Κάλυψη διατροφικών αναγκών
Κατά τον σχεδιασμό των γευμάτων και του διαιτολογίου συνυπολογίζονται τα εξής:
- οι ημερήσιες ανάγκες των παιδιών σε ενέργεια (θερμιδική πρόσληψη)
- οι ημερήσιες ανάγκες των παιδιών σε μακροθρεπτικά συστατικά (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπος, φυτικές ίνες)
- οι ημερήσιες ανάγκες των παιδιών σε μικροθρεπτικά συστατικά (π.χ. ασβέστιο, σίδηρος, φυλλικό οξύ) που είναι απαραίτητα για την ομαλή ανάπτυξη και λειτουργία του οργανισμού κατά την παιδική και εφηβική ηλικία
- οι αρχές της υγιεινής διατροφής, καθώς και τα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής.