01/06/2021

1 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος

Το γάλα κατέχει ξεχωριστή θέση στη διατροφή του ανθρώπου. Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι και το τυρί είναι μία από τις βασικότερες ομάδες τροφίμων κατά την παιδική και εφηβική ηλικία καθώς αποτελεί την καλύτερη πηγή ασβεστίου. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο συστατικό για τη σωστή ανάπτυξη και τη διατήρηση της υγείας των οστών. Επίσης, τα γαλακτοκομικά περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής που είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμες στο στάδιο της ανάπτυξης.

Τα οστά χτίζονται σταδιακά κατά την παιδική και εφηβική ηλικία. Επομένως, η κατανάλωση γαλακτοκομικών σε αυτό το ηλικιακό στάδιο είναι εξαιρετικά σημαντική για την απόκτηση ενός γερού σκελετού και για την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων όπως η οστεοπόρωση στο μέλλον. Τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν κατά μέσο όρο 3 μερίδες γάλακτος και των προϊόντων του σε ημερήσια βάση. Στους εφήβους η σύσταση φτάνει ακόμη και τις 4 μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα.

Στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ φροντίζουμε οι μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών να λαμβάνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση γάλα ή γιαούρτι. Παράλληλα σε πολλά προϊόντα όπως σάντουιτς και πίτες λαχανικών προστίθεται και τυρί. Με αυτό το τρόπο, καλύπτουμε μεγάλο μέρος των καθημερινών αναγκών των παιδιών σε ασβέστιο.

#worldmilkday #programmadiatrofi