19/04/2019

Γεύματα από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στο 1ο Κύπελλο FrancOvalie στην Ελλάδα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πρωτάθλημα σχολικού ράγκμπι για μαθητές 9-11 ετών. Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι και συμμετείχαν μαθητές σχολείων από την Αθήνα, τη Θεσσαλία και τη Μεσσηνία. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος επέλεξε να διανείμει στους μαθητές υγιεινά γεύματα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, όπως φρούτα, σάντουιτς από ψωμί ολικής άλεσης με τυρί και τομάτα, κέικ καρότου και σπανακόπιτες.

Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα γεύματα έδωσαν ενέργεια στους νεαρούς αθλητές ώστε να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη συμμετοχή τους στο τουρνουά. 

Οι μαθητές έπαιξαν το δημοφιλές γαλλικό άθλημα και είδαν από κοντά το Εθνικό Τρόπαιο του Γαλλικού Ράγκμπι. Το τρόπαιο. ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του γαλλικού αθλητισμού που είχε σχεδιάσει ο Pierre de Coubertin, μεταφέρθηκε στην Ελλάδα αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, μέλη της επιστημονικής ομάδας του Ινστιτούτου Prolepsis θα συμμετέχουν στις 9-10 Μαΐου σε εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αφιερωμένη στα παιδιά, με στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας.