Οι δωρητές μας

Χάρη στην πολύτιμη συνεισφορά των δωρητών μας, καταφέρνουμε να εντάσσουμε ακόμα περισσότερα σχολεία στη ΔΙΑΤΡΟΦΗ! Δωρητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συνδράμουν στην υλοποίηση του Προγράμματος σε ακόμα περισσότερα σχολεία όλης της χώρας!

ΑΒ Βασιλόπουλος

Η ΑΒ Βασιλόπουλος στήριξε για τέταρτη συνεχή χρονιά, το 2017-2018, το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Η διαρκής πολύτιμη συνεισφορά της ΑΒ ενισχύει τη μεγάλη μας προσπάθεια για την καταπολέμηση της πείνας και της επισιτιστικής ανασφάλειας στους μαθητές της χώρας και προσφέρει ανακούφιση σε εκατοντάδες οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας αποτελεί τον πρώτο δήμο στην Ελλάδα που εξασφάλισε για το σύνολο των μαθητών των δημοτικών σχολείων της περιοχής καθημερινά, υγιεινά γεύματα. Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ θα υλοποιηθεί το 2018-2019 για τρίτο συνεχόμενο σχολικό έτος στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) στήριξε για έκτο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Οι μαθητές ενός Γυμνασίου της Αθήνας λάμβαναν καθημερινά τη σχολική χρονιά 2017-2018 τα υγιεινά γεύματα του Προγράμματος με την ευγενική δωρεά του ΚΙΚΠΕ.

MYTILINEOS

H MYTILINEOS ενισχύει τη σχολική χρονιά 2018-2019 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στηρίζει τις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Με την ευγενική της δωρεά εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση για τους 212 μαθητές πέντε σχολείων σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας για τη σχολική χρονιά 2018-2019.

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

Η Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ενισχύει τη σχολική χρονιά 2018-2019 μαθητές σε ανάγκη στην Ελλάδα στηρίζοντας τις προσπάθειες μας μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική υποστήριξη της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση καθ΄ όλη τη διάρκεια τη σχολικής χρονιάς για 91 μαθητές στην περιοχή του Έβρου.

 

GENESIS Pharma

Η ελληνική Φαρμακευτική GENESIS Pharma στήριξε για τρίτο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την υποστήριξή της και τη συνδρομή άλλων δωρητών εξασφαλίσαμε σε καθημερινή βάση, υγιεινά γεύματα σε 140 μαθητές δημοτικού σχολείου στην Αθήνα. Παράλληλα, με εθελοντικές δράσεις των εργαζομένων της, η GENESIS Pharma πρόσφερε επιπλέον κοινωνικό έργο συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της σχολικής καθημερινότητας των μαθητών. 

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στήριξε για τρίτο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική  χορηγία του εξασφαλίστηκε η σίτιση σε έξι επιπλέον σχολεία για το σχολικό έτος 2017 – 2018. Παράλληλα, με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, ο αριθμός των προσφερόμενων γευμάτων διπλασιάστηκε, στηρίζοντας ακόμα περισσότερους μαθητές.

Ελληνική Πρωτοβουλία Καναδά - THE HELLENIC INITIATIVE CANADA

Ο Οργανισμός “Ελληνική Πρωτοβουλία” Καναδά - The Hellenic Initiative Canada με την ευγενική του δωρεά ανέλαβε την ένταξη επτά σχολείων με 437 μαθητές ανά την Ελλάδα για το σχολικό έτος 2017-2018. Παράλληλα, χάρη στη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ο αριθμός των προσφερόμενων γευμάτων διπλασιάστηκε, στηρίζοντας ακόμα περισσότερους μαθητές.

Star Bulk Carriers Corp.

H Star Bulk Carriers Corp. στήριξε για δεύτερο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.  Με την ευγενική δωρεά της Star Bulk Carriers Corp. και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ένα δημοτικό σχολείο στο κέντρο της Αθήνας και εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση 150 μαθητών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους. Επίσης, η Star Bulk Carriers Corp. βρέθηκε δίπλα σε μαθητές και οικογένειες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου 2017 στη Δυτική Αττική. Με νέα δωρεά εξασφαλίστηκε η καθημερινή διάθεση των υγιεινών γευμάτων του Προγράμματος για τους μαθητές ενός νηπιαγωγείου στη Μάνδρα Αττικής.

ΔΕΔΔΗΕ

O ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), ενίσχυσε το σχολικό έτος 2017-2018 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στήριξε τις προσπάθειες του Ινστιτούτου Prolepsis ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Χάρη στην ευγενική του δωρεά και τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση για τους μαθητές δύο νηπιαγωγείων στην Αθήνα, έως το τέλος του σχολικού έτους 2017-2018.

Intracom Telecom

H Intracom Telecom ενίσχυσε τη σχολική χρονιά 2017-2018 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στήριξε τις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Με την ευγενική της δωρεά εξασφαλίστηκαν και διανεμήθηκαν 5.750 υγιεινά γεύματα σε παιδιά δημοτικών σχολείων του Προγράμματος. Επιπλέον, με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, ο αριθμός των προσφερόμενων γευμάτων διπλασιάστηκε, στηρίζοντας ακόμα περισσότερους μαθητές.

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS A.E.Β.Ε.

Η εταιρεία ΠΛΑΙΣΙΟ ήταν από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2017-2018 δίπλα στους μαθητές προσφέροντας σχολικά είδη και υγιεινά γεύματα μέσα από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. 5.000 μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της Ελλάδας έλαβαν στην έναρξη της χρονιάς σχολικές τσάντες, ενώ 2.500 υγιεινά σχολικά γεύματα διανεμήθηκαν με την υποστήριξη της εταιρείας ΠΛΑΙΣΙΟ σε σχολεία του Προγράμματος. Παράλληλα, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, διπλασιάστηκε η προσφορά των γευμάτων και επεκτάθηκε η σίτιση σε ακόμα περισσότερους μαθητές.

BP Ελληνική ΑΕΠ

H BP Ελληνική ΑΕ Πετρελαιοειδών στήριξε για δεύτερο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική δωρεά της BP Ελληνική ΑΕ Πετρελαιοειδών και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, διατέθηκαν τουλάχιστον 7.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές που έχουν ανάγκη.

INTERAMERICAN

Η INTERAMERICAN στήριξε για τέταρτο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. 50 μαθητές νηπιαγωγείου στην Αττική λάμβαναν καθημερινά για το σχολικό έτος 2017-2018 τα γεύματα του Προγράμματος με την ευγενική δωρεά της INTERAMERICAN και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Pfizer

H Pfizer ενίσχυσε τη σχολική χρονιά 2017-2018 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στήριξε τις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Χάρη στην ευγενική της δωρεά, εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση για τους μαθητές πέντε σχολείων που βρίσκονται σε κοινωνικο-οικονομικά ευπαθείς περιοχές της Ελλάδας. Επιπλέον, με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, ο αριθμός των προσφερόμενων γευμάτων διπλασιάστηκε, στηρίζοντας ακόμα περισσότερους μαθητές.

Nuevo Α.Ε.

Η εταιρεία Nuevo Α.Ε. στήριξε για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική της δωρεά και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος διατέθηκαν το σχολικό έτος 2017-2018, τουλάχιστον 5.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές που φοιτούν σε σχολείο του Προγράμματος στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.

Ελληνική Πρωτοβουλία - The Hellenic Initiative (ΤΗΙ)

Ο Οργανισμός “Ελληνική Πρωτοβουλία” - The Hellenic Initiative (ΤΗΙ) ενίσχυσε και το σχολικό έτος 2016 – 2017 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Μέσω της νέας δωρεάς της Ελληνικής Πρωτοβουλίας εξασφαλίστηκαν περισσότερα από 24.000 γεύματα για 1.008 μαθητές σε 8 σχολεία ανά την Ελλάδα. Αντίστοιχα, με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, ο αριθμός των προσφερόμενων γευμάτων διπλασιάστηκε, στηρίζοντας ακόμα περισσότερους μαθητές.

 

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια, αντιλαμβανόμενη τις δυσμενείς συνθήκες που η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έχει επιφέρει σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, έχει θέσει ως κορωνίδα της πολιτικής της δράσης, τη δημιουργία ενός «δικτύου κοινωνικής ασφάλειας» κατά του κοινωνικού αποκλεισμού. Με την εφαρμογή πολιτικών ορθολογικής διαχείρισης, η Περιφέρεια, εξοικονομεί πόρους του οποίους διοχετεύει σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα με στόχο την υποστήριξη των συμπολιτών μας οι οποίοι αδυνατούν να έχουν πρόσβασή σε βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, εξασφάλισε το 2015-2016 την επέκταση του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε περισσότερους μαθητές σχολείων της Στερεάς Ελλάδας.

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας στηρίζει έμπρακτα εκατοντάδες μαθητές και τις οικογένειες τους από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Σε συνδυασμό με τα συμπληρωματικά κονδύλια που παρέχει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικός Δωρητής του Προγράμματος, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3.000 μαθητές από 45 σχολεία που βρίσκονται στις περιφερειακές ενότητες Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας.

Grace Foundation

Το Grace Foundation ενίσχυσε και το σχολικό έτος 2016-2017 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Στο πλαίσιο της δωρεάς προς το Ινστιτούτο Prolepsis εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ ένα δημοτικό σχολείο στην Αττική με 185 μαθητές. Υπολογίζεται ότι με τη δωρεά του Grace Foundation διανεμήθηκαν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς περίπου 25.000 γεύματα.

World in Harmony

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση “World in Harmony” στήριξε το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και το σχολικό έτος 2016-12017 ενισχύοντας την προσπάθειά μας για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας στους μαθητές της χώρας. Με την ευγενική της δωρεά διατέθηκαν 4.587 υγιεινά γεύματα σε παιδιά δημοτικών σχολείων της Ξάνθης. Παράλληλα, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, ο αριθμός των γευμάτων διπλασιάστηκε, στηρίζοντας ακόμα περισσότερους μαθητές.

ReaCapital Advisors

Η εταιρεία ReaCapital Advisors στήριξε και το σχολικό έτος 2016-2017 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική χορηγία της ReaCapital Advisors εξασφαλίστηκαν 5.650 γεύματα σε μαθητές σχολείων του Προγράμματος. Παράλληλα, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, ο συνολικός αριθμός γευμάτων διπλασιάστηκε, φτάνοντας τα 11.300.

It’s All Greek To Me! Comedy Gala

Το It’s All Greek To Me Committee Comedy Gala υποστήριξε το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ τη σχολική χρονιά 2016-2017 και συνέβαλε στις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που βιώνουν μαθητές στην Ελλάδα. Με τις δωρεές που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του Comedy Gala στη Μελβούρνη (22 Απριλίου 2016), διανεμήθηκαν 8.325 δωρεάν, υγιεινά γεύματα σε 55 μαθητές του Προγράμματος για το σχολικό έτος 2016-2017. Επιπλέον, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, διατέθηκαν 8.325 επιπλέον γεύματα, φτάνοντας συνολικά τα 16.650 γεύματα για 110 μαθητές.

 

LAMDA Development

H LAMDA Development ενίσχυσε τη σχολική χρονιά 2016-2017 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στήριξε τις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Με την ευγενική δωρεά της LAMDA Development και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, εντάχθηκε ένα ακόμη δημοτικό σχολείο στο Πρόγραμμα και εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση 234 μαθητών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους.

Δημόσια Επιχείρηση Αερίου A.E.

Η ΔΕΠΑ ενίσχυσε για άλλη μία χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, παρέχοντας στήριξη σε μαθητές και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Με την ευγενική δωρεά της ΔΕΠΑ και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2016-2017, ένα σχολείο με 51 μαθητές.

Ίδρυμα Μποδοσάκη

H επέκταση του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές χρηματοδοτήθηκε από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Roche (Hellas) Α.Ε.

Η Εταιρεία Roche (Hellas) Α.Ε. ανέλαβε με την ευγενική της δωρεά την ένταξη 4 σχολείων με 217 μαθητές στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για το σχολικό έτος 2015 – 2016 ενισχύοντας τη μεγάλη μας προσπάθεια για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας στους μαθητές της χώρας. Παράλληλα, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, εντάχθηκε επιπλέον 1 σχολείο με 222 μαθητές

ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ

Η εταιρεία ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ η μεγαλύτερη εταιρεία logistics στη χώρα μας στήριξε το σχολικό έτος 2015 – 2016, το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, συμβάλλοντας στην προσπάθειά μας για την καθημερινή διάθεση υγιεινών γευμάτων σε ακόμα περισσότερους μαθητές που έχουν ανάγκη. Με την ευγενική της δωρεά εντάχθηκε ακόμα ένα σχολείο με 255 μαθητές. Παράλληλα, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, η δωρεά της ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ διπλασιάστηκε.

Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Με την ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ τη σχολική χρονιά 2014-2015 τέσσερα σχολεία.

MetLife

Με την ευγενική χορηγία της MetLife εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ τη σχολική χρονιά 2014-2015 δύο σχολεία.

Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust

Με την ευγενική χορηγία της Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2013-2014 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε τρία σχολεία: ένα δημοτικό, ένα γυμνάσιο και ένα νηπιαγωγείο.