Τα τρόφιμά μας

Πίσω στα άλμπουμ

Φρέσκο αχλάδι

To αχλάδι περιέχει αξιόλογη ποσότητα βιταμινών C και Κ, μικρές ποσότητες βιταμινών Ε και Β, και αποτελεί καλή πηγή καλίου, χαλκού και φωσφόρου με υψηλά επίσης ποσοστά σε φυτικές ίνες (κυρίως στο φλοιό του), εξασφαλίζοντας αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση με καλύτερη λειτουργία του πεπτικού και θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα παιδιά του δημοτικού έβαλαν τα φρούτα τους στο καλάθι

Το γάλα μας!

Λευκό γάλα ημίπαχο με 1,5% λιπαρά. Περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα αλλά και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας όπως η καζεΐνη. Τα πεπτίδια που προέρχονται από την καζεΐνη ενισχύουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού, ρυθμίζουν την πίεση του αίματος, βοηθούν στην αντιμετώπιση του στρες και έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες. Περιέχει επίσης ασβέστιο, φώσφορο (απαραίτητα δομικά υλικά για τα οστά και τα δόντια), λακτόζη (που βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου), προσφέροντας υψηλά ποσά ενέργειας για την ανάπτυξη παιδιών και εφήβων, αλλά και βιταμίνες (π.χ. ριβοφλαβίνη ή Β2) που συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξη και ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Τόστ με αγγούρι και τυρί

Το τυρί περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα αλλά και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας (βοηθούν στην ανάπτυξη αλλά και ενισχύουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού). Επιπλέον περιέχει ασβέστιο, φώσφορο (απαραίτητα δομικά υλικά για τα οστά και τα δόντια), λακτόζη (που βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου), αλλά και βιταμίνες (π.χ. ριβοφλαβίνη ή Β2) που συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξη και ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Σάντουιτς με κοτόπουλο και ντομάτα

Το ψητό στήθος κοτόπουλου αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμινών όπως η Β12, αλλά και μετάλλων όπως ο σίδηρος.

Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Σταφιδόψωμο

Κριτσίνια ολικής αλέσεως

Το αλεύρι ολικής άλεσης διαθέτει, σε σχέση με τα επεξεργασμένα άλευρα, τριπλάσιες φυτικές ίνες, που -ως γνωστόν- διευκολύνουν την καλή λειτουργία του εντέρου, επιπλέον, περιέχει φολικό οξύ, βιταμίνες Β6 και Ε, διπλάσια ποσότητα βιταμινών Β1 και Β2, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, αλλά και περισσότερες πρωτεΐνες και σίδηρο.

Κριτσίνια

Τα τρόφιμά μας παραδίδονται πάντα σε ερμητικά κλειστή, αεροστεγή συσκευασία.

Μουστοκούλουρα

Πίτσα ολικής αλέσεως με λαχανικά

Το αλεύρι ολικής άλεσης διαθέτει, σε σχέση με τα επεξεργασμένα άλευρα, τριπλάσιες φυτικές ίνες, που -ως γνωστόν- διευκολύνουν την καλή λειτουργία του εντέρου, επιπλέον, περιέχει φολικό οξύ, βιταμίνες Β6 και Ε, διπλάσια ποσότητα βιταμινών Β1 και Β2, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, αλλά και περισσότερες πρωτεΐνες και σίδηρο.

Burger οσπρίων

Πορτοκάλι

Αποτελεί πολύ πλούσια πηγή βιταμίνης C και φυλλικού οξέος, ενώ είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάλιο, ασβέστιο και ιχνοστοιχεία καθώς και σε φυτοχημικές ουσίες με εξέχουσες αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προλαμβάνουν την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου και ενισχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σάντουιτς με αυγό και τυρί

Το αυγό αποτελεί τροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξη, φυσική άμυνα, αλλά και ομαλή λειτουργία του οργανισμού). Ειδικότερα, περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, Β12, φολικό οξύ, D, Ε και σημαντικές ποσότητες σιδήρου.

Μπανάνα

Αποτελεί τροπικό φρούτο με πολύ υψηλή θρεπτική αξία εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, Ε, C και ομάδας Β και ιχνοστοιχείων (κάλιο, σίδηρος, ασβέστιο, μαγνήσιο κλπ) που βοηθούν στην καλή καρδιακή λειτουργία, αντιμετωπίζουν διάρροια και δυσκοιλιότητα, συμβάλλουν στην καλή νεφρική λειτουργία.

Μήλο

Παρέχει εξαιρετικό συνδυασμό θρεπτικών συστατικών, με σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών (κυρίως στο φλοιό), βιταμίνης C, καλίου, φλαβονοειδών (αντιοξειδωτικών ουσιών) που συμβάλουν στην πέψη και την καλή λειτουργία του εντέρου και παρέχουν προστατευτική, αντιφλεγμονώδη δράση με χαμηλό ποσό θερμίδων.

Η σπανακόπιτά μας

Αποτελεί πηγή φυτικών ινών, μονοακόρεστων λιπαρών, ασβεστίου, βιταμινών (Κ, Ε, φυλλικό οξύ κ.ά.) και μετάλλων (σίδηρο, μαγνήσιο, κ.ά.).

Sticks λαχανικών - αγγούρι και καρότο

Παρέχουν καλή ενυδάτωση με ελάχιστες θερμίδες, άνευ λιπαρών, πλούσια σε φυτικές ίνες (από το φλοιό των λαχανικών), βιταμίνες Α, C, Κ , άλλα πολύτιμα στοιχεία (κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο) και φυσικά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην υγεία του δέρματος και προσδίδουν αντικαρκινικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Ιδιαίτερα το καρότο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α που βοηθά στην όραση.