Κάλυψη διατροφικών αναγκών

Κατά τον σχεδιασμό των γευμάτων και του διαιτολογίου συνυπολογίζονται τα εξής:

  1. οι ημερήσιες ανάγκες των παιδιών σε ενέργεια (θερμιδική πρόσληψη)
  2. οι ημερήσιες ανάγκες των παιδιών σε μακροθρεπτικά συστατικά (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπος, φυτικές ίνες)
  3. οι ημερήσιες ανάγκες των παιδιών σε μικροθρεπτικά συστατικά (π.χ. ασβέστιο, σίδηρος, φυλλικό οξύ) που είναι απαραίτητα για την ομαλή ανάπτυξη και λειτουργία του οργανισμού κατά την παιδική και εφηβική ηλικία
  4. οι αρχές της υγιεινής διατροφής, καθώς και τα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής.