22/02/2022

Άμεση ανάγκη για γάλα στα σχολεία του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έκκληση για να εξασφαλιστεί γάλα στους μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, ΔΙΑΤΡΟΦΗ απευθύνει το Ινστιτούτο Prolepsis.

Το κύμα ακρίβειας που διογκώνεται καθημερινά θέτει σε κίνδυνο την εφαρμογή του προγράμματος σχολικής σίτισης που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis σε ευπαθείς περιοχές της Ελλάδας. Ιδιαίτερα, οι αυξήσεις στα καύσιμα και οι αλλεπάλληλες ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες και μεταφορικά έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην προσπάθεια εξασφάλισης επαρκούς ποσότητας γάλακτος για τους μαθητές.

Αυτήν την περίοδο 5.200 μαθητές λαμβάνουν καθημερινά το γεύμα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε 132 σχολεία σε ευπαθείς περιοχές σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Έβρο, Ξάνθη, Κομοτηνή. Στα συγκεκριμένα σχολεία ένας στους τέσσερις μαθητές δεν καταναλώνει σχεδόν ποτέ πρωινό.

 

Με 25 € καλύπτουμε την ανάγκη σε γάλα και γιαούρτι για ένα Νηπιαγωγείο με 20 μαθητές για μία εβδομάδα.

Με 370 € καλύπτουμε την ανάγκη σε γάλα και γιαούρτι για ένα Νηπιαγωγείο με 20 μαθητές έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Με 1.250 € καλύπτουμε την ανάγκη σε γάλα και γιαούρτι για ένα Δημοτικό σχολείο με 60 μαθητές έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Με 3.130 € καλύπτουμε την ανάγκη σε γάλα και γιαούρτι για ένα Δημοτικό σχολείο με 150 μαθητές έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

 

Χρηματικές δωρεές: Μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας εδώ.

Δωρεές σε είδος: Μπορείτε επίσης να κάνετε την προσφορά σας σε είδος, εξασφαλίζοντας το γάλα και το γιαούρτι σε ένα σχολείο της περιοχής σας που συμμετέχει στο Πρόγραμμα. Επικοινωνήστε με το Ινστιτούτο Prolepsis στο 210 6255700 για να ενημερωθείτε για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε.

Κάθε δωρεά είναι σημαντική για να προσφέρουμε γάλα σε παιδιά που το χρειάζονται. Το έχουν ανάγκη. Κάθε μέρα.

____________________________________

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ έχει προσφέρει από το 2012 περισσότερα από 16,6 εκατομμύρια υγιεινά γεύματα, σε 728 σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) και περίπου 112.700 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

Στο Πρόγραμμα διανέμεται γάλα ή γιαούρτι 2-3 φορές την εβδομάδα και τις υπόλοιπες ημέρες τυρί.