Επιστημονικά Νέα

Το Ινστιτούτο Prolepsis στο Φόρουμ Γαστρονομίας της HORECA 2017

Το Ινστιτούτο Prolepsis, συμμετέχει στο Φόρουμ Γαστρονομίας της HORECA 2017, που πραγματοποιείται στις 10-13 Φεβρουαρίου 2017 στο METROPOLITAN EXPO.

Περισσότερα

Διατροφή και Σωματική δραστηριότητα: Πώς συμβάλλει η ΕΕ στην προαγωγή της δημόσιας υγείας και στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Το Ινστιτούτο Prolepsis στη συνάντηση του CHAFEA και της DG SANTE: Παρουσίαση του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ ως καλή πρακτική - παρέμβαση για την προαγωγή της υγείας των παιδιών.

Περισσότερα

All for Health, Health for All: Tο Ινστιτούτο Prolepsis στο 9ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Δημόσιας Υγείας

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει στο 9ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Δημόσιας Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 9-12 Νοεμβρίου στη Βιέννη.

Περισσότερα

Tο Ινστιτούτο Prolepsis στο ετήσιο Συνέδριο του ευρωπαϊκού δικτύου Eurochild

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετείχε στο ετήσιο Συνέδριο του δικτύου Eurochild που πραγματοποιήθηκε στις 5-7 Ιουλίου στις Βρυξέλλες. Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 270 εκπρόσωποι από 34 χώρες. Περισσότερα

Το Ινστιτούτο Prolepsis στο 1ο Συμπόσιο Ειδικών Δημόσιας Υγείας

Το Ινστιτούτο Prolepsis, συμμετέχει στο 1ο Συμπόσιο Ειδικών Δημόσιας Υγείας που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και η Ομάδα Ειδικών Δημόσιας Υγείας, το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Αμφιθέατρο Φραγκόπουλου.

Περισσότερα

Το Ινστιτούτο Prolepsis στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις των ΗΠΑ για το 12ο Διεθνές Συνέδριο Ποιοτικής Έρευνας

Το Ινστιτούτο Prolepsis, συμμετείχε στο 12ο Διεθνές Συνέδριο Ποιοτικής Έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στις 18-21 Μαΐου.

Περισσότερα

Δημοσίευση μελέτης για την προώθηση της υγιεινής διατροφής μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το επιστημονικό περιοδικό International Journal of Public Health δημοσίευσε τον Μάρτιο 2016 τη μελέτη «Προώθηση της υγιεινής διατροφής σε μαθητές που συμμετέχουν σε πρόγραμμα σχολικής σίτισης: μία τυχαιοποιημένη μελέτη» που εκπόνησε η επιστημονική ομάδα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ (Ντ. Ζώτα, Α. Δάλμα Α. Πετραλιάς, Α. Λύκου, Χ-Μ. Καστορίνη, Μ. Γιαννακούλια, Π. Καρνάκη, Κ. Μπελογιάννη, Α. Βελουδάκη, Ε. Ριζά, Rhea Malik, Α. Λινού).

Περισσότερα

Δημοσίευση μελέτης για την αποτελεσματικότητα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας μαθητών

Η επιστημονική δημοσίευση της μελέτης με τίτλο «The impact of a school food aid program on household food insecurity» (Α. Πετραλιάς, Ε. Παπαδημητρίου, Ε. Ριζά, Μ. Καραγά, Α. Ζαγουρά, Α. Λινού) που εκπόνησε η επιστημονική ομάδα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ πιστοποιεί την αποτελεσματικότητα του Προγράμματος στο πεδίο της μείωσης της επισιτιστικής ανασφάλειας μαθητών που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της Ελλάδας.

Περισσότερα

Συμμετοχή του Ινστιτούτου Prolepsis σε σχολική εκπαιδευτική ημερίδα για τις διατροφικές συνήθειες των εφήβων και την προώθηση της υγιεινής διατροφής

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετείχε την Τετάρτη 20/1/2016 στην Ημερίδα «Έφηβοι και Διατροφή» που διοργάνωσε το 4o ΓΕΛ Γαλατσίου στο πλαίσιο του Προγράμματος Ready, Steady…Life: A Healthy Lifestyle Programme ERASMUS+ 2015 – 2017. Σε μία γεμάτη αίθουσα από μέλη της σχολικής κοινότητας η κα Έλενα Κριτσέλη, Διατροφολόγος – Επιδημιολόγος του Ινστιτούτου Prolepsis παρουσίασε τις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής, απάντησε σε απορίες και προβληματισμούς των μαθητών και συζήτησε θέματα που αφορούν στις διατροφικές συνήθειες των εφήβων. Περισσότερα

Δημοσίευση μελέτης για τα οφέλη του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στις διατροφικές συνήθειες των μαθητών

Το επιστημονικό περιοδικό Journal of epidemiology & community health δημοσίευσε τον Ιανουάριο 2016 τη μελέτη «Η επιρροή προγράμματος σχολικής σίτισης στις διατροφικές συνήθειες παιδιών και εφήβων σε μη προνομιούχες περιοχές της Ελλάδας: Η Μελέτη του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ», που εκπόνησε η επιστημονική ομάδα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ (Χ-Μ. Καστορίνη, Α. Λύκου, Μ. Γιαννακούλια, Α. Πετραλιάς, Ε. Ριζά, Α. Λινού). Περισσότερα

Δημοσίευση ποιοτικής μελέτης για τις αντιλήψεις γονέων και μαθητών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό

Το επιστημονικό περιοδικό Child: Care, Health and Development δημοσίευσε τον Ιανουάριο 2016 τη μελέτη «Αντιλήψεις γονέων και παιδιών που συμμετέχουν σε πρόγραμμα σχολικής σίτισης σε μη προνομιούχες περιοχές της Ελλάδας: Ποιοτική Μελέτη», που εκπόνησε η επιστημονική ομάδα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ (Α. Δάλμα, Χ-Μ. Καστορίνη, Ντ.Ζώτα, Α. Βελουδάκη, Α. Πετραλιάς, Μ. Γιαννακούλια, Α. Λινού). Περισσότερα

Τα αποτελέσματα της ποιοτικής αξιολόγησης του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παρουσιάστηκαν με επιτυχία τα αποτελέσματα της ποιοτικής αξιολόγησης του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα

Τα αποτελέσματα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στο 41ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετείχε στο 41o Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 10-13 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Hilton Athens.

Περισσότερα

Η Καθηγήτρια κα Αθηνά Λινού προσκεκλημένη ομιλήτρια στην Ημερίδα με τίτλο Παγκόσμια Ημέρα Υγείας για την Ασφάλεια Τροφίμων

Δευτέρα, 27 Απριλίου - Η Καθηγήτρια κα Αθηνά Λινού, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis, ήταν προσκεκλημένη ομιλήτρια στην Ημερίδα με τίτλο Παγκόσμια Ημέρα Υγείας για την Ασφάλεια Τροφίμων. Η Ημερίδα διοργανώθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Περισσότερα

Η συστηματική και μακροχρόνια κατανάλωση χαμομηλιού, φασκόμηλου και τσαγιού του βουνού προστατεύει από τον καρκίνο του θυρεοειδούς

Η συστηματική και μακροχρόνια κατανάλωση χαμομηλιού, φασκόμηλου και τσαγιού του βουνού προστατεύει από τον καρκίνο του θυρεοειδούς καθώς και από άλλα νοσήματα του θυρεοειδούς. Στο παραπάνω εύρημα κατέληξε η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Prolepsis σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Περισσότερα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ 3ο WORLD CONGRESS OF PUBLIC HEALTH NUTRITION

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στο 3ο WORLD CONGRESS OF PUBLIC HEALTH NUTRITION (www.nutrition2014.org) που έλαβε χώρα στo Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια, στην Ισπανία.

Περισσότερα

27-28 Σεπτεμβρίου 2014: Μεσογειακή Διατροφή και Υγεία στο Χώρο Εργασίας

To πρόγραμμα «Initiative for Productivity and Health Management», της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (Harvard School of Public Health) σε συνεργασία με την τηλεοπτική εκπομπή “The Cooking Odyssey”, ανακοινώνει τη διοργάνωση συνεδρίου με θέμα «Μεσογειακή Διατροφή και Υγεία στον Χώρο Εργασίας».

Περισσότερα