Οι υποστηρικτές μας

Η πολύτιμη βοήθεια των υποστηρικτών μας μάς βοηθά να επεκτείνουμε τη δράση μας! Υποστηρικτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συνδράμουν στην υλοποίηση του Προγράμματος σε ακόμα περισσότερους μαθητές όλης της χώρας!

ETEM A.E.

H ETEM A.E. στήριξε τις προσπάθειες του Ινστιτούτου Prolepsis και ενίσχυσε μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ μαθητές και οικογένειες της Μάνδρας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου 2017. Με την ευγενική της δωρεά εξασφαλίστηκε η καθημερινή διάθεση των υγιεινών γευμάτων του Προγράμματος για τους μαθητές τριών Νηπιαγωγείων στη Μάνδρα Αττικής έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Merck

Ευχαριστούμε τη Merck Ελλάδος που ενισχύει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στηρίζει τις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Με την ευγενική της δωρεά εξασφαλίστηκαν 3.500 υγιεινά γεύματα για παιδιά δημοτικών σχολείων του Προγράμματος. Επιπλέον, με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, ο αριθμός των προσφερόμενων γευμάτων διπλασιάζεται, στηρίζοντας ακόμα περισσότερους μαθητές.

Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α

Η Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α. στήριξε για τρίτο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική της δωρεά και με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, εξασφαλίστηκαν τουλάχιστον 3.000 υγιεινά γεύματα για μαθητές σχολείων της Αττικής για το σχολικό έτος 2017-2018.

Alpha Bank

H Alpha Bank ενίσχυσε τη σχολική χρονιά 2017-2018 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στήριξε τις προσπάθειές του Ινστιτούτου Prolepsis ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Με την ευγενική της δωρεά και τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος εξασφαλίστηκαν και διανεμήθηκαν τουλάχιστον 3.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές δημοτικών σχολείων του Προγράμματος.

ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ

Το Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης στήριξε για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική του δωρεά και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, διατέθηκαν το σχολικό έτος 2017-2018, τουλάχιστον 2.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Αττικής που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα.

Το κοινωφελές Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης προσφέρει πλούσιο κοινωνικό έργο, ενισχύοντας δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι μεριμνούν για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας, πρόνοιας και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, δίνοντας έμφαση στις ομάδες παιδιών και νέων.

 

Εθνική Ασφαλιστική

Η Εθνική Ασφαλιστική στήριξε τις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια και την πείνα που αντιμετωπίζουν μαθητές που φοιτούν σε δημόσια σχολεία ευπαθών περιοχών της Ελλάδας. Χάρη στην οικονομική της ενίσχυση και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, διατέθηκαν το σχολικό έτος 2017-2018 τουλάχιστον 3.000 υγιεινά γεύματα.

ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ

Η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ ενίσχυσε τις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια και την πείνα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες παιδιά στη χώρα μας. Με την ευγενική της δωρεά και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, διατέθηκαν το σχολικό έτος 2017-2018 τουλάχιστον 2.000 θρεπτικά γεύματα σε μαθητές σχολείων της Αττικής.

Crédit Agricole Life

Η Crédit Agricole Life στήριξε για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική της δωρεά και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, διατέθηκαν τουλάχιστον 900 υγιεινά γεύματα σε μαθητές σχολείων της Αττικής που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα το σχολικό έτος 2017-2018.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ Α.Ε.Β.Ε.

Ο Όμιλος ΕΛΑΣΤΡΟΝ στήριξε για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική δωρεά του Ομίλου ΕΛΑΣΤΡΟΝ και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, εντάχθηκε ένα ακόμη σχολείο για το σχολικό έτος 2016-2017 και εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση 50 μαθητών.

ΔΕΛΤΑ

Η ΔΕΛΤΑ στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Γάλακτος 2016, μέσω του προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, διέθεσε δωρεάν 20.500 μερίδες φρέσκο γάλα σε μαθητές σχολείων της Αττικής. Παράλληλα, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, η ευγενική προσφορά της ΔΕΛΤΑ διπλασιάστηκε και έτσι εξασφαλίστηκαν επιπλέον 8.400 υγιεινά γεύματα.

Σχολή Μωραΐτη

Η μαθητική κοινότητα της Σχολής Μωραΐτη συνέβαλε με την ευγενική της δωρεά το σχολικό έτος 2015-2016 στη μεγάλη μας προσπάθεια για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας στους μαθητές της χώρας. Σε συνδυασμό με τα συμπληρωματικά κονδύλια  που παρέχει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, εντάχθηκαν 3 σχολεία με 111 μαθητές στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και διατέθηκαν 7.875 γεύματα έως το τέλος του σχολικού έτους.

The Mall Athens

Το The Mall Athens ενισχύει το έργο του Ινστιτούτου Prolepsis. Με τη στήριξή του The Mall Athens διατέθηκαν στην έναρξη του Προγράμματος για το σχολικό έτος 2017-2018,  3.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές που έχουν ανάγκη. Παράλληλα, με το matching fund του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ ο αριθμός των γευμάτων διπλασιάστηκε.

ΜΙΝΕΡΒΑ

Η ΜΙΝΕΡΒΑ στήριξε το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για το σχολικό έτος 2016-2017, προσφέροντας  500 λίτρα ελαιολάδου για την παρασκευή γευμάτων στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος σε δημόσια σχολεία ευπαθών περιοχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.  Επιπλέον, με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, η προσφορά της ΜΙΝΕΡΒΑ έγινε ακόμη μεγαλύτερη, καθώς καλύφθηκε η διάθεση 1.100 γευμάτων σε μαθητές της περιοχής.

A PRIORI εταιρεία παραγωγής θεατρικών παραστάσεων

Η εταιρεία παραγωγής θεατρικών παραστάσεων A PRIORI ενίσχυσε το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, προσφέροντας μέρος των εσόδων από το θεατρικό έργο «ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ ή Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» για τη στήριξη μαθητών, που φοιτούν σε δημόσια σχολεία κοινωνικο-οικονομικά ευπαθών περιοχών. Με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, το ποσό της προσφοράς διπλασιάστηκε, εξασφαλίζοντας ακόμα περισσότερα γεύματα για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Η A PRIORI ιδρύθηκε το 2011 με στόχο την κοινωνική προσφορά μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας. 

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Κολλεγίου Αθηνών

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η μαθητική κοινότητα του Δημοτικού σχολείου Κολλεγίου Αθηνών ενίσχυσαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική δωρεά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Κολλεγίου Αθηνών καλύφθηκε στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2017 η διάθεση 1.809 σάντουιτς σε μαθητές σχολείων της Αττικής. Επιπλέον, με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, ο αριθμός των προσφερόμενων σάντουιτς διπλασιάστηκε, στηρίζοντας ακόμα περισσότερους μαθητές. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του θεσμού «Λιτού Γεύματος», η έννοια και η φιλοσοφία του οποίου συνδέεται άμεσα με τις αξίες της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

 

Ιωάννης Λυμπερόπουλος

Ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Λυμπερόπουλος ανέλαβε με την ευγενική του υποστήριξη και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, την ένταξη ενός σχολείου με 48 μαθητές στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για το σχολικό έτος 2015 – 2016, ενισχύοντας τη μεγάλη μας προσπάθεια για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας στους μαθητές της χώρας.

"Η Τέχνη της Ζωής"

Η Μη Κερδοσκοπική Αστική Εταιρεία "Η Τέχνη της Ζωής" ενίσχυσε το σχολικό έτος 2015-2016  το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στήριξε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία κοινωνικο-οικονομικά ευπαθών περιοχών της Αττικής. Με την ευγενική της δωρεά και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, διατέθηκαν 625 γεύματα σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Αττικής που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα το σχολικό έτος 2015-2016. «Η Τέχνη της Ζωής» συστήθηκε το 2014 και έχει ως βασικό σκοπό την ενίσχυση της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της πόλης και τη χορήγηση υποτροφιών για σπουδές στην Αρχιτεκτονική σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και του εσωτερικού.

Καυκάς

Με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Καυκάς και μέσω του matching fund που προσφέρεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος εντάχθηκε το σχολικό έτος 2014-2015 στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ ένα δημοτικό σχολείο στον νομό Θεσσαλονίκης με 166 μαθητές.

Σ.Α.Σ.Μ.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη υποστήριξε το σχολικό έτος 2014-2015 το έργο μας με δράσεις που είχαν ως στόχο την ένταξη ενός ακόμα σχολείου στο Πρόγραμμα.

Μάθε περισσότερα

ELPEN

Με την ευγενική χορηγία της ELPEN εξασφαλίσαμε το σχολικό έτος 2014-2015 τεχνικό εξοπλισμό για την υλοποίηση του Προγράμματος.

AbbVie

Με την ευγενική χορηγία της AbbVie εξασφαλίσαμε το σχολικό έτος 2014-2015 τεχνικό εξοπλισμό για την υλοποίηση του Προγράμματος.