Τα γεύματά μας

Πίσω στα άλμπουμ

Σάντουιτς με αυγό, αγγουράκια και καροτάκια, πορτοκάλι

Το σάντουιτς παρασκευάζεται με αλεύρι ολικής άλεσης 60%, τυρί, αυγό και ελαιόλαδο. Το αυγό αποτελεί τροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξη, φυσική άμυνα, αλλά και ομαλή λειτουργία του οργανισμού). Ειδικότερα, περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, Β12, φολικό οξύ, D, Ε και σημαντικές ποσότητες σιδήρου.

Διαιτολόγιο μιας εβδομάδας του Δεκέμβρη

Κουλούρι Θεσσαλονίκης, γιαούρτι με μέλι και μπανάνα

Όλα μας τα προϊόντα είναι ελληνικά με μόνη εξαίρεση τη μπανάνα η οποία είναι αγαπημένο φρούτο των παιδιών, αλλά και δίνει πολύ ενέργεια, με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Δυστυχώς είναι αδύνατο να βρεθεί στην Ελλάδα στις αναγκαίες για το πρόγραμμα ποσότητες όλες τις εποχές. Επίσης όλα τα γαλακτοκομικά που χρησιμοποιούμε, συμπεριλαμβανομένου και του γιαουρτιού με το μέλι, έχουν επιλεγεί βάσει αυστηρών προδιαγραφών σε σχέση με την ποιότητα αλλά και τη θρεπτική τους αξία για τα παιδιά, προσέχοντας ταυτόχρονα την περιεκτικότητά τους σε λιπαρά και πάντα σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα ζητήματα διατροφής.

Το πακετάκι της σπανακόπιτας

Σπανακόπιτα, αχλάδι και γάλα

Η σπανακόπιτά μας παρασκευάζεται με σπανάκι, κρεμμύδι, άνηθο και αποκλειστικά με ελαιόλαδο. Είναι πηγή φυτικών ινών, μονοακόρεστων λιπαρών, ασβεστίου, βιταμινών (Κ, Ε, φυλλικό οξύ κ.ά.) και μετάλλων (σίδηρο, μαγνήσιο, κ.ά.).

Σάντουιτς με κοτόπουλο, πορτοκάλι

Το σάντουιτς παρασκευάζεται με αλεύρι ολικής άλεσης 60%, ντομάτα και ψητό στήθος κοτόπουλο μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο και μυρωδικά. Αποτελεί πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, φυτικών ινών, βιταμινών όπως η βιταμίνη Β12 , αλλά και μετάλλων (σίδηρος, κ.ά.).

Το σακουλάκι με το διατροφικό μήνυμά μας

Συσκευασία γεύματος για μαθητές δημοτικών σχολείων

Συσκευασία γευμάτων για μαθητές δημοτικών σχολείων

Συσκευασία γευμάτων για μαθητές γυμνασίων και λυκείων

Σπανακόπιτα με φρούτο εποχής

Σάντουιτς με αυγό και τυρί και φρούτο εποχής

Σταφιδόψωμο και μπανάνα

Σάντουιτς με κοτόπουλο και ντομάτα και φρούτο εποχής

Τόστ με τυρί και αγγούρι και φρούτο εποχής

Μουστοκούλουρα, γιαούρτι με μέλι και φρούτο εποχής

Τόστ με τυρί και αγγούρι, γάλα και φρούτο εποχής

Πίτσα λαχανικών, γάλα και φρούτο εποχής

Burger οσπρίων και φρούτο εποχής

Σπανακόπιτα και φρούτο εποχής

Γλυκιά Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Παρασκευάζεται από αλεύρι ολικής άλεσης, ελαιόλαδο, γλυκιά κολοκύθα και σταφίδες. Λόγω του ελαιόλαδου, είναι πλούσια σε καλά (μονοακόρεστα) λιπαρά που βοηθούν στην καλή υγεία της καρδιάς και βιταμίνη Ε (χαρακτηρίζεται ως «βιταμίνη της νεότητας»). Το αλεύρι ολικής προσφέρει φυτικές ίνες που βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου. Η κολοκύθα παρέχει πολύτιμες βιταμίνες, κυρίως καροτενοειδή και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού έναντι ασθενειών και κρυολογημάτων.

Σταφιδόψωμο ολικής

Το σταφιδόψωμό μας παρασκευάζεται με αλεύρι ολικής άλεσης, σταφίδες και ελαιόλαδο χωρίς κανένα απολύτως πρόσθετο. Είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, μονοακόρεστων λιπαρών και πολύτιμων βιταμινών (κυρίως του συμπλέγματος Β). Οι φυτικές ίνες από το αλεύρι και τις σταφίδες βοηθούν στον κορεσμό, ώστε να χορταίνουν καλύτερα τον οργανισμό αποτρέποντας την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού. Τα μονοακόρεστα λιπαρά από το ελαιόλαδο συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς.

Σάντουιτς με χούμους και αγγούρι

Παρασκευάζεται με ψωμί ολικής άλεσης, χούμους και αγγούρι. Χάρη στο χούμους, αυτό το γεύμα αποτελεί ιδανική πηγή φυτικών πρωτεϊνών, μία καλή εναλλακτική του κρέατος, καθώς δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά τα οποία επιβαρύνουν την υγεία της καρδιάς. Παράλληλα, το αγγούρι εκτός της σωστής ενυδάτωσης του σώματος, περιέχει και βιταμίνες όπως η βιταμίνη C, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.

Σάντουιτς ολικής με κοτόπουλο και τομάτα

Παρασκευάζεται με ψωμί ολικής άλεσης, ψητό φιλέτο στήθος κοτόπουλο και τομάτα. Το φιλέτο κοτόπουλου αποτελεί ιδανική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας για σωστή ανάπτυξη, ενώ παράλληλα είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Το ελαιόλαδο, που χρησιμοποιείται ως το μοναδικό πρόσθετο λίπος, προσφέρει πολύτιμα μονοακόρεστα λιπαρά και βιταμίνη Ε, που συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς, ενώ η τομάτα είναι πλούσια σε λυκοπένιο, χρωστική που δίνει το κόκκινο χρώμα και παρέχει πρόληψη/προστασία έναντι πολλών νοσημάτων (ακόμα και διαφόρων μορφών καρκίνου).

Κέικ καρότο

Το κέικ καρότο παρασκευάζεται με αλεύρι ολικής άλεσης, καρότο, αυγό, μέλι, σταφίδες και ελαιόλαδο. Το αυγό είναι η πλουσιότερη πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας για σωστή ανάπτυξη. Το καρότο προσφέρει πολύ υψηλά ποσοστά προβιταμίνης Α, απαραίτητα για την άμυνα του οργανισμού και την καλή όραση. Οι σταφίδες αποτελούν καλή πηγή καλίου που βοηθάει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και φυτικών ινών (μαζί με το αλεύρι ολικής άλεσης) που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Σάντουιτς ολικής με ψητή ομελέτα λαχανικών, ημίσκληρο τυρί και τομάτα

Παρασκευάζεται με ψωμί ολικής άλεσης, αυγό, πολύχρωμες πιπεριές, κρεμμύδι, τομάτα, τυρί και ελαιόλαδο. Το αυγό αποτελεί μία εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. Οι πιπεριές είναι πλούσιες σεβιταμίνες με αντιοξειδωτική δράση, όπως τα καροτενοειδή που συμβάλλουν, στην καλή όραση αλλά και τη βιταμίνη C που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Επιπλέον, το ελαιόλαδο προσφέρει μονοακόρεστα λιπαρά που βοηθούν στην καλή υγεία της καρδιάς

Μουστοκούλουρο ολικής

Το μουστοκούλουρό μας παρασκευάζεται με αλεύρι ολικής άλεσης, μούστο ή πετιμέζι και ελαιόλαδο χωρίς κανένα απολύτως πρόσθετο. Είναι καλή πηγή φυτικών ινών που βοηθούν στον κορεσμό και την καλή λειτουργία του εντέρου. Το πετιμέζι είναι βασικό γλυκαντικό αντί της ζάχαρης που περιέχει συνδυασμό μετάλλων (κάλιο, μαγνήσιο), ενώ είναι πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών όπως η ρεσβερατρόλη που συμβάλλει στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης. Επιπλέον, το ελαιόλαδο προσφέρει πολύτιμα μονοακόρεστα λιπαρά που συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς.

Σπανακοτυρόπιτα ολικής

Παρασκευάζεται από αλεύρι ολικής άλεσης, σπάνακι, φέτα και μυζήθρα, με αποκλειστική χρήση ελαιόλαδου τόσο στη ζύμη όσο και στη γέμιση. Είναι πλούσια πηγή μονακόρεστων λιπαρών και πολύτιμων βιταμινών, κυρίως Ε που συμβάλλει στην καλή υγεία της καρδιάς και Α που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Παράλληλα, το σπανάκι προσφέρει φυτικό σίδηρο, πολύτιμες χρωστικές με αντιοξειδωτική δράση και φυλλικό οξύαπαραίτητο για τη σωστή νοητική λειτουργία των παιδιών και εφήβων.

Παραδοσιακή τυρόπιτα με πλιγούρι

Παρασκευάζεται με αλεύρι ολικής άλεσης, πλιγούρι, φέτα και μυζήθρα, με αποκλειστική προσθήκη ελαιόλαδου τόσο στη ζύμη όσο και στη γέμιση. Είναι πλούσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών και βιταμίνης Ε, που συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς και στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης. Το πλιγούρι, με σχεδόν μηδενική ποσότητα κορεσμένων λιπαρών, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες εξασφαλίζοντας τη σωστή λειτουργία του εντέρου, ενώ προσφέρει και πολύτιμα μέταλλα, κυρίως κάλιο, μαγνήσιο που βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και φώσφορο που συμμετέχει στην υγιή ανάπτυξη των οστών.