01/11/2018

Ο ΣΕΓΑΣ στηρίζει μέσα από το κοινωνικό πρόγραμμα του Μαραθωνίου το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο ΣΕΓΑΣ ενισχύει το σχολικό έτος 2018-2019 το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στηρίζει μέσα από το κοινωνικό πρόγραμμα του Μαραθωνίου του 2017 τις προσπάθειες του Ινστιτούτου Prolepsis ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτή της σημαντικής πρωτοβουλίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου συνάντηση στα γραφεία της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κος Κώστας Παναγόπουλος δήλωσε σχετικά: "Ο ΣΕΓΑΣ μέσα από το κοινωνικό πρόγραμμα του Μαραθωνίου στήριξε την προσπάθεια του Ινστιτούτου Prolepsis, μια προσπάθεια ιδιαιτέρως σημαντική, αφού αφορά τη σωστή διατροφή μαθητών σε σχολεία. Με τον τρόπο αυτό ο ΣΕΓΑΣ συνέβαλε ώστε η νεότερη γενιά να μεγαλώσει σωστά και ταυτοχρόνως συνέβαλε επίσης ώστε να δοθεί λύση σε ένα δυστυχώς υπαρκτό και μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες οικογένειες σε ολόκληρη την Ελλάδα".

Η κα. Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis τόνισε: "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και συγκινημένοι για τη δυνατότητα που μας έδωσε ο ΣΕΓΑΣ, να προσθέσουμε αρκετά παιδιά στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με αυτόν τον τρόπο περισσότερα παιδιά μπορούν να έχουν παροχή υγιεινής διατροφής και πρόγραμμα προώθησης υγιεινής διατροφής στα σχολεία τους. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες, καθώς έχουμε λάβει περισσότερες από 2.000 αιτήσεις σχολείων που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Κάθε συνεισφορά μας δίνει τη δυνατότητα να βοηθήσουμε περισσότερα παιδιά που έχουν ανάγκη".

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την προοπτική συνεργασίας με κοινές δράσεις στους τομείς της προώθησης της υγιεινής διατροφής και της άθλησης.
Με αυτή την πολύτιμη πρωτοβουλία, ο ΣΕΓΑΣ προστίθεται στη μεγάλη ομάδα των υποστηρικτών του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ που με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης στηρίζουν χιλιάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια και πείνα στην Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής - ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis υλοποιείται από το 2012 με Ιδρυτικό Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας και την προαγωγή της υγείας των μαθητών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία ευπαθών περιοχών. Μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ έχουν διατεθεί περισσότερα από 14,6 εκατομμύρια γεύματα σε 650 σχολεία και τουλάχιστον 110.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.