Τι κάνουμε

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές δημοσίων σχολείων κοινωνικο-οικονομικά ευπαθών περιοχών της χώρας, που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση και τους παρέχει καθημερινά θρεπτικά και υγιεινά γεύματα ενισχύοντας παράλληλα την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής - ΔΙΑΤΡΟΦΗ υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis, με την πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, μαζί με τη σύμπραξη και άλλων δωρητών, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Απευθύνεται σε σχολεία κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών όλης της χώρας με διττό στόχο να:

  • παρέχει σίτιση μέσα από ένα δωρεάν μικρό, υγιεινό γεύμα που μοιράζεται σε όλα τα παιδιά του κάθε σχολείου
  • προάγει την υγιεινή διατροφή ενθαρρύνοντας τους μαθητές και τις οικογένειές τους να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή. Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε αριθμούς

Τη σχολική χρονιά 2022-2023:

186 σχολεία
7.517 παιδιά

 

Πώς λειτουργεί;

  • Σχολεία από όλη τη χώρα επιλέγονται, κατόπιν αίτησής τους, με βάση οικονομικά κριτήρια.
  • Γεύματα ειδικά σχεδιασμένα από την επιστημονική ομάδα της Prolepsis παρασκευάζονται από προμηθευτές που εκπληρώνουν συγκεκριμένες αυστηρές προδιαγραφές για την παραγωγή και τη μεταφορά τους.  
  • Τα γεύματα, που είναι υψηλής ποιότητας και απολύτως κατάλληλα για παιδιά, παραδίδονται κάθε πρωί στα σχολεία.
  • Η ομάδα συντονισμού βρίσκεται καθημερινά σε όλα τα σχολεία, για να υποστηρίξει και να παρακολουθήσει την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών.
  • Εκπαιδευτικό υλικό για την υγιεινή διατροφή μοιράζεται στους μαθητές ενώ στο τέλος της σχολικής χρονιάς πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με θέμα τη διατροφή.

Τα Οφέλη του Προγράμματος

Τη σχολική χρονιά 2019-2020 μειώθηκε ο μέσος δείκτης επισιτιστικής ανασφάλειας!

Μάθε περισσότερα