23/04/2021

Φέτος το Πάσχα εξασφαλίζουμε με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ τρόφιμα για παιδιά που έχουν ανάγκη: Με ανοιχτά ή κλειστά σχολεία το Ινστιτούτο Prolepsis δίπλα στους μαθητές

Κάλεσμα για την υποστήριξη παιδιών που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών απευθύνει αυτό το Πάσχα το Ινστιτούτο Prolepsis. Στα συγκεκριμένα σχολεία, περισσότεροι από τους μισούς μαθητές αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια.

Στόχος της εκστρατείας είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την εξασφάλιση πακέτων τροφίμων σε τρία επιπλέον σχολεία έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Σε μία δύσκολη περίοδο για χιλιάδες οικογένειες λόγω της πανδημίας, το Ινστιτούτο Prolepsis συνεχίζει ακόμα και με κλειστά σχολεία να στηρίζει μαθητές που έχουν ανάγκη. Η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Prolepsis έχει διαμορφώσει στο πλαίσιο του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ ειδικό διαιτολόγιο και πακέτα τροφίμων, που καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες ενός παιδιού για ένα 15ήμερο. Τα συγκεκριμένα πακέτα διανέμονται στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μέσω των σχολείων. Στα ειδικά σχολεία που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και λειτουργούν κανονικά, οι μαθητές λαμβάνουν ένα πλούσιο και θρεπτικό δεκατιανό σε καθημερινή βάση.

Εκτός από τα 94 σχολεία που είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, κανένα άλλο σχολείο στη χώρα δεν λαμβάνει δωρεάν κάποιας μορφής σίτιση. Η ανάγκη είναι τεράστια, ιδιαίτερα για τα νήπια. Σε αυτή την ηλικία ο ρυθμός ανάπτυξης είναι εξαιρετικά αυξημένος και υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε υψηλής αξίας θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, ασβέστιο, σίδηρος). 

Η προσφορά οποιουδήποτε ποσού μπορεί να βοηθήσει για να στηρίξουμε παιδιά που αντιμετωπίζουν πείνα και επισιτιστική ανασφάλεια.

Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε στην ιστοσελίδα diatrofi.prolepsis.gr ή καλέστε στο 210-6255700.

Αυτήν την περίοδο το Ινστιτούτο Prolepsis υποστηρίζει μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ 4.272 μαθητές σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Στερεά Ελλάδα, Ημαθία και Θράκη. Από το 2012, έχουν διατεθεί περισσότερα από 16 εκατομμύρια γεύματα σε 688 σχολεία και τουλάχιστον 110.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. 

Σήμερα, το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ υλοποιείται με Χρυσό Δωρητή την ΑΒ Βασιλόπουλος και με την πολύτιμη συνδρομή ιδρυμάτων, οργανισμών, εταιρειών και συμπολιτών μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.