Οι δωρητές μας

Χάρη στην πολύτιμη συνεισφορά των δωρητών μας, καταφέρνουμε να εντάσσουμε ακόμα περισσότερα σχολεία στη ΔΙΑΤΡΟΦΗ! Δωρητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συνδράμουν στην υλοποίηση του Προγράμματος σε ακόμα περισσότερα σχολεία όλης της χώρας!

ΑΒ Βασιλόπουλος

Η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει για τέταρτη συνεχή χρονιά, το 2017-2018, το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Η διαρκής πολύτιμη συνεισφορά της ΑΒ ενισχύει τη μεγάλη μας προσπάθεια για την καταπολέμηση της πείνας και της επισιτιστικής ανασφάλειας στους μαθητές της χώρας και προσφέρει ανακούφιση σε εκατοντάδες οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) στηρίζει για έκτο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Οι μαθητές ενός Γυμνασίου της Αθήνας λαμβάνουν καθημερινά τα υγιεινά γεύματα του Προγράμματος με την ευγενική δωρεά του ΚΙΚΠΕ.

GENESIS Pharma

Η ελληνική Φαρμακευτική GENESIS Pharma στηρίζει για τρίτο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την υποστήριξή της και τη συνδρομή άλλων δωρητών εξασφαλίσαμε σε καθημερινή βάση, υγιεινά γεύματα σε 140 μαθητές δημοτικού σχολείου στην Αθήνα. Παράλληλα, με εθελοντικές δράσεις των εργαζομένων της, η GENESIS Pharma προσφέρει επιπλέον κοινωνικό έργο συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της σχολικής καθημερινότητας των μαθητών. 

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στηρίζει για τρίτο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική  χορηγία του εξασφαλίστηκε η σίτιση σε έξι επιπλέον σχολεία για το σχολικό έτος 2017 – 2018. Παράλληλα, με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, ο αριθμός των προσφερόμενων γευμάτων διπλασιάζεται, στηρίζοντας ακόμα περισσότερους μαθητές.

Ελληνική Πρωτοβουλία Καναδά - THE HELLENIC INITIATIVE CANADA

Ο Οργανισμός “Ελληνική Πρωτοβουλία” Καναδά - The Hellenic Initiative Canada με την ευγενική του δωρεά ανέλαβε την ένταξη επτά σχολείων με 437 μαθητές ανά την Ελλάδα για το σχολικό έτος 2017-2018. Παράλληλα, χάρη στη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ο αριθμός των προσφερόμενων γευμάτων διπλασιάζεται, στηρίζοντας ακόμα περισσότερους μαθητές.

Star Bulk Carriers Corp.

H Star Bulk Carriers Corp. στηρίζει για δεύτερο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.  Με την ευγενική δωρεά της Star Bulk Carriers Corp. και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ένα δημοτικό σχολείο στο κέντρο της Αθήνας και εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση 150 μαθητών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους. Επίσης, η Star Bulk Carriers Corp. βρίσκεται δίπλα σε μαθητές και οικογένειες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου 2017 στη Δυτική Αττική. Με νέα δωρεά εξασφαλίστηκε η καθημερινή διάθεση των υγιεινών γευμάτων του Προγράμματος για τους μαθητές ενός νηπιαγωγείου στη Μάνδρα Αττικής.

ΔΕΔΔΗΕ

O ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), ενισχύει το σχολικό έτος 2017-2018 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στηρίζει τις προσπάθειες του Ινστιτούτου Prolepsis ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Χάρη στην ευγενική του δωρεά και τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση για τους μαθητές δύο νηπιαγωγείων στην Αθήνα, έως το τέλος του σχολικού έτους 2017-2018.

Intracom Telecom

H Intracom Telecom ενισχύει τη σχολική χρονιά 2017-2018 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στηρίζει τις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Με την ευγενική της δωρεά εξασφαλίστηκαν και θα διανεμηθούν 5.750 υγιεινά γεύματα σε παιδιά δημοτικών σχολείων του Προγράμματος. Επιπλέον, με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, ο αριθμός των προσφερόμενων γευμάτων διπλασιάζεται, στηρίζοντας ακόμα περισσότερους μαθητές.

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS A.E.Β.Ε.

Η εταιρεία ΠΛΑΙΣΙΟ είναι από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2017-2018 δίπλα στους μαθητές προσφέροντας σχολικά είδη και υγιεινά γεύματα μέσα από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. 5.000 μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της Ελλάδας έλαβαν στην έναρξη της χρονιάς σχολικές τσάντες, ενώ 2.500 υγιεινά σχολικά γεύματα θα διανεμηθούν με την υποστήριξη της εταιρείας ΠΛΑΙΣΙΟ σε σχολεία του Προγράμματος. Παράλληλα, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, διπλασιάζεται η προσφορά των γευμάτων και επεκτείνεται η σίτιση σε ακόμα περισσότερους μαθητές.

BP Ελληνική ΑΕΠ

H BP Ελληνική ΑΕ Πετρελαιοειδών στηρίζει για δεύτερο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική δωρεά της BP Ελληνική ΑΕ Πετρελαιοειδών και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, θα διατεθούν τουλάχιστον 7.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές που έχουν ανάγκη.

INTERAMERICAN

Η INTERAMERICAN στηρίζει για τέταρτο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. 50 μαθητές νηπιαγωγείου στην Αττική λαμβάνουν καθημερινά για το σχολικό έτος 2017-2018 τα γεύματα του Προγράμματος με την ευγενική δωρεά της INTERAMERICAN και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Pfizer

H Pfizer ενισχύει τη σχολική χρονιά 2017-2018 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στηρίζει τις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Χάρη στην ευγενική της δωρεά, εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση για τους μαθητές πέντε σχολείων που βρίσκονται σε κοινωνικο-οικονομικά ευπαθείς περιοχές της Ελλάδας. Επιπλέον, με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, ο αριθμός των προσφερόμενων γευμάτων διπλασιάζεται, στηρίζοντας ακόμα περισσότερους μαθητές.

Nuevo Α.Ε.

Η εταιρεία Nuevo Α.Ε. στηρίζει για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική της δωρεά και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος θα διατεθούν το σχολικό έτος 2017-2018, τουλάχιστον 5.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές που φοιτούν σε σχολείο του Προγράμματος στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.

Ελληνική Πρωτοβουλία - The Hellenic Initiative (ΤΗΙ)

Ο Οργανισμός “Ελληνική Πρωτοβουλία” - The Hellenic Initiative (ΤΗΙ) ενίσχυσε και το σχολικό έτος 2016 – 2017 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Μέσω της νέας δωρεάς της Ελληνικής Πρωτοβουλίας εξασφαλίστηκαν περισσότερα από 24.000 γεύματα για 1.008 μαθητές σε 8 σχολεία ανά την Ελλάδα. Αντίστοιχα, με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, ο αριθμός των προσφερόμενων γευμάτων διπλασιάστηκε, στηρίζοντας ακόμα περισσότερους μαθητές.

 

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια, αντιλαμβανόμενη τις δυσμενείς συνθήκες που η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έχει επιφέρει σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, έχει θέσει ως κορωνίδα της πολιτικής της δράσης, τη δημιουργία ενός «δικτύου κοινωνικής ασφάλειας» κατά του κοινωνικού αποκλεισμού. Με την εφαρμογή πολιτικών ορθολογικής διαχείρισης, η Περιφέρεια, εξοικονομεί πόρους του οποίους διοχετεύει σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα με στόχο την υποστήριξη των συμπολιτών μας οι οποίοι αδυνατούν να έχουν πρόσβασή σε βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, εξασφάλισε το 2015-2016 την επέκταση του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε περισσότερους μαθητές σχολείων της Στερεάς Ελλάδας.

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας στηρίζει έμπρακτα εκατοντάδες μαθητές και τις οικογένειες τους από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Σε συνδυασμό με τα συμπληρωματικά κονδύλια που παρέχει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Μέγας Δωρητής του Προγράμματος, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3.000 μαθητές από 45 σχολεία που βρίσκονται στις περιφερειακές ενότητες Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας.

Grace Foundation

Το Grace Foundation ενίσχυσε και το σχολικό έτος 2016-2017 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Στο πλαίσιο της δωρεάς προς το Ινστιτούτο Prolepsis εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ ένα δημοτικό σχολείο στην Αττική με 185 μαθητές. Υπολογίζεται ότι με τη δωρεά του Grace Foundation διανεμήθηκαν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς περίπου 25.000 γεύματα.

World in Harmony

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση “World in Harmony” στήριξε το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και το σχολικό έτος 2016-12017 ενισχύοντας την προσπάθειά μας για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας στους μαθητές της χώρας. Με την ευγενική της δωρεά διατέθηκαν 4.587 υγιεινά γεύματα σε παιδιά δημοτικών σχολείων της Ξάνθης. Παράλληλα, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, ο αριθμός των γευμάτων διπλασιάστηκε, στηρίζοντας ακόμα περισσότερους μαθητές.

ReaCapital Advisors

Η εταιρεία ReaCapital Advisors στήριξε και το σχολικό έτος 2016-2017 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική χορηγία της ReaCapital Advisors εξασφαλίστηκαν 5.650 γεύματα σε μαθητές σχολείων του Προγράμματος. Παράλληλα, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, ο συνολικός αριθμός γευμάτων διπλασιάστηκε, φτάνοντας τα 11.300.

It’s All Greek To Me! Comedy Gala

Το It’s All Greek To Me Committee Comedy Gala υποστήριξε το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ τη σχολική χρονιά 2016-2017 και συνέβαλε στις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που βιώνουν μαθητές στην Ελλάδα. Με τις δωρεές που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του Comedy Gala στη Μελβούρνη (22 Απριλίου 2016), διανεμήθηκαν 8.325 δωρεάν, υγιεινά γεύματα σε 55 μαθητές του Προγράμματος για το σχολικό έτος 2016-2017. Επιπλέον, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, διατέθηκαν 8.325 επιπλέον γεύματα, φτάνοντας συνολικά τα 16.650 γεύματα για 110 μαθητές.

 

LAMDA Development

H LAMDA Development ενίσχυσε τη σχολική χρονιά 2016-2017 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στήριξε τις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Με την ευγενική δωρεά της LAMDA Development και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, εντάχθηκε ένα ακόμη δημοτικό σχολείο στο Πρόγραμμα και εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση 234 μαθητών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους.

Δημόσια Επιχείρηση Αερίου A.E.

Η ΔΕΠΑ ενίσχυσε για άλλη μία χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, παρέχοντας στήριξη σε μαθητές και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Με την ευγενική δωρεά της ΔΕΠΑ και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2016-2017, ένα σχολείο με 51 μαθητές.

Ίδρυμα Μποδοσάκη

H επέκταση του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές χρηματοδοτήθηκε από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Roche (Hellas) Α.Ε.

Η Εταιρεία Roche (Hellas) Α.Ε. ανέλαβε με την ευγενική της δωρεά την ένταξη 4 σχολείων με 217 μαθητές στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για το σχολικό έτος 2015 – 2016 ενισχύοντας τη μεγάλη μας προσπάθεια για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας στους μαθητές της χώρας. Παράλληλα, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, εντάχθηκε επιπλέον 1 σχολείο με 222 μαθητές

ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ

Η εταιρεία ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ η μεγαλύτερη εταιρεία logistics στη χώρα μας στήριξε το σχολικό έτος 2015 – 2016, το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, συμβάλλοντας στην προσπάθειά μας για την καθημερινή διάθεση υγιεινών γευμάτων σε ακόμα περισσότερους μαθητές που έχουν ανάγκη. Με την ευγενική της δωρεά εντάχθηκε ακόμα ένα σχολείο με 255 μαθητές. Παράλληλα, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, η δωρεά της ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ διπλασιάστηκε.

Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Με την ευγενική χορηγία του εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ τη σχολική χρονιά 2014-2015 τέσσερα σχολεία.

Μάθε περισσότερα

MetLife

Με την ευγενική χορηγία της εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ τη σχολική χρονιά 2014-2015 δύο σχολεία.

Μάθε περισσότερα

Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust

Με την ευγενική χορηγία τους υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2013-2014 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε τρία σχολεία - ένα δημοτικό, ένα γυμνάσιο και ένα νηπιαγωγείο.

Μάθε περισσότερα