Οι δωρητές μας

Χάρη στην πολύτιμη συνεισφορά των δωρητών μας, καταφέρνουμε να εντάσσουμε ακόμα περισσότερα σχολεία στη ΔΙΑΤΡΟΦΗ! Δωρητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συνδράμουν στην υλοποίηση του Προγράμματος σε ακόμα περισσότερα σχολεία όλης της χώρας!

ΑΒ Βασιλόπουλος

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, Χρυσός Δωρητής του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, στήριξε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά μαθητές που έχουν ανάγκη. Χάρη στην πολύτιμη προσφορά της, το σχολικό έτος 2020-2021 προσφέρθηκαν περισσότερα από 180.000 γεύματα.

Από το 2014 μέχρι και σήμερα, η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει εξασφαλίσει περισσότερα από 1.200.000 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα στους μαθητές του Προγράμματος. Η συνεχής και πολύτιμη προσφορά της ΑΒ συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια που καταβάλλεται μέσα από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για την καταπολέμηση της επισιτιστικής ανασφάλειας και την προώθηση της υγιεινής διατροφής στους μαθητές, προσφέροντας ανακούφιση σε χιλιάδες οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη σε πολλές περιοχές της χώρας.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Για ακόμη μία χρονιά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Prolepsis στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, εξασφαλίζοντας για το σχολικό έτος 2019-2020 τη διανομή δωρεάν γευμάτων σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας στηρίζει έμπρακτα εκατοντάδες μαθητές και τις οικογένειες τους από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Χάρη στην υποστήριξή της εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ 2.028 μαθητές από 25 σχολεία που βρίσκονται στις περιφερειακές ενότητες Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας.

MYTILINEOS

H MYTILINEOS ενίσχυσε για τρίτη συνεχή σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στήριξε μαθητές που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια στην Ελλάδα. Με την ευγενική της δωρεά εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση για τους 209 μαθητές επτά σχολείων σε περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας για τη σχολική χρονιά 2020-2021.

Ελληνική Πρωτοβουλία - The Hellenic Initiative (ΤΗΙ)

Ο Οργανισμός “Ελληνική Πρωτοβουλία - The Hellenic Initiative” (ΤΗΙ) ενίσχυσε για μία ακόμη φορά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Μέσω της νέας δωρεάς της Ελληνικής Πρωτοβουλίας εξασφαλίστηκαν 15.051 γεύματα για 241 μαθητές σε σχολεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Ξάνθης, της Μαγνησίας και του Έβρου για το σχολικό έτος 2020 – 2021.

Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) στήριξε και το σχολικό έτος 2020-21 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική δωρεά του ΚΙΚΠΕ, εξασφαλίστηκαν 8.255 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα, τα οποία θα διανεμηθούν σε 139 μαθητές του Προγράμματος.

Από το 2013, το ΚΙΚΠΕ στηρίζει ουσιαστικά το έργο του Ινστιτούτου Prolepsis και συμβάλλει μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στην προστασία και την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα.

BP Ελληνική ΑΕΠ

H BP Ελληνική ΑΕ Πετρελαιοειδών στήριξε για πέμπτο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική δωρεά της BP Ελληνική ΑΕ Πετρελαιοειδών, καλύφθηκε για το σχολικό έτος 2020-21 η καθημερινή διάθεση υγιεινών γευμάτων για τους 87 μαθητές τεσσάρων σχολείων στην Αττική.

Ελληνική Πρωτοβουλία Καναδά - THE HELLENIC INITIATIVE CANADA

Ο Οργανισμός “Ελληνική Πρωτοβουλία” Καναδά - The Hellenic Initiative Canada στηρίζει από το 2018 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Το σχολικό έτος 2020-2021 με την πολύτιμη συνεισφορά του ΤHI Canada και των New Leaders, εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση μαθητών ενός σχολείου της Ημαθίας και ενός σχολείου της Ροδόπης.

ΔΕΔΔΗΕ

O ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), στήριξε για τέταρτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Χάρη στην ευγενική του δωρεά καλύφθηκε η σίτιση για τους 54 μαθητές τριών σχολείων στην Ημαθία και στην Ροδόπη για το σχολικό έτος 2020-2021.

GENESIS Pharma

Η Ελληνική Φαρμακευτική GENESIS Pharma στηρίζει από το 2015 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική της δωρεά, εξασφαλίστηκε για το σχολικό έτος 2020-2021 η καθημερινή διάθεση υγιεινών γευμάτων σε μαθητές τριών σχολείων της Βόρειας Ελλάδας.

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ενίσχυσε για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά μαθητές από σχολεία ακριτικών περιοχών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική υποστήριξη της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ εξασφαλίστηκε το σχολικό έτος 2019-20, η καθημερινή σίτιση για τους 78 μαθητές δύο σχολείων στον Έβρο.

Nuevo Α.Ε.

Η εταιρεία Nuevo Α.Ε. στήριξε για πέμπτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική της δωρεά το σχολικό έτος 2020-21 εξασφαλίστηκαν 2.500 υγιεινά γεύματα για μαθητές του Προγράμματος που φοιτούν σε σχολείο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS A.E.Β.Ε.

Το ΠΛΑΙΣΙΟ βρέθηκε για 5η συνεχή χρονιά δίπλα στους μαθητές του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Η ομάδα εθελοντών #plai_sou του Πλαισίου δημιούργησε την HUGTAG Collection και με τα έσοδα εξασφαλίστηκαν 1000 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα για το σχολικό έτος 2020-2021. Επιπλέον, χάρη στην ευγενική δωρεά του, εξασφαλίστηκαν τρία ψυγεία για την φύλαξη και διατήρηση των γευμάτων σε νέα σχολεία του Προγράμματος.

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας αποτελεί τον πρώτο δήμο στην Ελλάδα που εξασφάλισε για το σύνολο των μαθητών των δημοτικών σχολείων της περιοχής καθημερινά, υγιεινά γεύματα. Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ θα υλοποιηθεί το 2018-2019 για τρίτο συνεχόμενο σχολικό έτος στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στηρίζει για τέταρτο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική χορηγία του εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση για 253 μαθητές δύο σχολείων στην Αττική. 

Από το 2015, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βρίσκεται δίπλα στο Ινστιτούτο Prolepsis, στηρίζοντας την προσπάθεια για να καταπολεμηθεί η πείνα και η επισιτιστική ανασφάλεια μαθητών και προσφέρει ανακούφιση σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη.

 

Intracom Telecom

H Intracom Telecom ενισχύει για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά το 2018-2019, το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, προσφέροντας καθημερινά υγιεινά γεύματα σε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της Ελλάδας. Με πίστη στις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Intracom Telecom στηρίζει το Ινστιτούτο Prolepsis στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας των μαθητών και στη βελτίωση της υγείας και των διατροφικών συνηθειών των παιδιών.

Star Bulk Carriers Corp.

H Star Bulk Carriers Corp. στήριξε για δεύτερο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.  Με την ευγενική δωρεά της Star Bulk Carriers Corp. και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ένα δημοτικό σχολείο στο κέντρο της Αθήνας και εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση 150 μαθητών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους. Επίσης, η Star Bulk Carriers Corp. βρέθηκε δίπλα σε μαθητές και οικογένειες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου 2017 στη Δυτική Αττική. Με νέα δωρεά εξασφαλίστηκε η καθημερινή διάθεση των υγιεινών γευμάτων του Προγράμματος για τους μαθητές ενός νηπιαγωγείου στη Μάνδρα Αττικής.

INTERAMERICAN

Η INTERAMERICAN στήριξε για τέταρτο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. 50 μαθητές νηπιαγωγείου στην Αττική λάμβαναν καθημερινά για το σχολικό έτος 2017-2018 τα γεύματα του Προγράμματος με την ευγενική δωρεά της INTERAMERICAN και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Pfizer

H Pfizer ενίσχυσε τη σχολική χρονιά 2017-2018 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στήριξε τις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Χάρη στην ευγενική της δωρεά, εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση για τους μαθητές πέντε σχολείων που βρίσκονται σε κοινωνικο-οικονομικά ευπαθείς περιοχές της Ελλάδας. Επιπλέον, με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, ο αριθμός των προσφερόμενων γευμάτων διπλασιάστηκε, στηρίζοντας ακόμα περισσότερους μαθητές.

Grace Foundation

Το Grace Foundation ενίσχυσε και το σχολικό έτος 2016-2017 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Στο πλαίσιο της δωρεάς προς το Ινστιτούτο Prolepsis εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ ένα δημοτικό σχολείο στην Αττική με 185 μαθητές. Υπολογίζεται ότι με τη δωρεά του Grace Foundation διανεμήθηκαν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς περίπου 25.000 γεύματα.

World in Harmony

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση “World in Harmony” στήριξε το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και το σχολικό έτος 2016-12017 ενισχύοντας την προσπάθειά μας για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας στους μαθητές της χώρας. Με την ευγενική της δωρεά διατέθηκαν 4.587 υγιεινά γεύματα σε παιδιά δημοτικών σχολείων της Ξάνθης. Παράλληλα, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, ο αριθμός των γευμάτων διπλασιάστηκε, στηρίζοντας ακόμα περισσότερους μαθητές.

ReaCapital Advisors

Η εταιρεία ReaCapital Advisors στήριξε και το σχολικό έτος 2016-2017 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική χορηγία της ReaCapital Advisors εξασφαλίστηκαν 5.650 γεύματα σε μαθητές σχολείων του Προγράμματος. Παράλληλα, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, ο συνολικός αριθμός γευμάτων διπλασιάστηκε, φτάνοντας τα 11.300.

It’s All Greek To Me! Comedy Gala

Το It’s All Greek To Me Committee Comedy Gala υποστήριξε το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ τη σχολική χρονιά 2016-2017 και συνέβαλε στις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που βιώνουν μαθητές στην Ελλάδα. Με τις δωρεές που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του Comedy Gala στη Μελβούρνη (22 Απριλίου 2016), διανεμήθηκαν 8.325 δωρεάν, υγιεινά γεύματα σε 55 μαθητές του Προγράμματος για το σχολικό έτος 2016-2017. Επιπλέον, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, διατέθηκαν 8.325 επιπλέον γεύματα, φτάνοντας συνολικά τα 16.650 γεύματα για 110 μαθητές.

 

LAMDA Development

H LAMDA Development ενίσχυσε τη σχολική χρονιά 2016-2017 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στήριξε τις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Με την ευγενική δωρεά της LAMDA Development και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, εντάχθηκε ένα ακόμη δημοτικό σχολείο στο Πρόγραμμα και εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση 234 μαθητών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους.

Δημόσια Επιχείρηση Αερίου A.E.

Η ΔΕΠΑ ενίσχυσε για άλλη μία χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, παρέχοντας στήριξη σε μαθητές και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Με την ευγενική δωρεά της ΔΕΠΑ και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2016-2017, ένα σχολείο με 51 μαθητές.

Ίδρυμα Μποδοσάκη

H επέκταση του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές χρηματοδοτήθηκε από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Roche (Hellas) Α.Ε.

Η Εταιρεία Roche (Hellas) Α.Ε. ανέλαβε με την ευγενική της δωρεά την ένταξη 4 σχολείων με 217 μαθητές στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για το σχολικό έτος 2015 – 2016 ενισχύοντας τη μεγάλη μας προσπάθεια για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας στους μαθητές της χώρας. Παράλληλα, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, εντάχθηκε επιπλέον 1 σχολείο με 222 μαθητές

ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ

Η εταιρεία ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ η μεγαλύτερη εταιρεία logistics στη χώρα μας στήριξε το σχολικό έτος 2015 – 2016, το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, συμβάλλοντας στην προσπάθειά μας για την καθημερινή διάθεση υγιεινών γευμάτων σε ακόμα περισσότερους μαθητές που έχουν ανάγκη. Με την ευγενική της δωρεά εντάχθηκε ακόμα ένα σχολείο με 255 μαθητές. Παράλληλα, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, η δωρεά της ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ διπλασιάστηκε.

Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Με την ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ τη σχολική χρονιά 2014-2015 τέσσερα σχολεία.

MetLife

Με την ευγενική χορηγία της MetLife εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ τη σχολική χρονιά 2014-2015 δύο σχολεία.

Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust

Με την ευγενική χορηγία της Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2013-2014 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε τρία σχολεία: ένα δημοτικό, ένα γυμνάσιο και ένα νηπιαγωγείο.