19/07/2017

Εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία μέσω του Skype in the Classroom: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Ινστιτούτο Prolepsis

Tο Ινστιτούτο Prolepsis πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαδραστικές ομιλίες στους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού σχολείων του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ με τίτλο "Μαθαίνω να τρέφομαι σωστά" μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Microsoft "Skype in the Classroom".

Οι ομιλίες είχαν ως στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας.

Μέσα από τις ομιλίες και τον διάλογο με το επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου Prolepsis οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις βασικές αρχές του υγιεινού τρόπου ζωής, για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να τις ενσωματώσουν στη καθημερινότητά τους, καθώς και για τα οφέλη τόσο στην παιδική/εφηβική όσο και στην ενήλικη ζωή. Οι μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον για το περιεχόμενο των ομιλιών και ενθουσιάστηκαν με την πρωτότυπη διαδικασία ανταλλαγής ιδεών και προτάσεων με ειδικούς επιστήμονες σε πραγματικό χρόνο, χάρη στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Microsoft, ”Skype in the Classroom”.

Οι ομιλίες με τίτλο "Μαθαίνω να τρέφομαι σωστά" μέσω του "Skype in the Classroom" εντάσσονται στις δράσεις προώθησης υγιεινής διατροφής που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, ΔΙΑΤΡΟΦΗ υλοποιείται σε σχολεία ευπαθών περιοχών από το Ινστιτούτο Prolepsis με Μέγα Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Από το 2012 το Πρόγραμμα έχει διαθέσει περισσότερα από 14 εκατομμύρια γεύματα σε 593 σχολεία και 110.500 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για την περιγραφή της δράσης μπορείτε να βρείτε εδώ: https://education.microsoft.com/diatrofi

Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.