Έλληνες ολυμπιονίκες, αθλητές, παγκόσμιοι και εθνικοί πρωταθλητές θα βρίσκονται από αύριο σε σχολεία που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, για να μιλήσουν στους μαθητές για τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός στη σωματική και πνευματική υγεία! Στόχος των εκδηλώσεων είναι η κατανόηση της σημασίας της ένταξης της σωματικής δραστηριότητας, στην καθημερινή ζωή των παιδιών και η παρουσίαση ποικίλων αθλημάτων που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον τους.

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των παράλληλων εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, με στόχο την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής που συνδυάζει την ισορροπημένη διατροφή με τη σωματική δραστηριότητα.

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων ενημέρωσης σχετικά με την υγιεινή διατροφή σε σχολεία του Προγράμματος. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 54 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, που απευθύνονταν στους μαθητές και τους γονείς τους. Συμμετείχαν σεφ, διατροφολόγοι, ιατροί και άλλοι συνεργάτες του Ινστιτούτου Prolepsis.