas στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με τη δωρεά της, εξασφαλίστηκαν για το σχολικό έτος 2022-2023, 4.445 υγιεινά γεύματα, τα οποία διατίθενται στους μαθητές τριών Νηπιαγωγείων.

GENESIS Pharma

2022-2023: Η Ελληνική Φαρμακευτική GENESIS Pharma στηρίζει για 8η συνεχόμενη σχολική χρονιά, το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την πολύτιμη δωρεά της, εξασφαλίστηκαν περισσότερα από 4.000 γεύματα, τα οποία θα διατεθούν σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Nuevo Α.Ε.

Η NUEVO στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, το σχολικό έτος 2022-2023,  για 7η συνεχόμενη χρονιά. Με την πολύτιμη δωρεά της, εξασφαλίστηκαν 2.300 υγιεινά γεύματα για τους μαθητές δύο σχολείων σε Εύβοια και Βοιωτία.

MYTILINEOS

MYTILINEOS ενισχύει για τέταρτο συνεχές σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στηρίζει μαθητές που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια και πείνα σε ευάλωτες περιοχές της χώρας μας. Χάρη στη σταθερή της υποστήριξη εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση για 280 μαθητές 6 σχολείων σε περιοχές της Βοιωτίας για τη σχολική χρονιά 2021-2022.

Ελληνική Πρωτοβουλία Καναδά – THE HELLENIC INITIATIVE CANADA

Ο Οργανισμός “Ελληνική Πρωτοβουλία” Καναδά – The Hellenic Initiative Canada στέκεται δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis από το 2018. Χάρη στη νέα πολύτιμη προσφορά τους, εξασφαλίστηκαν 17.370 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα για 281 μαθητές που φοιτούν σε ευάλωτες περιοχές της Ελλάδας, για το σχολικό έτος 2021-2022.

ΔΕΛΤΑ

Η ΔΕΛΤΑ ενισχύει για ακόμη μία φορά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis εξασφαλίζοντας 189.576 συσκευασίες γαλακτοκομικών προϊόντων. Οι συσκευασίες διανέμονται σε 5.386 μαθητές του Προγράμματος, από τις 30 Μαρτίου έως το τέλος της σχολικής χρονιάς 2021 – 2022.

SouthBridge

Η SouthBridge στηρίζει για 5η συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis. Χάρη στην ευγενική δωρεά της, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε 8.695 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα για το σχολικό έτος 2021 – 2022, τα οποία θα διανεμηθούν σε 71 μαθητές που έχουν ανάγκη.

ΔΕΔΔΗΕ

O ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) στήριξε για πέμπτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Χάρη στη νέα, ευγενική του δωρεά καλύφθηκε η σίτιση για 52 μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Θράκης και της Εύβοιας, για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS A.E.Β.Ε.

Το ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε. και η ομάδα εθελοντών #plai_sou στηρίζουν για έκτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis, προσφέροντας μέρος των εσόδων από την πώληση προϊόντων της σειράς Hugtag Collection. Φέτος, χάρη στη νέα, συγκινητική συνεισφορά τους, μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε 2.406 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα για μαθητές του Προγράμματος, για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Ελληνική Πρωτοβουλία – The Hellenic Initiative (ΤΗΙ)

Ο Οργανισμός “Ελληνική Πρωτοβουλία – The Hellenic Initiative” (ΤΗΙ) ενίσχυσε για μία ακόμη φορά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Μέσω της νέας δωρεάς της Ελληνικής Πρωτοβουλίας υποστηρίχθηκε σχολείο στη Θεσσαλία που επλήγη από τις πλημμύρες και εξασφαλίστηκαν 2.825 γεύματα για 55 μαθητές για το σχολικό έτος 2023 – 2024.

Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) στήριξε και το σχολικό έτος 2020-21 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική δωρεά του ΚΙΚΠΕ, εξασφαλίστηκαν 8.255 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα, τα οποία θα διανεμηθούν σε 139 μαθητές του Προγράμματος.

Από το 2013, το ΚΙΚΠΕ στηρίζει ουσιαστικά το έργο του Ινστιτούτου Prolepsis και συμβάλλει μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στην προστασία και την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα.

BP Ελληνική ΑΕΠ

H BP Ελληνική ΑΕ Πετρελαιοειδών στήριξε για πέμπτο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική δωρεά της BP Ελληνική ΑΕ Πετρελαιοειδών, καλύφθηκε για το σχολικό έτος 2020-21 η καθημερινή διάθεση υγιεινών γευμάτων για τους 87 μαθητές τεσσάρων σχολείων στην Αττική.

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ενίσχυσε για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά μαθητές από σχολεία ακριτικών περιοχών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική υποστήριξη της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ εξασφαλίστηκε το σχολικό έτος 2019-20, η καθημερινή σίτιση για τους 78 μαθητές δύο σχολείων στον Έβρο.

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας αποτελεί τον πρώτο δήμο στην Ελλάδα που εξασφάλισε για το σύνολο των μαθητών των δημοτικών σχολείων της περιοχής καθημερινά, υγιεινά γεύματα. Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ θα υλοποιηθεί το 2018-2019 για τρίτο συνεχόμενο σχολικό έτος στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στηρίζει για τέταρτο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική χορηγία του εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση για 253 μαθητές δύο σχολείων στην Αττική.

Από το 2015, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βρίσκεται δίπλα στο Ινστιτούτο Prolepsis, στηρίζοντας την προσπάθεια για να καταπολεμηθεί η πείνα και η επισιτιστική ανασφάλεια μαθητών και προσφέρει ανακούφιση σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη.

Intracom Telecom

H Intracom Telecom ενισχύει για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά το 2018-2019, το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, προσφέροντας καθημερινά υγιεινά γεύματα σε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της Ελλάδας. Με πίστη στις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Intracom Telecom στηρίζει το Ινστιτούτο Prolepsis στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας των μαθητών και στη βελτίωση της υγείας και των διατροφικών συνηθειών των παιδιών.

Star Bulk Carriers Corp.

H Star Bulk Carriers Corp. στήριξε για δεύτερο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.  Με την ευγενική δωρεά της Star Bulk Carriers Corp. και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ένα δημοτικό σχολείο στο κέντρο της Αθήνας και εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση 150 μαθητών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους. Επίσης, η Star Bulk Carriers Corp. βρέθηκε δίπλα σε μαθητές και οικογένειες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου 2017 στη Δυτική Αττική. Με νέα δωρεά εξασφαλίστηκε η καθημερινή διάθεση των υγιεινών γευμάτων του Προγράμματος για τους μαθητές ενός νηπιαγωγείου στη Μάνδρα Αττικής.

INTERAMERICAN

Η INTERAMERICAN στήριξε για τέταρτο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. 50 μαθητές νηπιαγωγείου στην Αττική λάμβαναν καθημερινά για το σχολικό έτος 2017-2018 τα γεύματα του Προγράμματος με την ευγενική δωρεά της INTERAMERICAN και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Pfizer

H Pfizer ενίσχυσε τη σχολική χρονιά 2017-2018 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στήριξε τις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Χάρη στην ευγενική της δωρεά, εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση για τους μαθητές πέντε σχολείων που βρίσκονται σε κοινωνικο-οικονομικά ευπαθείς περιοχές της Ελλάδας. Επιπλέον, με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, ο αριθμός των προσφερόμενων γευμάτων διπλασιάστηκε, στηρίζοντας ακόμα περισσότερους μαθητές.

Grace Foundation

Το Grace Foundation ενίσχυσε και το σχολικό έτος 2016-2017 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Στο πλαίσιο της δωρεάς προς το Ινστιτούτο Prolepsis εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ ένα δημοτικό σχολείο στην Αττική με 185 μαθητές. Υπολογίζεται ότι με τη δωρεά του Grace Foundation διανεμήθηκαν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς περίπου 25.000 γεύματα.

World in Harmony

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση “World in Harmony” στήριξε το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και το σχολικό έτος 2016-12017 ενισχύοντας την προσπάθειά μας για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας στους μαθητές της χώρας. Με την ευγενική της δωρεά διατέθηκαν 4.587 υγιεινά γεύματα σε παιδιά δημοτικών σχολείων της Ξάνθης. Παράλληλα, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, ο αριθμός των γευμάτων διπλασιάστηκε, στηρίζοντας ακόμα περισσότερους μαθητές.

ReaCapital Advisors

Η εταιρεία ReaCapital Advisors στήριξε και το σχολικό έτος 2016-2017 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική χορηγία της ReaCapital Advisors εξασφαλίστηκαν 5.650 γεύματα σε μαθητές σχολείων του Προγράμματος. Παράλληλα, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, ο συνολικός αριθμός γευμάτων διπλασιάστηκε, φτάνοντας τα 11.300.

It’s All Greek To Me! Comedy Gala

Το It’s All Greek To Me Committee Comedy Gala υποστήριξε το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ τη σχολική χρονιά 2016-2017 και συνέβαλε στις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που βιώνουν μαθητές στην Ελλάδα. Με τις δωρεές που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του Comedy Gala στη Μελβούρνη (22 Απριλίου 2016), διανεμήθηκαν 8.325 δωρεάν, υγιεινά γεύματα σε 55 μαθητές του Προγράμματος για το σχολικό έτος 2016-2017. Επιπλέον, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, διατέθηκαν 8.325 επιπλέον γεύματα, φτάνοντας συνολικά τα 16.650 γεύματα για 110 μαθητές.

LAMDA Development

H LAMDA Development ενίσχυσε τη σχολική χρονιά 2016-2017 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στήριξε τις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Με την ευγενική δωρεά της LAMDA Development και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, εντάχθηκε ένα ακόμη δημοτικό σχολείο στο Πρόγραμμα και εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση 234 μαθητών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους.

Δημόσια Επιχείρηση Αερίου A.E.

Η ΔΕΠΑ ενίσχυσε για άλλη μία χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, παρέχοντας στήριξη σε μαθητές και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Με την ευγενική δωρεά της ΔΕΠΑ και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2016-2017, ένα σχολείο με 51 μαθητές.

Roche (Hellas) Α.Ε.

Η Εταιρεία Roche (Hellas) Α.Ε. ανέλαβε με την ευγενική της δωρεά την ένταξη 4 σχολείων με 217 μαθητές στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για το σχολικό έτος 2015 – 2016 ενισχύοντας τη μεγάλη μας προσπάθεια για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας στους μαθητές της χώρας. Παράλληλα, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, εντάχθηκε επιπλέον 1 σχολείο με 222 μαθητές

ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ

Η εταιρεία ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ η μεγαλύτερη εταιρεία logistics στη χώρα μας στήριξε το σχολικό έτος 2015 – 2016, το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, συμβάλλοντας στην προσπάθειά μας για την καθημερινή διάθεση υγιεινών γευμάτων σε ακόμα περισσότερους μαθητές που έχουν ανάγκη. Με την ευγενική της δωρεά εντάχθηκε ακόμα ένα σχολείο με 255 μαθητές. Παράλληλα, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, η δωρεά της ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ διπλασιάστηκε.

Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Με την ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ τη σχολική χρονιά 2014-2015 τέσσερα σχολεία.

MetLife

Με την ευγενική χορηγία της MetLife εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ τη σχολική χρονιά 2014-2015 δύο σχολεία.

Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust

Με την ευγενική χορηγία της Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2013-2014 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε τρία σχολεία: ένα δημοτικό, ένα γυμνάσιο και ένα νηπιαγωγείο.

Cream

H Cream στήριξε το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, δημιουργώντας αφιλοκερδώς μία υπέροχη ταινία με τίτλο «Θέλω να γίνω το αύριο του κόσμου», η οποία μάλιστα βραβεύτηκε στα Ermis Awards, στην ενότητα «Κοινωνικά Μηνύματα».

Η δημιουργική ομάδα της Cream αγκάλιασε την προσπάθειά μας, άκουσε με προσοχή τις ιστορίες μαθητών, δασκάλων και γονέων και δημιούργησε ένα άκρως εξαιρετικό video, που συγκινεί κάθε θεατή που το βλέπει.

Go to Top