29/07/2021

Πολύτιμη βοήθεια σε μαθητές που το έχουν ανάγκη από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Για ακόμη μια χρονιά, χιλιάδες υγιεινά γεύματα μοιράστηκαν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας από το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, που υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Prolepsis. Αυτή είναι η 10η διαδοχική χρονιά του Προγράμματος, το οποίο συνέχισε κανονικά το έργο του παρά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2020-2021, διατέθηκαν συνολικά 251.789 γεύματα, που μεταξύ άλλων περιλάμβαναν: 129.590 συσκευασίες γάλακτος, 31.434 συσκευασίες γιαουρτιού, 251.789 φρούτα και 251.789 σάντουιτς, πίτες ή άλλα αρτοσκευάσματα σε 4.880 μαθητές που φοιτούν σε 102 σχολεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Στερεάς Ελλάδας, της Ημαθίας και της Θράκης.

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στάθηκε δίπλα σε αυτά τα παιδιά ακόμη και στο διάστημα που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω της έξαρσης της πανδημίας, διανέμοντας γεύματα στους μαθητές. Από την επαναλειτουργία των σχολείων έως και τη λήξη της σχολικής χρονιάς, προσφέρθηκαν επιπλέον 21.269 ειδικά σχεδιασμένα πακέτα τροφίμων, τα οποία κάλυπταν ένα υγιεινό και πλήρες δεκατιανό για κάθε μαθητή για διάστημα 15 ημερών.

«Η νέα πραγματικότητα που βιώνουμε μετά την έλευση της COVID-19, έχει δημιουργήσει πολλές δυσκολίες για μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας. Οι οικονομικές επιπτώσεις που θα ακολουθήσουν μετά την καραντίνα και τις αναστολές εργασιών θα αυξήσουν τον κίνδυνο κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού για χιλιάδες νοικοκυριά, επηρεάζοντας ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των μαθητών στο σχολείο. Είμαστε ευγνώμονες προς όλους τους φορείς οι οποίοι, στηρίζοντας το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, στέκονται δίπλα σε χιλιάδες μαθητές που έχουν ανάγκη», αναφέρει η κυρία Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με Χρυσό Δωρητή την ΑΒ Βασιλόπουλος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στη Στερεά Ελλάδα, το Πρόγραμμα υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το έργο ενίσχυσαν, το σχολικό έτος 2020-2021, συνάνθρωποι μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οργανισμοί, εταιρείες και ιδρύματα: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ΑΒ Βασιλόπουλος, MYTILINEOS, Τhe Hellenic Initiative, Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), BP Ελληνική ΑΕ Πετρελαιοειδών, “Ελληνική Πρωτοβουλία” Καναδά - The Hellenic Initiative Canada, GENESIS Pharma, ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), SouthBridge Europe Mezzanine, Α. Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, NUEVO Α.Ε., Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ, Frigoglass,  Μπάρμπα Στάθης Α.Β.Ε.Ε., Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης, Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Ψυχικού, Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών, Βρεφονηπιακός, παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο PLAYLAND, Μύλοι Λούλη.