Ο βρεφονηπιακός, παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο PLAYLAND που δραστηριοποιείται στη Βάρκιζα από το 1983, στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και προωθεί την αγορά εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος στους γονείς των παιδιών του PLAYLAND. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται συμμέτοχος στην εκστρατεία «ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» για τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Στο πλαίσιο υποστήριξης και συγκέντρωσης πόρων για την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων σχολείων στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, το Ινστιτούτο Prolepsis διαθέτει προς πώληση εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο έχει αναπτυχθεί από ομάδα ειδικών προαγωγής υγείας και διαιτολόγων στο πλαίσιο της προώθησης της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας. Το εκπαιδευτικό υλικό (2 παζλ & 1 μπλοκ ζωγραφικής) διατίθεται στην τιμή των €12. Αυτό το ποσό αρκεί για να καλύψει το φαγητό ενός παιδιού για 3 εβδομάδες.

 

 Σημειώνεται ότι για τη φετινή σχολική χρονιά 2.050 σχολεία, με 258.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα, έχουν υποβάλλει αίτηση προς ένταξη στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και οι διαθέσιμοι πόροι αρκούν μόνο για τη σίτιση 8.000 έως 10.000 μαθητών, δηλαδή λιγότερο από το ένα δέκατο των παιδιών.

Γίνεται αντιληπτό ότι φέτος ακόμα και η πιο μικρή προσφορά είναι πολύτιμη. Με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Μέγα δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, και τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων (matching funds), το ΙΣΝ παρέχει ισόποσης αξίας δωρεά για κάθε ποσό που θα συγκεντρωθεί από άλλη πηγή ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία.

Μάθετε περισσότερα για τους τρόπους ενίσχυσης του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ:

http://diatrofi.prolepsis.gr/el/βοήθησε-κι-εσύ.html/

Από το 1983 το Playland εκπαιδεύει μαθητές με στόχο να καλλιεργήσουν αξίες, όπως ο εθελοντισμός και η αγάπη για το συνάνθρωπο. Στηρίζοντας και εφαρμόζοντας τη βιωματική μάθηση, οι παιδαγωγοί του βρεφονηπιακού, παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείο Playland μεταδίδουν στα παιδιά αυτές τις αξίες με την ενεργό συμμετοχή σε πράξεις αγάπης και αλληλεγγύης.

Η ιστοσελίδα του Playland: http://www.playland.edu.gr/