Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις  |  31/07/2023

Δωρεάν υγιεινά γεύματα σε 7.816 μαθητές προσέφερε για μια ακόμη σχολική χρονιά το Ινστιτούτο Prolepsis με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σημαντική βοήθεια σε μαθητές που φοιτούν σε 194 σχολεία ευπαθών περιοχών παρείχε και φέτος, για 12η σχολική χρονιά, το Ινστιτούτο Prolepsis μέσω του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής - ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Στο Πρόγραμμα συμμετείχαν 7.816 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022-23, διατέθηκαν συνολικά 636.423 γεύματα, που μεταξύ άλλων περιλάμβαναν: 220.596 συσκευασίες γάλακτος, 124.444 συσκευασίες γιαουρτιού και 636.423 φρούτα εποχής.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  19/06/2023

Ο ΔΕΔΔΗΕ στήριξε και αυτή τη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά τον ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος για έκτη συνεχόμενη χρονιά στήριξε το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική δωρεά του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) εξασφαλίστηκαν 5.304 υγιεινά γεύματα, για 52 μαθητές δημοσίων σχολείων της Αττικής που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  09/06/2023

Η MYTILINEOS στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ το σχολικό έτος 2022-23

Για μία ακόμα σχολική χρονιά η Εταιρεία MYTILINEOS επέλεξε, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, να υποστηρίξει το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Ευχαριστούμε θερμά την MYTILINEOS για τα 19.267 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα που προσέφερε σε 188 μαθητές δημόσιων σχολείων σε Φθιώτιδα και Μαγνησία για 5η συνεχόμενη χρονιά.

 

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  04/04/2023

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ ξεκίνησε και σε σχολεία τoυ Βόλου

Από την Τρίτη 28 Μαρτίου, 221 μαθητές από 4 σχολεία του Βόλου λαμβάνουν τα υγιεινά γεύματα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ενώ τις επόμενες μέρες 3 επιπλέον σχολικές μονάδες θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα.

Το καθημερινό γεύμα που προσφέρει το Ινστιτούτο Prolepsis στα παιδιά μέσω του Προγράμματος, καλύπτει σημαντικά ποσοστά των ημερήσιων αναγκών σε ενέργεια, πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  10/03/2023

H NUEVO υποστηρίζει τη σίτιση δύο σχολείων σε Εύβοια και Βοιωτία

Η NUEVO, σταθερός υποστηρικτής του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ από το 2016, ενίσχυσε και φέτος την προσπάθεια μας να προσφέρουμε φαγητό σε παιδιά που έχουν ανάγκη.
Με τη βοήθεια της, εξασφαλίσαμε 2.300 υγιεινά γεύματα για τους μαθητές δύο σχολείων σε Εύβοια και Βοιωτία.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  17/02/2023

H NN Hellas στο πλευρό μαθητών που έχουν ανάγκη

Η NN Hellas ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση του Ινστιτούτου Prolepsis για την υποστήριξη παιδιών που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών. Χάρη στην προσφορά της, καταφέραμε να παρέχουμε καθημερινά μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, υγιεινό και θρεπτικό φαγητό στους μαθητές 3 Νηπιαγωγείων.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  10/02/2023

GENESIS Pharma: 8 χρόνια δίπλα στους μαθητές του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

H άμεση ανταπόκριση της Ελληνικής Φαρμακευτικής GENESIS Pharma στο κάλεσμά μας για εξασφάλιση σίτισης σε σχολεία, μας βοήθησε να φτάσουμε πιο γρήγορα δίπλα στους μαθητές. Με την πολύτιμη δωρεά της, εξασφαλίσαμε περισσότερα από 4.000 γεύματα, τα οποία θα διατεθούν μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  10/02/2023

Η BP ΕΛΛΗΝΙΚΗ M.Α.Ε. και η CASTROL HELLAS Μ.Α.Ε. ενισχύουν το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis

Υγιεινά γεύματα σε παιδιά που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια και πείνα εξασφάλισαν η BP ΕΛΛΗΝΙΚΗ M.Α.Ε. και η CASTROL HELLAS Μ.Α.E. Με τη δωρεά τους στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, το Ινστιτούτο Prolepsis θα προσφέρει καθημερινά φαγητό στους μαθητές 3 Νηπιαγωγείων στην Αττική.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  09/02/2023

9.135 θρεπτικά και υγιεινά γεύματα τον Ιανουάριο σε σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με επιτυχία συνεχίζεται η υλοποίηση του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία μεταξύ της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και του Ινστιτούτου Prolepsis.

Κατά τον μήνα Ιανουάριο διατέθηκαν μέσω του Προγράμματος 9.135 θρεπτικά και υγιεινά γεύματα σε 769 μαθητές 23 σχολείων (21 Νηπιαγωγεία και 2 ΕΕΕΕΚ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) στις περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. 

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  16/01/2023

Ξεκίνησε το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία της Πελοποννήσου

Ξεκίνησε το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία της Πελοποννήσου. Χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, 929 μαθητές σχολείων στις περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ένα θρεπτικό και υγιεινό γεύμα στο σχολείο.

 

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  17/10/2022

Τα μικρότερα παιδιά επιλέγουν την υγιεινή διατροφή! Η έρευνα του Ινστιτούτου Prolepsis σε συνεργασία με την ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που αφορούν στην κατανάλωση λαχανικών και οσπρίων από μαθητές μικρής ηλικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που υλοποιεί το Ινστιτούτο Ρrolepsis σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ. Τα αποτελέσματα αυτά δίνουν μια αισιόδοξη προοπτική για τις επόμενες γενιές που από την προσχολική και σχολική ηλικία χτίζουν υγιεινές συνήθειες.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  23/09/2022

Πρωτοφανές κύμα αιτήσεων από δημόσια σχολεία για ένταξη στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ – Έκκληση βοήθειας από το Ινστιτούτο Prolepsis και την Καθηγήτρια Αθηνά Λινού για τη σίτιση των παιδιών

Πρωτοφανές είναι το κύμα αιτήσεων από σχολεία σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να λάβουν τα γεύματα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  07/09/2022

Ανάγκη να διασφαλιστεί η μεταφορά των γευμάτων του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στα σχολεία

Έκκληση για τη διασφάλιση της μεταφοράς των γευμάτων του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία ευπαθών περιοχών απευθύνει το Ινστιτούτο Prolepsis.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  22/07/2022

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για ακόμη μία χρονιά υποστήριξε μαθητές που έχουν ανάγκη μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Για ακόμη μία σχολική χρονιά, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρόσφερε χιλιάδες υγιεινά γεύματα σε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Φωκίδας και της Ευρυτανίας μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Χάρη στη χρηματοδότηση της Περιφέρειας κατά το σχολικό έτος 2021 - 2022, μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε 486.595 υγιεινά γεύματα που διανεμήθηκαν σε 4.023 μαθητές.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  15/06/2022

Τελευταία ημέρα διανομής γευμάτων στους μαθητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για το σχολικό έτος 2021 - 2022

Σήμερα, χτύπησε για τελευταία φορά φέτος το κουδούνι στα σχολεία.

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, για 11η συνεχή σχολική χρονιά, στάθηκε δίπλα σε παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη, προσφέροντας καθημερινά υγιεινά και θρεπτικά γεύματα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  14/06/2022

Η ΔΕΛΤΑ δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη ΔΕΛΤΑ για την άμεση ανταπόκρισή της στην εκστρατεία που πραγματοποιήσαμε, με στόχο την εξασφάλιση γάλακτος και γιαουρτιού για τους μαθητές που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια και για την απόφασή της να ενισχύσει για ακόμη μία φορά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  10/06/2022

O Σύλλογος Γονέων και η μαθητική κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis για όγδοη συνεχή σχολική χρονιά

Ο Σύλλογος Γονέων και η μαθητική κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών στηρίζει για όγδοη συνεχή σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis. Χάρη στη νέα ευγενική δωρεά τους στο πλαίσιο του θεσμού «Λιτό Γεύμα», καταφέραμε να εξασφαλίσουμε 1.746 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα για τους μαθητές του Προγράμματος.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  10/06/2022

Η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ για την απόφασή της να ενισχύσει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  03/06/2022

Η Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία – Αλεξ. Πίττας Α.Ε.Β.Ε στηρίζει τους μαθητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis προσφέροντας 2.250 ατομικές μερίδες μέλι

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία – Αλεξ. Πίττας Α.Ε.Β.Ε για την απόφασή της να στηρίξει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis και τους μαθητές που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια. Με την ευγενική της δωρεά, η Αττική-Πίττας προσέφερε 2.250 ατομικές μερίδες μελιού, οι οποίες θα διατεθούν στους μαθητές μαζί με το γιαούρτι που λαμβάνουν στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  26/05/2022

O Οργανισμός The Hellenic Initiative Canada και η ελληνική κοινότητα του Καναδά στηρίζουν τους μαθητές του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ για ακόμη μία σχολική χρονιά

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον Οργανισμό “Ελληνική Πρωτοβουλία” Καναδά - The Hellenic Initiative Canada για τη στήριξη που προσφέρει για ακόμη μία σχολική χρονιά στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis. Το THI Canada βρίσκεται δίπλα στο Πρόγραμμα από το 2018. Ειδικά φέτος, χάρη στην πολύτιμη δωρεά του, μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε 17.370 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα για 281 μαθητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2021-2022.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  23/05/2022

Η ΑΒ Βασιλόπουλος σταθερά δίπλα στους μαθητές με τα προγράμματα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και ΔΙΑΤΡΟΦΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ του Ινστιτούτου Prolepsis: Για την καταπολέμηση της πείνας και τη βελτίωση διατροφικών συνηθειών

Υγιεινά γεύματα σε παιδιά που έχουν ανάγκη εξασφάλισε και το 2022 η ΑΒ Βασιλόπουλος, μέσα από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis. Συνολικά, χάρη στην πολύτιμη συνδρομή της ΑΒ Βασιλόπουλος, που υποστηρίζει από το 2014 έως σήμερα το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, περίπου 1,3 εκατομμύρια δωρεάν θρεπτικά γεύματα έχουν φτάσει σε χιλιάδες μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών. Παράλληλα με το πρόγραμμα «Διατροφοπεριπέτειες», υποστηρίζει την εκπαίδευση 10.000 μαθητών στην υγιεινή διατροφή.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  13/04/2022

Η ΔΕΛΤΑ καλύπτει τις ανάγκες 5.386 παιδιών, προσφέροντας το γάλα και το γιαούρτι έως το τέλος της σχολικής χρονιάς, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis στο πλαίσιο του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η ΔΕΛΤΑ ανταποκρίθηκε άμεσα στη γενική έκκληση που απηύθυνε τον Φεβρουάριο το Ινστιτούτο Prolepsis, καλύπτοντας την ανάγκη για γάλα και γιαούρτι στα σχολεία του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Συγκεκριμένα, εξασφάλισε έως το τέλος της σχολικής χρονιάς το γάλα και το γιαούρτι για 5.386 μαθητές, που φοιτούν σε σχολεία του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, το οποίο υλοποιεί το Ινστιτούτο σε ευπαθείς κοινωνικά περιοχές της Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Μακεδονίας και Θράκης.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  22/03/2022

Ο Όμιλος ΕΛΑΣΤΡΟΝ στηρίζει για ακόμη μία σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΉ του Ινστιτούτου Prolepsis

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Εταιρεία ΕΛΑΣΤΡΟΝ για την απόφαση να ενισχύσει για άλλη μία σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΉ του Ινστιτούτου Prolepsis.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  22/02/2022

Άμεση ανάγκη για γάλα στα σχολεία του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έκκληση για να εξασφαλιστεί γάλα στους μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, ΔΙΑΤΡΟΦΗ απευθύνει το Ινστιτούτο Prolepsis.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  15/02/2022

Ο ΔΕΔΔΗΕ δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και τους μαθητές που έχουν ανάγκη για πέμπτη συνεχόμενη σχολική χρονιά

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) για την πολύτιμη στήριξή του στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, για πέμπτη συνεχόμενη σχολική χρονιά. Χάρη στη νέα, ευγενική του δωρεά, εξασφαλίσαμε 5.652 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα για 52 μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Θράκης και της Εύβοιας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  31/01/2022

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, Χρυσός Δωρητής του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, προσφέρει και φέτος περισσότερα από 85.000 γεύματα σε μαθητές που έχουν ανάγκη

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, Χρυσός Δωρητής του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής - ΔΙΑΤΡΟΦΗ, πρόσφερε με την πρόσφατη νέα δωρεά της 86.957 υγιεινά γεύματα στους μαθητές του Προγράμματος, στηρίζοντας για μια ακόμα χρονιά την εκπαίδευση και προώθηση της υγιεινής διατροφής.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  24/01/2022

Η SouthBridge δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και σε μαθητές που έχουν ανάγκη για 5η συνεχόμενη σχολική χρονιά

Η SouthBridge βρίσκεται δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis για 5η συνεχόμενη σχολική χρονιά. Χάρη στη νέα ευγενική δωρεά της, μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε 8.695 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα για το σχολικό έτος 2021 – 2022, τα οποία θα διανεμηθούν σε 71 μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευάλωτων περιοχών της Ελλάδας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  20/01/2022

Η Nuevo Α.Ε. στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για 6η συνεχόμενη σχολική χρονιά

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Nuevo Α.Ε. για την απόφαση της να ενισχύσει για 6η συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis. Χάρη στην πολύτιμη συνεισφορά της, εξασφαλίσαμε την καθημερινή διάθεσή 2.174 υγιεινών και θρεπτικών γευμάτων σε 19 μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της Εύβοιας, για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  19/01/2022

Η ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS A.E.Β.Ε. και η ομάδα εθελοντών #plai_sou είναι για ακόμη μία φορά “πλάι” στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis

Το ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε. και η ομάδα εθελοντών #plai_sou στηρίζουν για έκτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis, προσφέροντας μέρος των εσόδων από την πώληση προϊόντων της σειράς Hugtag Collection για την καθημερινή σίτιση μαθητών που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια. Φέτος, χάρη στη νέα, συγκινητική συνεισφορά τους, μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε 2.406 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα για μαθητές του Προγράμματος, για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  28/12/2021

Η Genesis Pharma για 7η συνεχόμενη σχολική χρονιά δίπλα στους μαθητές του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

H GENESIS Pharma ενισχύει για έβδομη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis και μαθητές που βιώνουν έντονη επισιτιστική ανασφάλεια και πείνα. Με την πολύτιμη δωρεά της, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την προσφορά 5.699 υγιεινών και θρεπτικών γευμάτων για 41 μαθητές που φοιτούν σε σχολείο στη Ροδόπη, για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  27/12/2021

Το ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ στέκεται δίπλα στους μαθητές που έχουν ανάγκη μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ για ακόμη μία σχολική χρονιά

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ για την απόφαση του να στηρίξει για ακόμη μία σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis. Χάρη στην πολύτιμη δωρεά του, μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε 852 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα για μαθητές που έχουν ανάγκη, για το σχολικό έτος 2021 - 2022.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  23/12/2021

Ο βρεφονηπιακός, παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο PLAYLAND συμμετέχει στην πρωτοβουλία Share Lunch και στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για 6η συνεχόμενη χρονιά

Ο βρεφονηπιακός, παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο PLAYLAND στη Βάρκιζα στήριξε το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis για 6η συνεχόμενη χρονιά, μέσα από τη συμμετοχή των μικρών του μαθητών στηv πρωτοβουλία Share Lunch.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  22/12/2021

Αυτά τα Χριστούγεννα στηρίζουμε το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Εξασφαλίζουμε γεύματα για μαθητές που έχουν ανάγκη

Σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας μας ένας στους δύο μαθητές δεν έχει πρόσβαση σε επαρκές και θρεπτικό φαγητό, ενώ ένας στους τέσσερις δεν καταναλώνει σχεδόν ποτέ πρωινό. Την ίδια στιγμή, λόγω της πανδημίας, ακόμα περισσότερες οικογένειες δυσκολεύονται να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  29/11/2021

Ξεκίνησε η σίτιση σε σχολεία ευπαθών περιοχών από το Ινστιτούτο Prolepsis: Για 11η συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στηρίζει μαθητές που έχουν ανάγκη

Ξεκίνησε τον Οκτώβριο η σίτιση σε σχολεία που βρίσκονται σε ευπαθείς περιοχές της χώρας μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis. Το Πρόγραμμα υλοποιείται για ενδέκατη σχολική χρονιά, αρχικά σε σχολεία της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας και της Θράκης, ενώ η σχολική σίτιση θα επεκταθεί σύντομα και σε άλλες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων η Θεσσαλονίκη και η Ημαθία.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  25/11/2021

Η MYTILINEOS στηρίζει για τέταρτο συνεχόμενο σχολικό έτος μαθητές που έχουν ανάγκη μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη MYTILINEOS για την απόφασή της να ενισχύσει για τέταρτο συνεχές σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και μαθητές που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια και πείνα. Χάρη στη σταθερή της υποστήριξη, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε 32.124 υγιεινά γεύματα για 280 μαθητές που φοιτούν σε 6 σχολεία στη Βοιωτία, για το σχολικό έτος 2021-2022.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  06/09/2021

3 τόνοι σπανάκι για μαθητές που έχουν ανάγκη: Η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis

Η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ενισχύει με 3 τόνους σπανάκι -μέσω του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητάς της «Κάνουμε καλό»- την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το 2012 το Ινστιτούτο Prolepsis για την καταπολέμηση της πείνας και της επισιτιστικής ανασφάλειας μαθητών που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας. Με τη σημαντική αυτή προσφορά έχει εξασφαλιστεί η παραγωγή 66.300 σπανακόπιτων και σπανακοτυρόπιτων, οι οποίες διατέθηκαν τον Ιούνιο και θα διατεθούν και τη νέα σχολική χρονιά σε σχολεία του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  29/07/2021

Πολύτιμη βοήθεια σε μαθητές που το έχουν ανάγκη από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Για ακόμη μια χρονιά, χιλιάδες υγιεινά γεύματα μοιράστηκαν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας από το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, που υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Prolepsis. Αυτή είναι η 10η διαδοχική χρονιά του Προγράμματος, το οποίο συνέχισε κανονικά το έργο του παρά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  26/07/2021

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, Χρυσός Δωρητής του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, υποστήριξε πάνω από 1.000 παιδιά σε 22 σχολεία σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Ροδόπη, Ξάνθη

Από το 2014 μέχρι και σήμερα, η ΑΒ Βασιλόπουλος, Χρυσός Δωρητής του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ έχει εξασφαλίσει περισσότερα από 1.200.000 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα στους μαθητές του Προγράμματος, προσφέροντας ανακούφιση σε χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  08/07/2021

O Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για έβδομη συνεχόμενη σχολική χρονιά

Ο Σύλλογος Γονέων και η μαθητική κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών ενίσχυσαν για έβδομη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  29/06/2021

Η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ τους μαθητές που έχουν ανάγκη προσφέροντας 3.080 κιλά σπανάκι

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας την εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ για την πρωτοβουλία να στηρίξει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και τους μαθητές που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  25/06/2021

Τελευταία ημέρα διανομής γευμάτων στους μαθητές για το σχολικό έτος 2020 - 2021

Σήμερα, χτύπησε το τελευταίο κουδούνι για αυτή την ιδιαίτερη και διαφορετική σχολική χρονιά. Παρά τις δυσκολίες της φετινής χρονιάς, το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ δεν σταμάτησε να στηρίζει παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη, προσφέροντας υγιεινά και θρεπτικά γεύματα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  01/06/2021

1 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος

Το γάλα κατέχει ξεχωριστή θέση στη διατροφή του ανθρώπου. Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι και το τυρί είναι μία από τις βασικότερες ομάδες τροφίμων κατά την παιδική και εφηβική ηλικία καθώς αποτελεί την καλύτερη πηγή ασβεστίου. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο συστατικό για τη σωστή ανάπτυξη και τη διατήρηση της υγείας των οστών. Επίσης, τα γαλακτοκομικά περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής που είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμες στο στάδιο της ανάπτυξης.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  28/05/2021

Η FRIGOGLASS στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ με τη δωρεά ψυγείων

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία FRIGOGLASS για την πολύτιμη στήριξη στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με τη δωρεά τριών ψυγείων χωρητικότητας 808, 700 και 166 λίτρων, διασφαλίστηκε η άμεση ένταξη νέων σχολείων στο Πρόγραμμα και η σωστή διαχείριση και φύλαξη των υγιεινών και θρεπτικών μας γευμάτων.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  12/05/2021

Tο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στην Παγκόσμια Έρευνα για τα Προγράμματα Σχολικών Γευμάτων για το 2021 του Ιδρύματος Global Child Nutrition Foundation

Το Ίδρυμα Global Child Nutrition Foundation δημοσίευσε την Παγκόσμια Έρευνα για τα Προγράμματα Σχολικών Γευμάτων για το 2021. Tο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis έλαβε μέρος και εκπροσωπεί την χώρα μας στην έρευνα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  23/04/2021

Φέτος το Πάσχα εξασφαλίζουμε με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ τρόφιμα για παιδιά που έχουν ανάγκη: Με ανοιχτά ή κλειστά σχολεία το Ινστιτούτο Prolepsis δίπλα στους μαθητές

Κάλεσμα για την υποστήριξη παιδιών που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών απευθύνει αυτό το Πάσχα το Ινστιτούτο Prolepsis. Στα συγκεκριμένα σχολεία, περισσότεροι από τους μισούς μαθητές αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  12/04/2021

Ο Οργανισμός “Ελληνική Πρωτοβουλία” - The Hellenic Initiative για ακόμη μία φορά δίπλα στους μαθητές στηρίζοντας το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για το σχολικό έτος 2020-2021

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Οργανισμό “Ελληνική Πρωτοβουλία - The Hellenic Initiative” (ΤΗΙ) για την απόφασή του να στηρίξει για ακόμη ένα σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική δωρεά του ΤΗΙ, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε 15.051 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα τα οποία θα διατεθούν σε 241 μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Ξάνθης, της Μαγνησίας και του Έβρου για το σχολικό έτος 2020-2021.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  01/04/2021

Η ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS A.E.Β.Ε. στηρίζει ξανά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ με τη δωρεά ψυγείων

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας την ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε. για την εμπιστοσύνη και την πολύτιμη στήριξη στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με τη νέα δωρεά τριών ψυγείων χωρητικότητας 438 λίτρων το κάθε ένα, διασφαλίσαμε την άμεση ένταξη νέων σχολείων στο Πρόγραμμα και τη σωστή διαχείριση και φύλαξη των υγιεινών μας γευμάτων.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  24/03/2021

O Σύλλογος Γονέων Δημοτικού σχολείου Κολλεγίου Ψυχικού στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και τους μαθητές που έχουν ανάγκη για ακόμη μία χρονιά

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και τη μαθητική κοινότητα του Δημοτικού σχολείου Κολλεγίου Ψυχικού για την απόφασή τους να ενισχύσουν για ακόμη μία φορά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική δωρεά τους στο πλαίσιο του θεσμού «Λιτό Γεύμα», μπορέσαμε να προσφέρουμε προϊόντα ολικής άλεσης (ψωμί του τοστ, μουστοκούλουρα και κριτσίνια) σε 343 μαθητές του Προγράμματος.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  16/03/2021

Πρόγραμμα «Διατροφοπεριπέτειες»: 5.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα θα ενημερωθούν για την υγιεινή διατροφή από το Ινστιτούτο Prolepsis με την υποστήριξη της ΑΒ Βασιλόπουλος

Ξεκίνησαν την Πέμπτη 4 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, οι πρώτες εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος «Διατροφοπεριπέτειες» σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από το Ινστιτούτο Prolepsis. Η ΑΒ Βασιλόπουλος υποστηρίζει το Ινστιτούτο Prolepsis για την πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών δράσεων που θα υλοποιηθούν σε 5.000 μαθητές σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βόλο, Χαλκίδα, νησιά του Αιγαίου (Λήμνος, Κως, Ρόδος κ.ά.).

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  09/03/2021

Ο ΔΕΔΔΗΕ στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και τους μαθητές που έχουν ανάγκη για τέταρτη συνεχόμενη σχολική χρονιά

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας τον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) για την απόφασή του να στηρίξει για τέταρτο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Χάρη στην ευγενική του δωρεά, εξασφαλίσαμε 4.752 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα για 54 μαθητές δύο Νηπιαγωγείων στην Ημαθία και ενός Νηπιαγωγείου στη Ροδόπη.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  04/03/2021

4 Μαρτίου 2021: Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας

 Η παχυσαρκία, και ιδιαίτερα η παιδική παχυσαρκία, έχει λάβει πλέον παγκόσμιες διαστάσεις. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας (WOF) έχει κηρύξει την 4η Μαρτίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας, με στόχο των ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις τους κινδύνους που εγκυμονεί η νόσος.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  02/03/2021

Η MYTILINEOS δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στους μαθητές που έχουν ανάγκη για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά

Ευχαριστούμε θερμά τη MYTILINEOS για την απόφασή της να ενισχύσει για τρίτη συνεχή σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, προσφέροντας καθημερινά υγιεινά γεύματα σε 209 μαθητές που φοιτούν σε επτά σχολεία στην Αττική και τη Βοιωτία. Χάρη στην πολύτιμη δωρεά της, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε 16.583 υγιεινά γεύματα για το σχολικό έτος 2020-2021.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  25/02/2021

Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Με ανοικτά ή κλειστά σχολεία δίπλα στους μαθητές

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ βρίσκεται πάντα δίπλα στους μαθητές, ακόμα και κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας των σχολείων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Prolepsis έχει διαμορφώσει ειδικό διαιτολόγιο και πακέτα τροφίμων που διανέμονται στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μέσω των σχολείων. Τα πακέτα περιλαμβάνουν τρόφιμα που καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες ενός παιδιού για ένα 15ήμερο.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  25/02/2021

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει στη Συμμαχία για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων

Το Ινστιτούτο Prolepsis υπέγραψε την «Εθελοντική Συμφωνία Συνεργασίας» για τη μείωση της σπατάλης των τροφίμων. Η «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» στην Ελλάδα, που αριθμεί 45 Συνεργαζόμενα Μέρη, αποτελεί μια πρωτοβουλία της οργάνωσης Μπορούμε και της ΑΒ Βασιλόπουλος και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  05/02/2021

Η BP Ελληνική ΑΕ Πετρελαιοειδών για πέμπτη συνεχόμενη σχολική χρονιά δίπλα στους μαθητές του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά την BP Ελληνική ΑΕ Πετρελαιοειδών για την απόφασή της να ενισχύσει για πέμπτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το έργο του Ινστιτούτου Prolepsis μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την πολύτιμη συνδρομή της, εξασφαλίστηκαν περισσότερα από 8.350 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα για το σχολικό έτος 2020 – 21, τα οποία θα διανεμηθούν σε 87 μαθητές που φοιτούν σε τέσσερα σχολεία της Αττικής.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  19/01/2021

O Οργανισμός The Hellenic Initiative Canada και η ελληνική κοινότητα του Καναδά δίπλα σε μαθητές που έχουν ανάγκη για ακόμη ένα σχολικό έτος

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας τον Οργανισμό “Ελληνική Πρωτοβουλία” Καναδά - The Hellenic Initiative Canada και τους New Leaders of THI για την απόφασή του να στηρίξει και αυτό το σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis. 

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  11/01/2021

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ δίπλα στους μαθητές κατά την επανέναρξη των μαθημάτων

Το πρώτο κουδούνι για το νέο έτος χτύπησε σήμερα και οι μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων όλης της χώρας βρέθηκαν και πάλι στα θρανία. Μαζί τους και το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, το οποίο συνεχίζει αδιάλειπτα να υποστηρίζει παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  08/01/2021

Αυτά τα Χριστούγεννα η εταιρεία Μύλοι Λούλη πρόσφερε 200 κιλά αλεύρι ολικής αλέσεως στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η εταιρεία Μύλοι Λούλη για μία ακόμη φορά στηρίζει το έργο του Ινστιτούτου Prolepsis και το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, προσφέροντας αυτές τις γιορτές 200 κιλά αλεύρι ολικής αλέσεως.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  29/12/2020

Η Genesis Pharma για μία ακόμη σχολική χρονιά δίπλα στους μαθητές του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Φαρμακευτική GENESIS Pharma για την απόφασή της να στηρίξει για έκτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis. Με την ευγενική δωρεά της, εξασφαλίστηκαν περίπου 5.768 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα για το σχολικό έτος 2020 – 21, τα οποία θα διανεμηθούν σε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών στη Βόρεια Ελλάδα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  29/12/2020

Βασιλόπιτα με τη συνταγή του Ινστιτούτου Prolepsis: Καλή χρονιά νόστιμα και υγιεινά!

Για να μπει το 2021 στη ζωή μας γλυκά, ακολουθήστε τη συνταγή μας για μια νόστιμη και ταυτόχρονα υγιεινή βασιλόπιτα με αλεύρι ολικής άλεσης, καρύδια και σταφίδες!

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  22/12/2020

Αυτά τα Χριστούγεννα το Ινστιτούτο Prolepsis συγκεντρώνει χρήματα για να προσφέρει 10.000 κουτιά με το γεύμα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε παιδιά που έχουν ανάγκη - Διανομή των σχολικών γευμάτων ακόμα και με κλειστά σχολεία

18 Δεκεμβρίου 2020 - Αυτά τα διαφορετικά για όλους Χριστούγεννα, το Ινστιτούτο Prolepsis απευθύνει κάλεσμα για να επεκτείνει τη σίτιση σε μαθητές που αντιμετωπίζουν άμεση ανάγκη. Στόχος είναι να εξασφαλιστούν 10.000 κουτιά με το γεύμα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  02/12/2020

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για ένα ακόμη σχολικό έτος

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) για τη συνεχή και αδιάλειπτη στήριξη του στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική δωρεά του, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε 8.255 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα, τα οποία θα διανεμηθούν σε 139 μαθητές σχολείου στην Αττική για το σχολικό έτος 2020-21.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  24/11/2020

Η Nuevo Α.Ε. στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για ένα ακόμη σχολικό έτος

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας τη Nuevo Α.Ε. για τη συνεχή και αδιάλειπτη στήριξη που προσφέρει στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και ιδιαίτερα σε μαθητές στη Στερεά Ελλάδα. Με την ευγενική δωρεά της, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε 2.500 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα σε μαθητές σχολείου στη Χαλκίδα για το σχολικό έτος 2020-21.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  06/11/2020

Η SouthBridge για μία ακόμη σχολική χρονιά δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και σε μαθητές που έχουν ανάγκη

Ευχαριστούμε θερμά τη SouthBridge για την απόφαση της να στηρίξει για τέταρτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis. Με την ευγενική δωρεά της, εξασφαλίστηκαν περίπου 5.000 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα για το σχολικό έτος 2020 – 21, τα οποία θα διανεμηθούν σε μαθητές που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  03/11/2020

To Newsletter Οκτωβρίου του Ινστιτούτου Prolepsis

Δημοσιεύτηκε το Newsletter Οκτωβρίου με όλα τα τελευταία νέα από τις δράσεις και τα προγράμματα του Ινστιτούτου Prolepsis.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  26/10/2020

Ο βρεφονηπιακός, παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο PLAYLAND δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για 5η συνεχόμενη χρονιά με την πρωτοβουλία Share Lunch

 26 Οκτωβρίου, 2020 - Ο βρεφονηπιακός, παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο Playland στη Βάρκιζα δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis για 5η συνεχόμενη χρονιά, μέσα από τη πρωτοβουλία Share Lunch και τη διάθεση του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος στους μικρούς μαθητές του.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  23/10/2020

Η Εταιρεία ΤΙΤΑΝ υιοθετεί την πρωτοβουλία Share Lunch στο πλαίσιο του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 23 Οκτωβρίου, 2020 - Ένα γεύμα γίνεται καλύτερο όταν το μοιράζεσαι: η Εταιρεία ΤΙΤΑΝ υιοθετεί την πρωτοβουλία Share Lunch στο πλαίσιο του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου έως και τις 23 Οκτωβρίου 2020, τα υγιεινά μας  γεύματα διανεμήθηκαν εκτός από τους μαθητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, και στους εργαζόμενους της Εταιρείας ΤΙΤΑΝ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  22/10/2020

«Οδηγός Διατροφής για όλη την οικογένεια», από την INTERAMERICAN και το Ινστιτούτο PROLEPSIS

Ένα σημαντικό έργο πρακτικής αξίας για την προαγωγή της υγείας και την ευεξία, ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε από την INTERAMERICAN και το Ινστιτούτο PROLEPSIS, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου. Ο «Οδηγός Διατροφής για όλη την οικογένεια», εκπονήθηκε από την επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής PROLEPSIS με την αποκλειστική υποστήριξη της ασφαλιστικής εταιρείας INTERAMERICAN. 

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  13/10/2020

Κορωνοϊός και επιστροφή στο σχολείο: συμβουλές για τους γονείς

 13 Οκτωβρίου, 2020 - Η νέα πραγματικότητα λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει επιφέρει ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας και στον τρόπο ζωής μας. Αντίστοιχα, με αλλαγές και αρκετές δυσκολίες ξεκίνησε και η νέα σχολική χρονιά.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  02/10/2020

Η ομάδα εθελοντών #plai_sou της εταιρείας ΠΛΑΙΣΙΟ στήριξε για ακόμη μια φορά το έργο του Ινστιτούτου Prolepsis!

 Η ομάδα εθελοντών #plai_sou της εταιρείας ΠΛΑΙΣΙΟ στήριξε για ακόμη μια φορά το έργο του Ινστιτούτου Prolepsis! Με ευρηματικότητα, συνεργασία και στόχο να αποκομίσει…πολλές αγκαλιές, η ομάδα των εθελοντών δημιούργησε την hugtag collection.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  28/09/2020

Ξεκίνησε η διανομή υγιεινών γευμάτων σε σχολεία ευπαθών περιοχών με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Το Ινστιτούτο Prolepsis δίπλα στους μαθητές και την περίοδο της πανδημίας

 28 Σεπτεμβρίου 2020 – Ξεκίνησε την Παρασκευή 25/9 η διανομή υγιεινών γευμάτων σε μαθητές σχολείων μέσω του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Σε μία δύσκολη περίοδο για χιλιάδες οικογένειες λόγω της πανδημίας, το Ινστιτούτο Prolepsis προσφέρει για δέκατη συνεχόμενη σχολική χρονιά ένα πλούσιο και θρεπτικό δεκατιανό σε παιδιά που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών. Στα συγκεκριμένα σχολεία περισσότεροι από τους μισούς μαθητές αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια. 

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  16/09/2020

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για ακόμη μία σχολική χρονιά δίπλα στους μαθητές με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τη συνδρομή της δομής «ΓΕΦΥΡΑ», ολοκληρώθηκε για τέταρτη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής - ΔΙΑΤΡΟΦΗ, σε σχολεία ευπαθών περιοχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα). Το Πρόγραμμα είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis σε σχολεία όλης της Ελλάδας από το 2012.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  30/07/2020

Το Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης δίπλα στους μαθητές και κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Χάρη στην πολυετή του συνεισφορά στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, το Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης συμβάλλει ώστε να δοθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα της επισιτιστικής ανασφάλειας που βιώνουν χιλιάδες οικογένειες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος το σχολικό έτος 2019-20, εξασφαλίστηκαν 1.000 υγιεινά γεύματα για μαθητές δημοτικού σχολείου της Αττικής. Επιπλέον, με νέα δωρεά του Ιδρύματος την περίοδο της πανδημίας, καλύφθηκε η σίτιση για ένα μήνα 50 μαθητών μετά την επανέναρξη των μαθημάτων.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  29/07/2020

Η ALPHA BANK και πάλι δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

H ALPHA BANK ενίσχυσε για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά τη μεγάλη μας προσπάθεια για την καταπολέμηση της πείνας και της επισιτιστικής ανασφάλειας που αντιμετωπίζουν παιδιά στην Ελλάδα. Με την ευγενική της δωρεά, το σχολικό έτος 2019-2020 προσφέραμε 1.500 υγιεινά γεύματα σε μαθητές του Προγράμματος.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  29/07/2020

SouthBridge: Από το 2017 δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και μαθητές που έχουν ανάγκη

Ευχαριστούμε θερμά τη SouthBridge για την απόφασή της να ενισχύσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Ινστιτούτο Prolepsis. Με την ευγενική δωρεά της, το σχολικό έτος 2019-20, εξασφαλίστηκαν 5.000 υγιεινά γεύματα για μαθητές του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  29/07/2020

Ο βρεφονηπιακός, παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο PLAYLAND από το 2015 δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 Ευχαριστούμε από την καρδιά μας τον βρεφονηπιακό, παιδικό σταθμό και νηπιαγωγείο Playland στη Βάρκιζα για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφερε και το σχολικό έτος 2019-2020 στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  29/07/2020

Η BP Ελληνική ΑΕΠ δίπλα στους μαθητές με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά την BP Ελληνική ΑΕ Πετρελαιοειδών για την απόφασή της να ενισχύσει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το έργο του Ινστιτούτου Prolepsis.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  29/07/2020

Ο ΔΕΔΔΗΕ στήριξε μαθητές που έχουν ανάγκη την περίοδο της πανδημίας - Για 3ο σχολικό έτος δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) στήριξε για τρίτο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Χάρη στην ευγενική του δωρεά, εξασφαλίσαμε ειδικά πακέτα τροφίμων την περίοδο της πανδημίας για 94 μαθητές. Τα πακέτα περιλάμβαναν είδη που καλύπτουν ένα υγιεινό και πλήρες δεκατιανό για 15 ημέρες, όπως αυγά, γάλα εβαπορέ, φρούτα και λαχανικά, προϊόντα δημητριακών και αρτοσκευάσματα ολικής άλεσης κ.ά. Τα τρόφιμα διατέθηκαν στους μαθητές δημοτικού σχολείου στην Ημαθία και σε ένα Νηπιαγωγείο στην Αθήνα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  28/07/2020

ΑΒ Βασιλόπουλος: O Χρυσός Δωρητής του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

H AB Βασιλόπουλος αγκάλιασε για έκτο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ με ευαισθησία, συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης, προσφέροντας ανακούφιση σε χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους. Ειδικά φέτος, χάρη στην παρέμβασή της, καταφέραμε να ξεκινήσουμε τη σίτιση από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  27/07/2020

Ολοκληρώθηκε η 9η χρονιά του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία ευπαθών περιοχών - Δίπλα στους μαθητές και την περίοδο της πανδημίας

Ολοκληρώθηκε για ένατη συνεχομένη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε 76 σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας. Το Πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Prolepsis προσφέροντας κάθε μέρα υγιεινά γεύματα σε 5.109 μαθητές σε περιοχές στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Ημαθία, τη Θράκη (Έβρος, Ροδόπη, Ξάνθη), καθώς και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα). Συνολικά διατέθηκαν 316.528 υγιεινά γεύματα, που μεταξύ άλλων περιλάμβαναν: 119.126 συσκευασίες γάλακτος, 65.556 συσκευασίες γιαουρτιού, 316.528 φρούτα και 316.528 σάντουιτς, πίτες ή άλλα αρτοσκευάσματα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  27/06/2020

Μία μεγάλη πράξη προσφοράς από την εταιρεία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: 1.597 συσκευασίες με Φρυγανιές ολικής άλεσης για μαθητές του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Με γνώμονα την ειλικρινή προσφορά προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και κυρίως τα παιδιά, η Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. στήριξε την προσπάθειά μας για να συνεχίσουμε τη σίτιση των μαθητών την περίοδο της πανδημίας. Μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ πρόσφερε 1.597 συσκευασίες με φρυγανιές ολικής άλεσης σε σχολεία της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  26/06/2020

1.850 συσκευασίες με αλεύρι ολικής αλέσεως Μύλοι Αγίου Γεωργίου από την εταιρεία Μύλοι Λούλη για μαθητές του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η εταιρεία Μύλοι Λούλη για μία ακόμη φορά δίπλα στο Ινστιτούτο Prolepsis και το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ! 1.850 συσκευασίες με αλεύρι ολικής αλέσεως Μύλοι Αγίου Γεωργίου προσφέρθηκαν στους μαθητές του Προγράμματος μέσα από τα ειδικά σχεδιασμένα πακέτα τροφίμων που διατέθηκαν σε σχολεία, σε Αττική, Ξάνθη, Έβρο, Ροδόπη, Στερεά Ελλάδα και Ημαθία.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  19/05/2020

Στήριξη μαθητών την περίοδο της πανδημίας COVID-19 από το Ινστιτούτο Prolepsis

Ξεκίνησε και πάλι η προσφορά γευμάτων σε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών από το Ινστιτούτο Prolepsis μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦH. Δεδομένων των συνθηκών λόγω του κορωνοϊού, ειδικά σχεδιασμένα πακέτα τροφίμων διανέμονται από την Τρίτη 19 Μαΐου σε σχολεία του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  31/03/2020

Γονείς & Παιδιά: Πώς να διαχειριστούμε ψυχολογικά τον COVID-19

Kάθε παιδί, όπως και κάθε άνθρωπος γενικότερα, αντιδρά και διαχειρίζεται με διαφορετικό τρόπο το στρες. Κάποια παιδιά αντιδρούν άμεσα, ενώ άλλα εμφανίζουν σημάδια δυσφορίας σε μεταγενέστερο χρόνο. Το πώς αντιδρά κάθε παιδί ή έφηβος σε μια κατάσταση κρίσης διαφέρει ανάλογα με την ηλικία, τις προηγούμενες εμπειρίες και τους μηχανισμούς διαχείρισης στρες που ήδη διαθέτει.  Στο κείμενο που ακολουθεί, που αποτελεί μια πρωτοβουλία της Interamerican και του Ινστιτούτου Prolepsis, παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών ανά ηλικία, αλλά και πρακτικές συμβουλές διαχείρισής τους. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  26/03/2020

Προσπάθειες για τη συνέχιση στήριξης των μαθητών που έχουν ανάγκη

Μετά το κλείσιμο των σχολείων το Ινστιτούτο Prolepsis διερευνά τρόπους για τη συνέχιση στήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο. Τα χιλιάδες γεύματα που προορίζονταν για τους μαθητές του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στις 11 Μαρτίου, ημέρα που ξεκίνησε η αναστολής λειτουργίας των σχολείων διατέθηκαν σε οργανισμούς (UNESCO, Κιβωτός του Κόσμου, Χαμόγελο του Παιδιού), δομές και συμπολίτες μας. 

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  20/03/2020

Ιδέες και προτάσεις για να γίνουν οι μέρες στο σπίτι όσο γίνεται πιο δημιουργικές και ευχάριστες

Σε μια προσπάθεια να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας με κάθε τρόπο, το Ινστιτούτο Prolepsis συγκεντρώνει στην ιστοσελίδα 14meres.gr ιδέες και προτάσεις για να γίνουν οι μέρες στο σπίτι όσο γίνεται πιο δημιουργικές και ευχάριστες. Ιδέες για όλους, την οικογένεια, συμβουλές διατροφής, ενημέρωση για τον COVID-19 και πολλά άλλα. Επισκεφθείτε το 14meres.gr και στείλτε μας τη δική σας ιδέα!  Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  11/03/2020

Η εμπειρία από τη συμμετοχή του 106 Νηπιαγωγείου Αθηνών στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

“Η συνεργασία μας με το Ινστιτούτο Prolepsis μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ μετρά ήδη αρκετά χρόνια ουσιαστικής προσφοράς στον μαθητικό πληθυσμό της περιοχής. Από την έναρξη του Προγράμματος, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του Προγράμματος αλλά και τους γονείς, έχουμε ενσωματώσει όλη τη δράση της σίτισης στο αναλυτικό μας πρόγραμμα, ενισχύοντας τους στόχους του και δίνοντας στους μαθητές και τις μαθήτριες τη δυνατότητα να εξασκηθούν και να καλλιεργήσουν ικανότητες και δεξιότητες που σχετίζονται με τη διατροφή, την αγωγή υγείας, το περιβάλλον και την οικολογία, την κοινωνική συνείδηση, τα μαθηματικά, τις φυσικές επιστήμες, τη γλώσσα, την ανάπτυξή τους γενικότερα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  05/03/2020

H ελληνική κοινότητα Καναδά συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα σε μαθητές που έχουν ανάγκη. Περισσότερα από 9.000 υγιεινά γεύματα από την Ελληνική Πρωτοβουλία Καναδά - THE HELLENIC INITIATIVE CANADA στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας τον Οργανισμό “Ελληνική Πρωτοβουλία” Καναδά - The Hellenic Initiative Canada για την απόφασή του να στηρίξει και αυτό το σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis. Με τις ευγενικές δωρεές του THI Canada το σχολικό έτος 2019-20, εξασφαλίστηκαν περισσότερα από 9.000 υγιεινά γεύματα για 88 μαθητές του Προγράμματος που φοιτούν σε σχολεία της Αττικής και της Ξάνθης .

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  20/02/2020

Η Nuevo Α.Ε. δίπλα στους μαθητές και το σχολικό έτος 2019-20 με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά τη Nuevo Α.Ε. για την απόφασή της να στηρίξει για άλλη μία σχολική χρονιά το έργο του Ινστιτούτου Prolepsis. Με την ευγενική της δωρεά το σχολικό έτος 2019-20, εξασφαλίστηκαν 2.500 υγιεινά γεύματα για 55 μαθητές του Προγράμματος που φοιτούν σε σχολείο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  14/02/2020

Η Crédit Agricole Life στηρίζει και το σχολικό έτος 2019-2020 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά την Crédit Agricole Life για την πρωτοβουλία της να στηρίξει για τέταρτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  13/02/2020

Η MYTILINEOS για δεύτερη σχολική χρονιά δίπλα στους μαθητές με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η MYTILINEOS συμμετέχει ενεργά για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά και ενισχύει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, προσφέροντας καθημερινά υγιεινά γεύματα σε 273 μαθητές που φοιτούν σε επτά σχολεία στην Αττική και τη Βοιωτία. Η εταιρεία εξασφάλισε 32.904 υγιεινά γεύματα για το σχολικό έτος 2019-2020.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  10/02/2020

Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ): Κάθε χρόνο δίπλα σε μαθητές με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) για την απόφασή του να στηρίξει για άλλη μία σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική του δωρεά εξασφαλίσαμε 17.000 υγιεινά γεύματα σε 166 μαθητές που έχουν πραγματική ανάγκη.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  07/02/2020

Περισσότερα από 30.000 νήπια αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια

Σε συνέχεια της ενημέρωσης του Ινστιτούτου Prolepsis για την αναγκαιότητα επέκτασης της καθημερινής σίτισης στα σχολεία (δείτε αναλυτικά εδώ), επισημαίνεται για ακόμη μία φορά η ανάγκη κάλυψης των νηπιαγωγείων με καθημερινά γεύματα. Εκτός από τα λιγοστά νηπιαγωγεία που είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, κανένα άλλο νηπιαγωγείο στη χώρα δεν λαμβάνει δωρεάν κάποιας μορφής σίτιση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Prolepsis, o αριθμός των νηπίων που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια ξεπερνάει τα 30.000.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  04/02/2020

Ανησυχία από το περιστατικό λιποθυμίας μαθήτριας – Αναγκαία η επέκταση της καθημερινής σίτισης στα σχολεία

Θλίψη και ανησυχία προκαλεί το συμβάν με τη λιποθυμία μαθήτριας Γυμνασίου κατά την επιστροφή της από το σχολείο στον Πύργο, επειδή δεν είχε φάει πρωινό. Αποτελεί ένδειξη της παρατεταμένης κρίσης που συνεχίζει να βιώνει ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, γεγονός που αποτυπώνεται και στα στοιχεία που διαθέτει το Ινστιτούτο Prolepsis από την υλοποίηση του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών της Ελλάδας από το 2012.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  23/01/2020

GENESIS Pharma: Από το 2015 δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και μαθητές που έχουν ανάγκη

Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Φαρμακευτική GENESIS Pharma για την απόφασή της να ενισχύσει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με τη νέα ευγενική δωρεά της το σχολικό έτος 2019-20, θα καλυφθεί η καθημερινή διάθεση υγιεινών γευμάτων για τους μαθητές δύο νηπιαγωγείων στον Ασπρόπυργο και στην Ξάνθη.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  21/01/2020

Η καταγγελία για ακατάλληλο τρόφιμο αφορά άλλο πρόγραμμα σχολικής σίτισης

Ανησυχητικό ήταν το γεγονός ότι βρέθηκε κατσαρίδα σε συσκευασία αρτοσκευάσματος σε γεύμα σχολικού προγράμματος, με το οποίο βεβαίως δεν έχουμε καμία σχέση. 

Η καταγγελία αφορά άλλο πρόγραμμα σχολικής σίτισης, γεγονός που φαίνεται και από τη συσκευασία του αρτοσκευάσματος στη σχετική φωτογραφία (τα αρτοσκευάσματα που προσφέρονται στους μαθητές με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ περιέχουν αλεύρι ολικής άλεσης σε ποσοστό τουλάχιστον 60% και όχι 30% όπως αναγράφεται στη συγκεκριμένη συσκευασία).

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  20/01/2020

Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ δίπλα σε μαθητές ακριτικών περιοχών με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και αυτή τη σχολική χρονιά

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας την Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για την πολύτιμη προσφορά της στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis. Με την ευγενική της υποστήριξη εξασφαλίστηκε το σχολικό έτος 2019-20 η καθημερινή σίτιση για τους 78 μαθητές δύο σχολείων στον Έβρο.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  18/12/2019

Share a lunch at Christmas από την ΑΒ Βασιλόπουλος για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, Χρυσός Δωρητής του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ υιοθέτησε την πρωτοβουλία "Share a lunch" για την υποστήριξη του Προγράμματος. Έτσι, το υγιεινό μας γεύμα έφτασε τη Δευτέρα, 16/12, εκτός από τα σχολεία που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, και στα κεντρικά γραφεία της ΑΒ Βασιλόπουλος στον Γέρακα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  12/12/2019

Συνεχίζεται για 4η σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, η καθημερινή σίτιση 2.028 μαθητών σε σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis. Το έργο, το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία του κ. Κώστα Μπακογιάννη, συνεχίζεται και αυτή τη σχολική χρονιά χάρη στις άμεσες ενέργειες της νέας περιφερειακής αρχής και του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  01/11/2019

O Εθνικός Διατροφικός Οδηγός για βρέφη, παιδιά και εφήβους του Ινστιτούτου Prolepsis σε όλους τους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας με εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας

Μία πολύ σημαντική Εγκύκλιο εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας με την οποία συστήνεται η υιοθέτηση του Εθνικού Διατροφικού Οδηγού για βρέφη, παιδιά και εφήβους από τους δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Σύμφωνα με την Εγκύκλιο, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για τον σχεδιασμό του διαιτολογίου των σταθμών οι «Διατροφικές συστάσεις και ενδεικτικές προτεινόμενες μερίδες για παιδιά και εφήβους, ανάλογα με την ηλικία τους», όπως αναφέρονται στον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό για βρέφη, παιδιά και εφήβους.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  16/10/2019

Υγιεινή διατροφή για όλους: Το Ινστιτούτο Prolepsis για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Καθολική πρόσβαση στην υγιεινή διατροφή δίνοντας έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της «μηδενικής πείνας» (Zero Hunger) μέχρι το 2030. Αυτό είναι το μήνυμα που προωθεί η Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και το οποίο υιοθετεί στην πράξη το Ινστιτούτο Prolepsis, με τον σχεδιασμό πολιτικών και την υλοποίηση προγραμμάτων παρέμβασης για την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  23/09/2019

Πλαίσιο και Ινστιτούτο Prolepsis δίπλα στα παιδιά

Το Ινστιτούτο Prolepsis και το ΠΛΑΙΣΙΟ για 4η συνεχή χρονιά, βρέθηκαν δίπλα στους μαθητές στο ξεκίνημα του νέου σχολικού έτους. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και άφθονη ενέργεια, η ομάδα εθελοντών του Πλαισίου μοίρασε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis 7.000 σχολικές τσάντες σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της χώρας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  31/07/2019

Μεγάλη ανάγκη για καθημερινή σίτιση και τη νέα σχολική χρονιά στα σχολεία ευπαθών περιοχών

Ολοκληρώθηκε για όγδοη συνεχομένη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ από το Ινστιτούτο Prolepsis σε δημόσια σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας. Τη χρονιά που πέρασε, παρά τις δυσκολίες, το Πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 100 σχολεία, εξασφαλίζοντας κάθε μέρα υγιεινά γεύματα σε 6.127 μαθητές.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  25/07/2019

Η AbbVie ενίσχυσε το σχολικό έτος 2018-19 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά την AbbVie για την απόφασή της να στηρίξει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και την προσπάθειά μας για την καταπολέμηση της επισιτιστικής ανασφάλειας και την προαγωγή της υγείας των μαθητών! Με την ευγενική της δωρεά εξασφαλίσαμε 250 υγιεινά γεύματα για μαθητές σχολείων της Αττικής το σχολικό έτος 2018-2019.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  25/07/2019

H Εθνική Ασφαλιστική υποστήριξε και φέτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

H Εθνική Ασφαλιστική ενίσχυσε για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, στηρίζοντας τις προσπάθειες του Ινστιτούτου Prolepsis ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν χιλιάδες μαθητές στην Ελλάδα. Χάρη στην οικονομική της ενίσχυση, το σχολικό έτος 2018-2019, διανεμήθηκαν 2.000 υγιεινά, θρεπτικά γεύματα σε μαθητές δημοτικών σχολείων του Προγράμματος.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  25/07/2019

H Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ πρόσφερε 17.000 ατομικές συσκευασίες γάλακτος για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

H Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ ενίσχυσε τη σχολική χρονιά 2018-2019 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στήριξε τις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  10/07/2019

O Σύλλογος Γονέων Δημοτικού σχολείου Κολλεγίου Αθηνών ενίσχυσε και το σχολικό έτος 2018-2019 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο Σύλλογος Γονέων και η μαθητική κοινότητα του Δημοτικού σχολείου Κολλεγίου Αθηνών ενίσχυσαν για πέμπτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική δωρεά του Συλλόγου Γονέων στο πλαίσιο του θεσμού «Λιτό Γεύμα», καλύφθηκε η διάθεση 2.069 σάντουιτς σε μαθητές που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του Προγράμματος στην Αττική.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  04/07/2019

504 λίτρα εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου από τη ΜΙΝΕΡΒΑ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η ΜΙΝΕΡΒΑ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων ενίσχυσε και το σχολικό έτος 2018-2019 την προσπάθειά μας, προσφέροντας 504 λίτρα εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου για την παρασκευή γευμάτων στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος. Χάρη στην ευγενική προσφορά της ΜΙΝΕΡΒΑ, καλύφθηκε η διάθεση 1.000 υγιεινών γευμάτων στους μαθητές.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  12/06/2019

1.000 υγιεινά γεύματα για παιδιά που έχουν ανάγκη: Το Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης στήριξε και το σχολικό έτος 2018-2019 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης για την πρωτοβουλία του να στηρίξει για τέταρτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και το έργο του Ινστιτούτου Prolepsis. Με την ευγενική του δωρεά εξασφαλίστηκαν 1.000 υγιεινά γεύματα για μαθητές δημοτικού σχολείου της Αττικής που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  06/06/2019

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών από το 2015 δίπλα στους μαθητές με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στήριξε και το σχολικό έτος 2018-19 τις προσπάθειες του Ινστιτούτου Prolepsis εξασφαλίζοντας την καθημερινή σίτιση μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε 253 μαθητές δύο σχολείων στην Αττική. Χάρη στην ευγενική χορηγία του προσφέραμε στα παιδιά περισσότερα από 10.000 υγιεινά γεύματα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  29/05/2019

Η BP Ελληνική ΑΕΠ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά την BP Ελληνική ΑΕ Πετρελαιοειδών για την απόφασή της να ενισχύσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το έργο του Ινστιτούτου Prolepsis. Από το 2016, η  BP Ελληνική ΑΕ Πετρελαιοειδών βρίσκεται δίπλα μας και στηρίζει και μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Χάρη στην ευγενική της δωρεά και την αγορά εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος καλύφθηκε για τη σχολική χρονιά 2018-19 η καθημερινή διάθεση υγιεινών γευμάτων, για τους 47 μαθητές ενός Νηπιαγωγείου στην Αθήνα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  28/05/2019

Η ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε. στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!

Ευχαριστούμε θερμά την ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε. για την πρωτοβουλία της να στηρίξει για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική της δωρεά εξασφαλίστηκαν 200 υγιεινά γεύματα για μαθητές σχολείου της Αττικής που συμμετέχει στο Πρόγραμμα το σχολικό έτος 2018-2019.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  28/05/2019

Η Crédit Agricole Life στηρίζει και το σχολικό έτος 2018-2019 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά την Crédit Agricole Life για την πρωτοβουλία της να στηρίξει για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική της δωρεά διατέθηκαν 450 υγιεινά γεύματα σε μαθητές σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα το σχολικό έτος 2018-2019.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  28/05/2019

O ΔΕΔΔΗΕ στηρίζει και φέτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦH

Ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) στηρίζει για δεύτερο συνεχόμενο σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Χάρη στην ευγενική δωρεά του ΔΕΔΔΗΕ, εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση για τους μαθητές δύο νηπιαγωγείων στην Αττική, έως το τέλος του σχολικού έτους 2018-2019.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  15/05/2019

Οι μαθητές του International School of Athens δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ 

Οι μαθητές του International School of Athens (ISA) αγκάλιασαν το έργο του Ινστιτούτου Prolepsis εξασφαλίζοντας 118 υγιεινά γεύματα για μαθητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, με την πρωτοποριακή ενέργεια Share Lunch, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου!  Παράλληλα, οι μαθητές όλων των βαθμίδων του ISA είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από το επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου Prolepsis με θέμα την υγιεινή διατροφή, ανταλλάσσοντας απόψεις, ιδέες και πραγματοποίησαν σχετικές εργασίες.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  25/04/2019

Ευχετήριες κάρτες για ηλικιωμένους πυρόπληκτων περιοχών από μαθητές του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχετήριες κάρτες με σχέδια και ζωγραφιές για το Πάσχα που δημιούργησαν μικρά παιδιά έλαβαν μαζί με τα γεύματα, οι πυρόπληκτοι ωφελούμενοι του προγράμματος 365+ Μέρες Φροντίδας. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με φορέα χρηματοδότησης τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ. Πολλά από τα παιδιά που σχεδίασαν τις κάρτες προέρχονται από οικογένειες προσφύγων και έχουν χάσει την επαφή με τους δικούς τους παππούδες. Πρόκειται για μαθητές νηπιαγωγείων ευπαθών περιοχών, οι οποίοι λαμβάνουν καθημερινά το υγιεινό γεύμα που προσφέρει το Ινστιτούτο Prolepsis στο πλαίσιο του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  19/04/2019

Γεύματα από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στο 1ο Κύπελλο FrancOvalie στην Ελλάδα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πρωτάθλημα σχολικού ράγκμπι για μαθητές 9-11 ετών. Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι και συμμετείχαν μαθητές σχολείων από την Αθήνα, τη Θεσσαλία και τη Μεσσηνία. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος επέλεξε να διανείμει στους μαθητές υγιεινά γεύματα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, όπως φρούτα, σάντουιτς από ψωμί ολικής άλεσης με τυρί και τομάτα, κέικ καρότου και σπανακόπιτες.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  16/04/2019

Φέτος το Πάσχα εξασφαλίζουμε με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ υγιεινά και θρεπτικά γεύματα για παιδιά που έχουν ανάγκη

Χιλιάδες είναι τα παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν λαμβάνουν πρωινό στο σπίτι ή σιτίζονται με μειωμένης ποιότητας τρόφιμα. Ένας στους 4 μαθητές των δημόσιων σχολείων που βρίσκονται σε ευπαθείς περιοχές βιώνει πείνα. Ένας στους δύο δεν έχει πρόσβαση σε επαρκή και θρεπτικά γεύματα.Το Ινστιτούτο Prolepsis εδώ και 8 σχολικές χρονιές μέσω του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες χιλιάδων μαθητών, προσφέροντας καθημερινά υγιεινά γεύματα. 

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  12/04/2019

Η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ στηρίζει και φέτος το Ινστιτούτο Prolepsis και μαθητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά την ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ για την πρωτοβουλία της να στηρίξει για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική της δωρεά εξασφαλίστηκαν 3.000 υγιεινά γεύματα, καλύπτοντας την καθημερινή σίτιση 38 μαθητών Νηπιαγωγείου στην Αθήνα για ολόκληρη τη σχολική χρονιά 2018-2019. Με την πολύτιμη συμβολή της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ προσφέρουμε λύση στο σοβαρό πρόβλημα της επισιτιστικής ανασφάλειας που αντιμετωπίζουν παιδιά σε σχολεία ευπαθών περιοχών και προωθούμε νέες, υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  04/04/2019

290.000 υγιεινά γεύματα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη στήριξη μαθητών μέσα από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε και για το σχολικό έτος 2018-2019 τη διανομή δωρεάν γευμάτων σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis. Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας στηρίζει έμπρακτα εκατοντάδες μαθητές και τις οικογένειες τους από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  03/04/2019

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δίπλα σε μαθητές της Εύβοιας. Η Nuevo Α.Ε. στηρίζει και το σχολικό έτος 2018-19 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά τη Nuevo Α.Ε. για την απόφασή της να στηρίξει και φέτος το έργο του Ινστιτούτου Prolepsis.  Με την ευγενική της δωρεά και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση για τους 42 μαθητές ενός Νηπιαγωγείου στη Χαλκίδα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  01/04/2019

Διαγωνισμός για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Ινστιτούτο Prolepsis διοργανώνει διαγωνισμό από τις 2 Απριλίου έως τις 5 Απριλίου στη σελίδα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στο facebook, και προσφέρει δωρεάν σε 5 τυχερούς ένα παιδικό βιβλίο από το εκπαιδευτικό υλικό του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  19/03/2019

Η Intracom Telecom για δεύτερη σχολική χρονιά δίπλα στους μαθητές με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

H Intracom Telecom, για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά, ενισχύει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, προσφέροντας για το 2018-2019 καθημερινά υγιεινά γεύματα σε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της Ελλάδας. Με την ευγενική της δωρεά εξασφαλίστηκαν και θα διανεμηθούν τουλάχιστον 5.750 υγιεινά γεύματα στους μαθητές τριών Νηπιαγωγείων του Προγράμματος.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  07/03/2019

Η Alpha Bank για δεύτερη σχολική χρονιά δίπλα στους μαθητές με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

H Alpha Bank ενισχύει για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, στηρίζοντας τις προσπάθειες του Ινστιτούτου Prolepsis ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν χιλιάδες μαθητές στην Ελλάδα. Με την ευγενική της δωρεά το σχολικό έτος 2018-2019, εξασφαλίστηκαν και θα διανεμηθούν τουλάχιστον 1.500 υγιεινά γεύματα σε μαθητές δημοτικών σχολείων του Προγράμματος.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  22/02/2019

Κάθε χρόνο δίπλα σε παιδιά που έχουν ανάγκη: Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) στηρίζει και φέτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) για την απόφασή του να στηρίξει για άλλη μία σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική του δωρεά εξασφαλίσαμε 6.800 υγιεινά γεύματα σε μαθητές που έχουν πραγματική ανάγκη.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  31/01/2019

GENESIS Pharma: Τέσσερα χρόνια δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και μαθητές που έχουν ανάγκη, με 35.557 υγιεινά γεύματα!

Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Φαρμακευτική GENESIS Pharma για την απόφασή της να ενισχύσει για άλλη μία χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Από το 2015, η GENESIS Pharma στηρίζει το έργο του Ινστιτούτου Prolepsis και βρίσκεται δίπλα σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  19/12/2018

Υγιεινά γεύματα για παιδιά που έχουν ανάγκη: Εκστρατεία για την ενίσχυση του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτά τα Χριστούγεννα το Ινστιτούτο Prolepsis απευθύνει κάλεσμα για να επεκταθεί η καθημερινή σχολική σίτιση του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε παιδιά που αντιμετωπίζουν άμεση ανάγκη. 

Στόχος της εκστρατείας είναι να εξασφαλιστούν γεύματα για επιπλέον 10.000 μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  19/12/2018

Χριστουγεννιάτικα δώρα από το εκπαιδευτικό υλικό του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ πρόσφερε η BP

Δώρα από το εκπαιδευτικό υλικό του του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ χάρισε η BP στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης παιδικής γιορτής, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14/12 στο θέατρο Ακροπόλ. Τα παιδιά παρακολούθησαν την παιδική παράσταση “Ένα παιδί μετράει τ' άστρα”, ενώ εθελοντές του Ινστιτούτου Prolepsis μοίρασαν βιβλία και παιχνίδια από το εκπαιδευτικό υλικό του Προγράμματος, που εξασφάλισε η BP.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  17/12/2018

"Share lunch" από τη GENESIS Pharma για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η GENESIS Pharma είναι η πρώτη εταιρεία που υιοθετεί την πρωτοβουλία #sharelunch για την υποστήριξη του Προγράμματος! Εκτός από τα σχολεία που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis, το υγιεινό γεύμα μας έφτασε τη Δευτέρα, 17/12, και στα γραφεία της GENESIS Pharma.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  19/11/2018

Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και μαθητές που φοιτούν σε σχολεία στον Έβρο

Ευχαριστούμε θερμά την Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ που στηρίζει τις προσπάθειες του Ινστιτούτου Prolepsis μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Χάρη στην ευγενική προσφορά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση για 91 μαθητές στην περιοχή του Έβρου.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  16/11/2018

Η MYTILINEOS στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η MYTILINEOS στηρίζει τις προσπάθειες του Ινστιτούτου Prolepsis και εξασφαλίζει την καθημερινή σίτιση 212 μαθητών που φοιτούν σε πέντε σχολεία ευπαθών περιοχών της Στερεάς Ελλάδας καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019. Χάρη στην ευγενική δωρεά της MYTILINEOS εξασφαλίστηκαν και θα διανεμηθούν μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ 22.682 υγιεινά γεύματα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  01/11/2018

Ο ΣΕΓΑΣ στηρίζει μέσα από το κοινωνικό πρόγραμμα του Μαραθωνίου το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο ΣΕΓΑΣ ενισχύει το σχολικό έτος 2018-2019 το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στηρίζει μέσα από το κοινωνικό πρόγραμμα του Μαραθωνίου του 2017 τις προσπάθειες του Ινστιτούτου Prolepsis ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτή της σημαντικής πρωτοβουλίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου συνάντηση στα γραφεία της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  31/10/2018

Ξεκίνησε η καθημερινή σχολική σίτιση σε σχολεία ευπαθών περιοχών από το Ινστιτούτο Prolepsis

Δίπλα σε μαθητές που έχουν ανάγκη βρίσκεται για όγδοη συνεχή χρονιά το Ινστιτούτο Prolepsis, με το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Η καθημερινή σίτιση με υγιεινά γεύματα ξεκίνησε σε σχολεία ευπαθών περιοχών, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  10/10/2018

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ κάθε πρωί στα σχολεία ευπαθών περιοχών για 8η συνεχή σχολική χρονιά

Ξεκινάει τον Οκτώβριο για όγδοη συνεχή σχολική χρονιά η καθημερινή σίτιση χιλιάδων παιδιών με υγιεινά γεύματα από το Ινστιτούτο Prolepsis μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα σχολεία που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, προσφέροντας κάθε πρωί γάλα, υγιεινά αρτοσκευάσματα και φρούτα στους μαθητές.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  14/09/2018

Silver Award για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στα Healthcare Business Awards 2018

Tο Ινστιτούτο Prolepsis έλαβε το SILVER Award στην κατηγορία "Προσφορά στην υγεία από ΜΚΟ" για το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, ΔΙΑΤΡΟΦΗ" στο πλαίσιο των Healthcare Business Awards 2018. 

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  10/07/2018

O Οργανισμός The Hellenic Initiative Canada και η ελληνική κοινότητα του Καναδά δίπλα σε μαθητές που έχουν ανάγκη

Ο Οργανισμός “Ελληνική Πρωτοβουλία” Καναδά - The Hellenic Initiative Canada ενισχύει μαθητές που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα στηρίζοντας τις προσπάθειές μας. Χάρη στην ευγενική δωρεά του ΤΗΙ Canada εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ επτά σχολεία ανά την Ελλάδα με 437 μαθητές για το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  06/07/2018

Το Γυμνάσιο-Λύκειο ΩΘΗΣΗ στηρίζει το Ινστιτούτο Prolepsis και μαθητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σημαντική στήριξη σε μαθητές που έχουν ανάγκη θα προσφέρει το Γυμνάσιο-Λύκειο ΩΘΗΣΗ στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Χάρη στα έσοδα από το Encounter China Festival, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου και σε συνδυασμό με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, θα εξασφαλιστεί η διάθεση 1.000 υγιεινών γευμάτων σε μαθητές του Προγράμματος στις αρχές της νέα σχολικής χρονιάς.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  06/07/2018

H ΜΙΝΕΡΒΑ στήριξε και φέτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η ΜΙΝΕΡΒΑ ενίσχυσε για ακόμα μία χρονιά την προσπάθειά μας, προσφέροντας 500 λίτρα εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου για την παρασκευή γευμάτων στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος. Παράλληλα, με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, η προσφορά αυτή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, καθώς καλύφθηκε η διάθεση 2.066 υγιεινών γευμάτων στους μαθητές.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  04/07/2018

Η Merck στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε τη Merck Ελλάδος που στηρίζει τις προσπάθειες του Ινστιτούτου Prolepsis και συμβάλλει στην καθημερινή σίτιση των μαθητών που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της Αττικής. Στο πλαίσιο του εορτασμού των 350 χρόνων της Merck, η Merck Ελλάδος προσφέρει ως δωρεά 3.500 γεύματα σε μαθητές της Αττικής, μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, με στόχο την καταπολέμηση της επισιτιστικής ανασφάλειας και την προαγωγή της υγείας των μαθητών.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  19/06/2018

Η εταιρεία ΗΛΙΟΣ ΕΠΕ προσφέρει 20 λίτρα εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου» για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

Η εταιρεία ΗΛΙΟΣ ΕΠΕ στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για το σχολικό έτος 2017-2018, προσφέροντας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 20 λίτρων για την παρασκευή γευμάτων στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  19/06/2018

40 λίτρα εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου από την εταιρεία «Ελληνικοί Ελαιώνες ΙΚΕ» για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η εταιρεία «Ελληνικοί Ελαιώνες ΙΚΕ» στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για το σχολικό έτος 2017-2018, προσφέροντας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 40 λίτρων για την παρασκευή γευμάτων στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  11/06/2018

Pfizer: Ο νέος υποστηρικτής του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Pfizer στηρίζει τις προσπάθειες του Ινστιτούτου Prolepsis ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Χάρη στην ευγενική δωρεά της Pfizer, εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση για τους μαθητές πέντε σχολείων που βρίσκονται σε κοινωνικο-οικονομικά ευπαθείς περιοχές της Ελλάδας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  06/06/2018

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στο 2018 Campion International Day

Η σχολική κοινότητα του Campion στήριξε για ακόμα μία φορά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στο International Day που πραγματοποιήθηκε φέτος στις 12 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του σχολείου. Οι μαθητές της εθελοντικής ομάδας του Campion School οργάνωσαν ενέργειες ενίσχυσης του Προγράμματος, οι οποίες περιλάμβαναν διάθεση γευμάτων, face painting, κ.ά. Επίσης, οι μαθητές ανέλαβαν τόσο την προώθηση του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος όσο και την ενημέρωση των επισκεπτών για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  04/06/2018

Η μαθητική κοινότητα του ACS Athens δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και τη σχολική χρονιά 2017-2018

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας τη μαθητική κοινότητα του American Community Schools of Athens (ACS Athens) για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφερε και φέτος μέσω του 1,50 club, που δημιούργησαν οι μαθητές για να ενισχύσουν το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Χάρη στη βοήθειά τους και το matching fund του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, διαθέσαμε 4.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  22/05/2018

Το Ινστιτούτο Prolepsis στο Κολλέγιο Αθηνών-Ψυχικού

Επίσκεψη και ομιλία σε 180 μαθητές Γυμνασίου του Κολλεγίου Ψυχικού πραγματοποίησαν στις 17 Μαΐου μέλη του Ινστιτούτου Prolepsis. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των μαθητών για τις βασικές αρχές του υγιεινού τρόπου ζωής, η προώθηση της  υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας. Παράλληλα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τους σκοπούς του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ και τα πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  16/05/2018

Η ΛΕΦΕΔ Αττικής ενισχύει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής (ΛΕΦΕΔ Αττικής) για τη συγκινητική υποστήριξη του έργου μας. Με την ευγενική της δωρεά και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, εξασφαλίστηκαν 300 υγιεινά γεύματα για μαθητές που φοιτούν σε σχολείο του Προγράμματος στην Αττική.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  16/05/2018

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών για τρίτη σχολική χρονιά δίπλα στους μαθητές με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την απόφασή του να στηρίξει για άλλη μία σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και μαθητές που έχουν ανάγκη. Με την ευγενική δωρεά του εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση σε έξι επιπλέον σχολεία της Αττικής.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  10/05/2018

Η Allseas Marine S.A. ενισχύει το σχολικό έτος 2017-2018 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά την Allseas Marine S.A. για την απόφασή της να στηρίξει το έργο μας. Με την ευγενική της δωρεά και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση 30 μαθητών που φοιτούν σε σχολείο του Προγράμματος στην Αττική.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  09/05/2018

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει στη 15η Γιορτή για τον Εθελοντισμό: Εθελοντισμός: το + που λείπει...!!

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει στη 15η Γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 από τις 10.00 π.μ. έως τις 19.00 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος. Οι επισκέπτες θα ενημερωθούν από μέλη του Ινστιτούτου και εθελοντές του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ για το έργο και τις δράσεις μας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  18/04/2018

Η ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε. και εφέτος δίπλα στους μαθητές με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά την ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε. για την πρωτοβουλία της να στηρίξει για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική της δωρεά και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, θα διατεθούν τουλάχιστον 300 υγιεινά γεύματα σε μαθητές σχολείων της Αττικής που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  17/04/2018

Η σχολική κοινότητα του Campion School ενισχύει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας τη σχολική κοινότητα του Campion School για τη συγκινητική της πρωτοβουλία να στηρίξει το Πρόγραμμα. Χάρη στη βοήθειά τους και το matching fund του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, διαθέσαμε 512 υγιεινά γεύματα σε μαθητές σχολείου που συμμετέχει στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  16/04/2018

Το Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης στηρίζει και το σχολικό έτος 2017-2018 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης για την πρωτοβουλία του να στηρίξει για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική του δωρεά και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, θα διατεθούν τουλάχιστον 2.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Αττικής που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  13/04/2018

Οι νικητές του Διαγωνισμού για τα 30 βιβλία Μαγειρικής με Υγιεινές Συνταγές για όλη την οικογένεια

Ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Prolepsis με έπαθλο τα 30 βιβλία Μαγειρικής με Υγιεινές Συνταγές με την ηλεκτρονική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο τρόπο στις 12 Απριλίου 2018.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  04/04/2018

ETEM A.E.: Με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε νηπιαγωγεία της Μάνδρας

H ETEM A.E. στηρίζει τις προσπάθειες του Ινστιτούτου Prolepsis και ενισχύει μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ μαθητές και οικογένειες της Μάνδρας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου 2017. Με την ευγενική της δωρεά εξασφαλίστηκε η καθημερινή διάθεση των υγιεινών γευμάτων του Προγράμματος για τους μαθητές τριών Νηπιαγωγείων στη Μάνδρα Αττικής έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  02/04/2018

Η Star Bulk Carriers Corp. δίπλα στους μαθητές και το σχολικό έτος 2017-2018

Ευχαριστούμε θερμά τη Star Bulk Carriers Corp. για την απόφασή της να στηρίξει για άλλη μία σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική δωρεά της Star Bulk Carriers Corp. και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση με τα υγιεινά μας γεύματα για 150 μαθητές ενός δημοτικού σχολείου στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  29/03/2018

O ΔΕΔΔΗΕ στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) ενισχύει το σχολικό έτος 2017-2018 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στηρίζει τις προσπάθειες του Ινστιτούτου Prolepsis ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα. Χάρη στην ευγενική δωρεά της ΔΕΔΔΗΕ και τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση για τους μαθητές δύο νηπιαγωγείων στην Αθήνα, έως το τέλος του σχολικού έτους 2017-2018.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  22/03/2018

Εκστρατεία για να επεκταθεί η σίτιση σε περισσότερους μαθητές ευπαθών περιοχών σε Αθήνα, Θράκη, Ημαθία

Αυτό το Πάσχα το Ινστιτούτο Prolepsis απευθύνει κάλεσμα με στόχο να εξασφαλισθεί μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ η σίτιση σε 421 μαθητές έξι σχολείων, που βρίσκονται σε ευπαθείς περιοχές της Αττικής, της Θράκης και της Ημαθίας. Σε αυτά τα σχολεία, περισσότεροι από τους μισούς μαθητές δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή και θρεπτική τροφή, ενώ ένα στα τέσσερα παιδιά βιώνει πείνα, την πιο ακραία μορφή επισιτιστικής ανασφάλειας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  21/03/2018

Διαγωνισμός για 30 βιβλία Μαγειρικής με Υγιεινές Συνταγές για όλη την οικογένεια

Το Ινστιτούτο Prolepsis διοργανώνει διαγωνισμό από τις 22 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου στη σελίδα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στο facebook και προσφέρει δωρεάν σε 30 τυχερούς το βιβλίο “Οι Συνταγές μας”.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  07/03/2018

Η ΑΒ Βασιλόπουλος για τη συνεργασία της με το Ινστιτούτο Prolepsis

Η ΑΒ Βασιλόπουλος βρίσκεται σταθερά δίπλα στο Ινστιτούτο Prolepsis και στη μεγάλη μας προσπάθεια για την καταπολέμηση της πείνας και της επισιτιστικής ανασφάλειας στους μαθητές της χώρας. Από το 2014 και για τέταρτη συνεχή χρονιά στηρίζει εκατοντάδες οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη, έχοντας προσφέρει περισσότερα από 600.000 υγιεινά γεύματα μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ. H Αλεξία Μαχαίρα, Communication & Sustainability Manager μιλάει για τη συνεργασία της ΑΒ Βασιλόπουλος με το Ινστιτούτο Prolepsis:

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  26/02/2018

Εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία από το Ινστιτούτο Prolepsis για την προώθηση της υγιεινής διατροφής

Ομιλία με θέμα την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Prolepsis, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στο 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου, στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας Αγωγής Υγείας του σχολείου. 

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  08/02/2018

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και τη συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Μέγας Δωρητής του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, στηρίζει από το 2012 το μεγαλύτερο πρόγραμμα σχολικής σίτισης με αποκλειστικά υγιεινά γεύματα που έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα, ενισχύοντας χιλιάδες παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Η Μυρτώ Ξανθοπούλου, Senior Program Officer του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μιλάει για την πρωτοβουλία, τη σπουδαία προσφορά του ΙΣΝ στο Πρόγραμμα και την πολυετή συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis:

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  06/02/2018

Η Alpha Bank στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

H Alpha Bank ενισχύει τη σχολική χρονιά 2017-2018 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στηρίζει τις προσπάθειές του Ινστιτούτου Prolepsis ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν μαθητές στην Ελλάδα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  06/02/2018

Η Μότορ Όιλ Ελλάς στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Μότορ Όιλ Ελλάς ενίσχυσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Χάρη στην ευγενική της δωρεά και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος προσφέραμε 340 υγιεινά γεύματα σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  29/01/2018

ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ: Ο νέος υποστηρικτής του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ ενισχύει τις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια και την πείνα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες παιδιά στη χώρα μας. Με την ευγενική της δωρεά και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, θα διατεθούν το σχολικό έτος 2017-2018 τουλάχιστον 2.000 θρεπτικά γεύματα σε μαθητές σχολείων της Αττικής.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  25/01/2018

Η INTERAMERICAN για τέταρτη σχολική χρονιά δίπλα στους μαθητές με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

H INTERAMERICAN βρίσκεται για άλλη μία φορά δίπλα στο Ινστιτούτο Prolepsis. Ευχαριστούμε θερμά την INTERAMERICAN για την απόφασή της να στηρίξει για άλλη μία σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική της δωρεά και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση για τους 50 μαθητές ενός νηπιαγωγείου στην Αττική.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  24/01/2018

Εθνική Ασφαλιστική: Ο νέος υποστηρικτής του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Εθνική Ασφαλιστική στηρίζει τις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια και την πείνα που αντιμετωπίζουν μαθητές που φοιτούν σε δημόσια σχολεία ευπαθών περιοχών της Ελλάδας. Χάρη στην οικονομική της ενίσχυση και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, θα διατεθούν το σχολικό έτος 2017-2018 τουλάχιστον 3.000 υγιεινά γεύματα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  23/01/2018

Η Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α. στηρίζει και το σχολικό έτος 2017-2018 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά την Ευρωπαϊκή Πίστη για την απόφασή της να στηρίξει για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική δωρεά της Ευρωπαϊκής Πίστης και με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, εξασφαλίστηκαν τουλάχιστον 3.000 υγιεινά γεύματα για μαθητές σχολείων της Αττικής.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  18/01/2018

Η Crédit Agricole Life στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά την Crédit Agricole Life για την πρωτοβουλία της να στηρίξει για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική της δωρεά και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, θα διατεθούν τουλάχιστον 900 υγιεινά γεύματα σε μαθητές σχολείων της Αττικής που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  16/01/2018

Η Nuevo Α.Ε. στηρίζει και το σχολικό έτος 2017-2018 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά τη Nuevo Α.Ε. για την απόφασή της να στηρίξει και εφέτος το έργο μας. Με την ευγενική της δωρεά και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, θα διατεθούν τουλάχιστον 5.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές που φοιτούν σε σχολείο του Προγράμματος στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  16/01/2018

Η BP Ελληνική ΑΕΠ δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και το σχολικό έτος 2017-2018

Η BP Ελληνική ΑΕ Πετρελαιοειδών στηρίζει για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Χάρη στην ευγενική δωρεά της BP Ελληνική ΑΕ Πετρελαιοειδών και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή του Προγράμματος, θα διατεθούν τουλάχιστον 7.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές σχολείων του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  16/01/2018

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) στηρίζει και το σχολικό έτος 2017-2018 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) για την απόφασή του να στηρίξει για άλλη μία σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική του δωρεά εξασφαλίστηκε η καθημερινή σίτιση για τους μαθητές ενός Γυμνασίου στην Αττική.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  22/12/2017

Μια πιο «θρεπτική» Βασιλόπιτα: Καλή χρονιά νόστιμα και υγιεινά!

Μία νόστιμη και ταυτόχρονα υγιεινή παραλλαγή για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, η βασιλόπιτα αυτή αποτελεί πολύ καλή πηγή φυτικών ινών χάρη στο αλεύρι ολικής άλεσης, στα καρύδια αλλά και στις σταφίδες που περιέχει.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  13/12/2017

Μία πιο «υγιεινή» πρόταση για τα παραδοσιακά μελομακάρονα

Τα μελομακάρονα είναι από τα πιο νόστιμα και υγιεινά παραδοσιακά γλυκίσματα που απολαμβάνουμε την περίοδο των Χριστουγέννων. Στην παραλλαγή που προτείνεται με αλεύρι ολικής άλεσης, ελαιόλαδο και καρύδι, γίνονται ακόμα πιο θρεπτικά!

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  04/12/2017

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Λυκείου Σκύδρας στο Ινστιτούτο Prolepsis

Εκπαιδευτική επίσκεψη στα γραφεία του Ινστιτούτου Prolepsis στο Μαρούσι πραγματοποίησε το Γενικό Λύκειο Σκύδρας τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το έργο του Ινστιτούτου, και ιδιαίτερα για το Πρόγραμμα Σίτισης και Υγιεινής Διατροφής - ΔΙΑΤΡΟΦΗ, τα αποτελέσματα και τα οφέλη από την υλοποίησή του για τους μαθητές.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  01/12/2017

Ξεκινάει η υλοποίηση του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας θα συμμετέχουν και φέτος στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, με πρώτη ημέρα διανομής των γευμάτων τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  28/11/2017

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Κολλεγίου Αθηνών ενισχύει για 3η συνεχόμενη χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η μαθητική κοινότητα του Δημοτικού σχολείου Κολλεγίου Αθηνών ενισχύουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  24/11/2017

Η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Με την υποστήριξη της ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέρουμε και αυτή τη σχολική χρονιά καθημερινά ένα υγιεινό και υψηλών προδιαγραφών γεύμα σε μαθητές σχολείων σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  23/11/2017

Η SouthBridge Europe Mezzanine στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία SouthBridge Europe Mezzanine για την πρωτοβουλία της να στηρίξει το σχολικό έτος 2017-2018 την προσπάθειά μας για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας στους μαθητές της χώρας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  23/11/2017

Η GENESIS Pharma για 3η συνεχόμενη χρονιά δίπλα στα παιδιά με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η ελληνική φαρμακευτική GENESIS Pharma αγκαλιάζει και εφέτος την προσπάθειά μας. Με την υποστήριξή της και τη συνδρομή άλλων δωρητών εξασφαλίσαμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σε καθημερινή βάση, υγιεινά γεύματα σε 140 μαθητές δημοτικού σχολείου στην Αθήνα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  22/11/2017

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Μέγας Δωρητής του Προγράμματος διπλασιάζει με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων οποιαδήποτε δωρεά εξασφαλισθεί για το Πρόγραμμα

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Μέγας Δωρητής του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ από τη θέσπισή του το 2012 μέχρι σήμερα, και με ανεκτίμητη συμβολή στην υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας όλα τα χρόνια της κρίσης, διπλασιάζει με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων οποιαδήποτε δωρεά εξασφαλισθεί για το Πρόγραμμα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  13/11/2017

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετείχε στις 12 Νοεμβρίου στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την AKMH Running Team στέλνοντας μήνυμα στήριξης του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ και χιλιάδων μαθητών στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  27/10/2017

Η Intracom Telecom στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Intracom Telecom στηρίζει τις προσπάθειές μας το σχολικό έτος 2017-2018 και συμβάλλει στην καθημερινή σίτιση των μαθητών που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της Αττικής. Χάρη στην ευγενική δωρεά της Intracom Telecom εξασφαλίστηκαν και θα διανεμηθούν 5.750 υγιεινά γεύματα σε παιδιά δημοτικών σχολείων του Προγράμματος.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  12/10/2017

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ δίπλα στους μαθητές για 7η συνεχή σχολική χρονιά - Ένα στα δύο παιδιά μέλη οικογενειών που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια

Ξεκινάει τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, η καθημερινή σίτιση χιλιάδων παιδιών με υγιεινά γεύματα από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Το Ινστιτούτο Prolepsis συνεχίζει με στοχευμένες παρεμβάσεις να ανταποκρίνεται στο παγκόσμιο πρόβλημα της πρόσβασης σε ασφαλή και ποιοτική τροφή που αντιμετωπίζουν χιλιάδες παιδιά και στη χώρα μας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  18/09/2017

To ΠΛΑΙΣΙΟ στηρίζει το Ινστιτούτο Prolepsis και το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας το ΠΛΑΙΣΙΟ για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει και φέτος στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς σε μαθητές σχολείων που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της Ελλάδας. Η ομάδα εθελοντών του Πλαισίου «Πλάι σου» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis μοίρασε σε σχολεία ευπαθών περιοχών της Ελλάδας 5.000 σχολικές τσάντες, ενώ με την υποστήριξη της εταιρείας ΠΛΑΙΣΙΟ 2.500 υγιεινά σχολικά γεύματα θα διανεμηθούν σε μαθητές μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  03/08/2017

Έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ) του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το εκπαιδευτικό υλικό και οι εκπαιδευτικές δράσεις που σχεδιάστηκαν από την επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Prolepsis στο πλαίσιο του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, εγκρίθηκαν για το σχολικό έτος 2016-2017 από το ΥΠΠΕΘ ως παιδαγωγικά κατάλληλα για την ηλικία των μαθητών στους οποίους απευθύνονται.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  26/07/2017

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Νέων απαντάει στις ερωτήσεις των μαθητών

Αγαπημένοι Έλληνες αθλητές συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές δράσεις του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ και απάντησαν στις ερωτήσεις που συγκέντρωσαν οι μαθητές. Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την προώθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών στους μαθητές και την ενίσχυση της σωματικής δραστηριότητας. Ευχαριστούμε θερμά την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο για τη συμμετοχή του.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  21/07/2017

Το Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης για την πρωτοβουλία του να στηρίξει για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  19/07/2017

Εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία μέσω του Skype in the Classroom: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Ινστιτούτο Prolepsis

Tο Ινστιτούτο Prolepsis πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαδραστικές ομιλίες στους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού σχολείων του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ με τίτλο "Μαθαίνω να τρέφομαι σωστά" μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Microsoft "Skype in the Classroom".

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  18/07/2017

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης απαντάει στις ερωτήσεις των μαθητών

Αγαπημένοι Έλληνες αθλητές συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές δράσεις του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ και απάντησαν στις ερωτήσεις που συγκέντρωσαν οι μαθητές. Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την προώθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών στους μαθητές και την ενίσχυση της σωματικής δραστηριότητας. Ευχαριστούμε θερμά τον Γιούρκα Σεϊταρίδη για τη συμμετοχή του. 

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  17/07/2017

Η πρωταθλήτρια κολύμβησης Κέλλυ Αραούζου σε δημοτικό σχολείο του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μία ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την Τετάρτη 17 Μαΐου οι μαθητές δημοτικού σχολείου στο κέντρο της Αθήνας που συμμετέχει στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Η πρωταθλήτρια της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας Κέλλυ Αραούζου επισκέφθηκε το σχολείο, μίλησε με όλα τα παιδιά και απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις που αφορούν το άθλημα της κολύμβησης, τις χαρές του αθλητισμού και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του πρωταθλητισμού σε ένα τόσο δύσκολο άθλημα όπως είναι η κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  17/07/2017

Μαθητές δημοτικού σχολείου του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στο Campion School: Μία ημέρα χαράς, με παιχνίδι, άθληση και χορό

 

Εκπαιδευτικά παιχνίδια, χορός, άθληση και διασκέδαση. Μία ξεχωριστή εμπειρία έζησαν οι μαθητές δημοτικού σχολείου που συμμετέχει στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, οι οποίοι επισκέφτηκαν στις 12 Μαΐου το Campion School.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  14/07/2017

Ο Τάκης Φύσσας τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Παναθηναϊκού απαντάει στις ερωτήσεις των μαθητών

Αγαπημένοι Έλληνες αθλητές συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές δράσεις του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ και απάντησαν στις ερωτήσεις που συγκέντρωσαν οι μαθητές. Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την προώθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών στους μαθητές και την ενίσχυση της σωματικής δραστηριότητας. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Φύσσα για τη συμμετοχή του. 

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  12/07/2017

Ενημερωτική εκδήλωση στη ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας

Ενημερωτική εκδήλωση με στόχο την προαγωγή υγείας και την προώθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και της σωματικής δραστηριότητας στην καθημερινή ζωή και στον χώρο εργασίας, πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2017 στα γραφεία της ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., από το Ινστιτούτο Prolepsis.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  11/07/2017

To Golden Hall στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά το Golden Hall για την απόφασή του να στηρίξει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική του δωρεά στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Charity Walk” που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στο Golden Hall εξασφαλίστηκαν 625 γεύματα σε μαθητές σχολείων της Αττικής για το σχολικό έτος 2017-2018. 

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  03/07/2017

Η μαθητική κοινότητα του ACS Athens ενισχύει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας τη μαθητική κοινότητα του American Community Schools of Athens (ACS Athens) για τη συγκινητική της πρωτοβουλία να στηρίξει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ μέσω του 1,50 club που δημιούργησαν οι μαθητές για αυτόν τον σκοπό.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  26/06/2017

Εκδηλώσεις με θέμα την Υγιεινή Διατροφή σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Β. Κυνουρίας από το Ινστιτούτο Prolepsis

 

Το Ινστιτούτο Prolepsis, φορέας υλοποίησης του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, ΔΙΑΤΡΟΦΗ πραγματοποίησε την Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017 σειρά εκπαιδευτικών εκδηλώσεων σε σχολεία του Δήμου Β. Κυνουρίας για τους γονείς των μαθητών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  23/06/2017

H πρωταθλήτρια του μήκους Γιάννα Καφετζή απαντάει στις ερωτήσεις των μαθητών

Αγαπημένοι Έλληνες αθλητές συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές δράσεις του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ και απάντησαν στις ερωτήσεις που συγκέντρωσαν οι μαθητές. Ευχαριστούμε θερμά τη Γιάννα Καφετζή για τη συμμετοχή της.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  31/05/2017

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για το σχολικό έτος 2016-2017, προσφέροντας ποσότητα βιολογικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου για την παρασκευή γευμάτων στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  29/05/2017

O Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής ενισχύει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής για την ενίσχυση του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ με τη δωρεά 990 πορτοκαλιών.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  26/05/2017

Οι νικητές του Διαγωνισμού για τα 30 βιβλία Μαγειρικής με Υγιεινές Συνταγές για όλη την οικογένεια

Ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Prolepsis με έπαθλο τα 30 βιβλία Μαγειρικής με Υγιεινές Συνταγές με την ηλεκτρονική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο τρόπο στις 24 Μαΐου 2017.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  23/05/2017

Το Ινστιτούτο Prolepsis στο Fitness & Wellness Stories του Golden Hall

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει από τις 24 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου στο Fitness & Wellness Stories που διοργανώνει το Golden Hall: Δράσεις προώθησης της υγιεινής διατροφής, εκπαιδευτικά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους και Charity Walk για την ενίσχυση του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  19/05/2017

H Ελληνική Πρωτοβουλία στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για δεύτερη συνεχή χρονιά

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ) ανακοινώνει νέα δωρεά ύψους $ 50.000 για την υποστήριξη του Προγράμματος Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής - ΔΙΑΤΡΟΦΗ, σε δημόσια σχολεία της χώρας. Τη δωρεά θα διαχειριστεί το Ινστιτούτο Prolepsis, φορέας υλοποίησης του Προγράμματος.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  11/05/2017

Νέα δωρεά της ΜΙΝΕΡΒΑ στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η ΜΙΝΕΡΒΑ διευρύνει τη στήριξή της στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα της ΑΒ «52 εβδομάδες, 52 δράσεις σίτισης και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα», πρόσφερε 2.860 δωρεάν θρεπτικά γεύματα σε σχολεία Ακριτικών χωριών της Ελλάδας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  09/05/2017

Το The Mall Athens ενισχύει το έργο του Ινστιτούτου Prolepsis και στηρίζει μαθητές που έχουν ανάγκη

Δράσεις ενημέρωσης και στήριξης μαθητών που έχουν ανάγκη πραγματοποίησε φέτος το Πάσχα το Ινστιτούτο Prolepsis με τη συνεργασία και τη στήριξη του The Mall Athens.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  08/05/2017

O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στηρίζει και φέτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) ανανέωσε τη στήριξή του στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και το σχολικό έτος 2016-2017.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  08/05/2017

Διαγωνισμός για 30 βιβλία Μαγειρικής με Υγιεινές Συνταγές για όλη την οικογένεια

Το Ινστιτούτο Prolepsis διοργανώνει διαγωνισμό από τις 8 έως τις 23 Μαΐου στη σελίδα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στο facebook και προσφέρει δωρεάν σε 30 τυχερούς το βιβλίο “Οι Συνταγές μας”.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  05/05/2017

Η ΔΕΠΑ ενισχύει για τρίτο συνεχές σχολικό έτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Με την ευγενική δωρεά της ΔΕΠΑ και το matching fund του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εντάχθηκε ένα σχολείο στο Πρόγραμμα και εξασφαλίστηκε η σίτιση 51 μαθητών μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  04/05/2017

Ο βρεφονηπιακός, παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο PLAYLAND στηρίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο βρεφονηπιακός, παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο PLAYLAND που δραστηριοποιείται στη Βάρκιζα από το 1983, στηρίζει για άλλη μία χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  27/04/2017

Η AFCO ενισχύει και το σχολικό έτος 2016-2017 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Με την ευγενική δωρεά της Aegean First Company S.A. - AFCO  εξασφαλίστηκαν 937 γεύματα σε μαθητές σχολείων της Αττικής.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  24/04/2017

Η εταιρεία παραγωγής θεατρικών παραστάσεων “A PRIORI” στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η A PRIORI ενίσχυσε το Πρόγραμμα, προσφέροντας μέρος των εσόδων από το θεατρικό έργο AT HOME AT THE ZOO για τη στήριξη μαθητών, που φοιτούν σε δημόσια σχολεία κοινωνικο-οικονομικά ευπαθών περιοχών της Αττικής. Σας ευχαριστούμε!

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  11/04/2017

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση World in Harmony στηρίζει και φέτος μαθητές με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση “World in Harmony” ανταποκρίθηκε και φέτος στο κάλεσμά μας να στηρίξει μαθητές και οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  07/04/2017

Το Ινστιτούτο Prolepsis στο The Mall Athens

Δράσεις ενημέρωσης και στήριξης μαθητών που έχουν ανάγκη θα πραγματοποιήσει φέτος το Πάσχα το Ινστιτούτο Prolepsis με τη συνεργασία και τη στήριξη του The Mall Athens.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  07/04/2017

Tο Ινστιτούτο Prolepsis για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2017: Σε κίνδυνο η ψυχική υγεία των παιδιών στην Ελλάδα

Το Ινστιτούτο Prolepsis επισημαίνει τον κίνδυνο για την ψυχική υγεία που αντιμετωπίζουν χιλιάδες παιδιά ευπαθών κοινωνικοοικονομικά οικογενειών στην Ελλάδα. Η αποστέρηση βασικών υλικών αγαθών επηρεάζει άμεσα εκτός από τη σωματική και τη συναισθηματική τους υγεία.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  06/04/2017

H συμμετοχή του Ινστιτούτου Prolepsis στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο "MΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

45 δρομείς έτρεξαν με την ομάδα του Ινστιτούτου Prolepsis την Κυριακή 2 Απριλίου στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο "MΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" με το μήνυμα "Τρέχουμε για τα παιδιά!".

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  03/04/2017

Η INTERAMERICAN για τρίτη σχολική χρονιά δίπλα στους μαθητές με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά την INTERAMERICAN για τη συνεχόμενη στήριξη που παρέχει σε μαθητές ευπαθών περιοχών της Ελλάδας μέσα από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  27/03/2017

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) στηρίζει και το σχολικό έτος 2016-2017 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) για την απόφασή του να στηρίξει και φέτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  23/03/2017

Υγιεινά Σχολικά Γεύματα για όλα τα παιδιά: Το Ινστιτούτο Prolepsis για τα οφέλη επέκτασης των σχολικών γευμάτων σε όλα τα σχολεία

Η επέκταση της σχολικής σίτισης και η εφαρμογή της σε ευρεία κλίμακα, βάσει όσων αναφέρονται στις προτάσεις αντιμέτρων της Κυβέρνησης στα δημοσιονομικά μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά το 2018 θα μπορούσε να προσφέρει μία μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών προτύπων και μία ευρείας κλίμακας μακροχρόνια κοινωνική επένδυση με βασικούς αποδέκτες τα παιδιά.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  16/03/2017

ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.: Στηρίζει μαθητές του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Με την ευγενική δωρεά της ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε. και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μεγάλου δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, θα καλυφθεί για ένα ολόκληρο σχολικό έτος η καθημερινή σίτιση δύο μαθητών που φοιτούν σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  01/03/2017

Ο Όμιλος ΕΛΑΣΤΡΟΝ για άλλη μία χρονιά δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο ΕΛΑΣΤΡΟΝ για την πρωτοβουλία του να στηρίξει για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  21/02/2017

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο "MΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" 

Την Κυριακή 2 Απριλίου συμμετέχουμε στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο "MΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" για να ενισχύσουμε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της Θεσσαλονίκης με το μήνυμα «Τρέχουμε για τα παιδιά!».

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  20/02/2017

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ υποψήφιο για το βραβείο Bravo Society!

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στον Θεσμό διαλόγου Bravo 2016 - Bravo Sustainability Dialogue.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  16/02/2017

500 λίτρα ελαιολάδου από τη ΜΙΝΕΡΒΑ για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η ΜΙΝΕΡΒΑ προσφέρει 500 λίτρα ελαιολάδου για την παρασκευή γευμάτων στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που βρίσκονται σε ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  16/02/2017

Η LAMDA Development στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η LAMDA Development στηρίζει τις προσπάθειές μας και συμβάλλει στην καθημερινή σίτιση ενός ακόμη σχολείου.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  09/02/2017

Η Star Bulk στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Star Bulk ενισχύει τη μεγάλη μας προσπάθεια για την καταπολέμηση της πείνας και της επισιτιστικής ανασφάλειας που αντιμετωπίζουν παιδιά στην Ελλάδα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  08/02/2017

Η εταιρεία ReaCapital Advisors στηρίζει και φέτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ReaCapital Advisors για την πρωτοβουλία της να στηρίξει για άλλη μία χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  02/02/2017

Η BP Ελληνική ΑΕΠ δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η BP Ελληνική ΑΕ Πετρελαιοειδών είναι ο νέος υποστηρικτής του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  31/01/2017

Δωρεάν γεύματα από τη Microsoft Ελλάς για μαθητές του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ!

Ευχαριστούμε θερμά τη Microsoft Ελλάς για τη στήριξη του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ!

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  31/01/2017

Η ελληνική φαρμακευτική GENESIS Pharma στηρίζει και το σχολικό έτος 2016-2017 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά την ελληνική φαρμακευτική εταιρεία GENESIS Pharma για την απόφασή της να εντάξει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στις δράσεις πρόληψης και κοινωνικής προσφοράς της εταιρείας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  19/01/2017

20.500 μερίδες δωρεάν φρέσκο γάλα από τη ΔΕΛΤΑ σε μαθητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ!

Ευχαριστούμε θερμά τη ΔΕΛΤΑ για τη δωρεάν διάθεση φρέσκου γάλακτος τον Οκτώβριο στους μαθητές όλων των σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στην Αττική!

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  23/12/2016

Η μαθητική κοινότητα του Campion School δίπλα στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας τη μαθητική κοινότητα του Campion School για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να στηρίξει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  19/12/2016

Crédit Agricole Life: Ο νέος υποστηρικτής του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Crédit Agricole Life συνδράμει τις προσπάθειές μας ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια και την πείνα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες παιδιά στη χώρα μας και στηρίζει μαθητές που φοιτούν σε δημόσια σχολεία ευπαθών περιοχών της Αττικής.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  19/12/2016

Η Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α. στηρίζει και το σχολικό έτος 2016-2017 το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά την Ευρωπαϊκή Πίστη για την απόφασή της να στηρίξει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  16/12/2016

Γέφυρες αλληλεγγύης: H ελληνική ομογένεια του Singen στη Γερμανία ενισχύει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

1.250 γεύματα για μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών στην Ελλάδα εξασφαλίστηκαν από τη συγκινητική πρωτοβουλία παιδιών από την ελληνική κοινότητα της πόλης Singen στη Γερμανία.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  16/12/2016

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στο Women in Action - Christmas edition

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ συμμετέχει στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή Women in Action, Christmas Edition που διοργανώνει το 4moms.gr και το jenny.gr την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου από τις 12:00 έως τις 20:00 στην Αίγλη Ζαππείου.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  29/11/2016

Nuevo Α.Ε.: Ο νέος υποστηρικτής του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Nuevo Α.Ε. ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας για τη στήριξη μαθητών που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και αγκάλιασε το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  18/11/2016

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού: "With Children, for Children: From Ideas to Action!"

20 Νοεμβρίου 2016: Το Ινστιτούτο Prolepsis, μέλος του Δικτύου Eurochild, συμμετέχει ενεργά στην προάσπιση των δικαιωμάτων και την προώθηση της ευημερίας των παιδιών σε όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  16/11/2016

Το Ινστιτούτο Prolepsis στη μεγάλη γιορτή της κοινωνίας των πολιτών

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή της κοινωνίας των πολιτών που διοργανώνει το Ίδρυμα Μποδοσάκη το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προγράμματος επιχορήγησης ΜΚΟ του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου «Είμαστε όλοι Πολίτες».

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  14/11/2016

14 Νοεμβρίου 2016: "Τα μάτια στον Διαβήτη"

"Τα μάτια στον Διαβήτη" είναι το φετινό σύνθημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη για την παγκόσμια ημέρα για τη νόσο. Tο Ινστιτούτο Prolepsis επισημαίνει τη σημασία της πρόληψης του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  17/10/2016

17 Οκτωβρίου 2016 - Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας

Επισιτιστική ασφάλεια για όλα τα παιδιά, εξάλειψη της πείνας και υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών για μία ζωή. Για το Ινστιτούτο Prolepsis αυτή είναι η πρόκληση της εποχής μας στην οποία καλούμαστε να ανταποκριθούμε.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  14/10/2016

16 Οκτωβρίου 2016: Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Επιστροφή σε ήπιες μεθόδους καλλιέργειας, φιλικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο και υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών επιλογών. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα του Διεθνούς Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (F.A.O) για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, ως απάντηση στις διαρκώς εξελισσόμενες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  05/10/2016

Το It’s All Greek To Me! Comedy Gala υποστηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά την Επιτροπή του Ιt’s All Greek To Me Comedy Gala και τους χίλιους και πλέον θεατές σε Μελβούρνη και Σίδνεϋ που υποστήριξαν το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ μέσω του Comedy Gala.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  28/09/2016

10.000 γεύματα για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Πρόσκληση σε ένα μεγάλο τραπέζι χαράς

Μία ξεχωριστή γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου (12:30) στο κλειστό γήπεδο Παλαιού Φαλήρου, Tae Kwon Do, για τη στήριξη του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  26/09/2016

Η εταιρεία παραγωγής θεατρικών παραστάσεων “A PRIORI” στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία παραγωγής θεατρικών παραστάσεων A PRIORI για την πρωτοβουλία στήριξης του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Η A PRIORI ενισχύει το Πρόγραμμα, προσφέροντας μέρος των εσόδων από το θεατρικό έργο «ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ ή Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» για τη στήριξη μαθητών, που φοιτούν σε δημόσια σχολεία κοινωνικο-οικονομικά ευπαθών περιοχών της Αττικής.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  14/09/2016

«Μια ένωση για μια ιδέα!» 14η Γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει στη 14η Γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 από τις 10.00 π.μ. έως τις 19.00 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  14/09/2016

Τιμητική διάκριση για το Ινστιτούτο Prolepsis και το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στα Healthcare Business Awards 2016

SILVER Award για το Ινστιτούτο Prolepsis και την προσφορά του στον τομέα της Υγείας μέσα από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. 

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  12/09/2016

To ΠΛΑΙΣΙΟ στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας το ΠΛΑΙΣΙΟ για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και σε μαθητές σχολείων που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της Ελλάδας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  09/09/2016

H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και τη σχολική χρονιά 2016-2017

Ενισχύεται και για αυτή τη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ που υλοποιείται σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Πακέτου για την Στερεά» της Περιφέρειας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  06/09/2016

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ δίπλα στους μαθητές για έκτη συνεχή σχολική χρονιά

To Ινστιτούτο Prolepsis με Μέγα Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα παρέχει και φέτος δωρεάν υγιεινά γεύματα σε χιλιάδες μαθητές που ζουν σε ευπαθείς περιοχές της Ελλάδας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  20/07/2016

Αργυρό Βραβείο για το Ινστιτούτο Prolepsis στο φεστιβάλ εθελοντισμού "VoluntaryAction"

Το Ινστιτούτο Prolepsis έλαβε το Αργυρό Βραβείο στην κατηγορία "Υγεία και Πρόνοια" στο "Voluntaryaction" festival που διοργάνωσε το Skywalker.gr στις 16 και 17 Ιουλίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  14/07/2016

Το Ινστιτούτο Prolepsis στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2016 “VoluntaryAction”

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2016 “VoluntaryAction”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  22/06/2016

Η εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα "Η Τέχνη της Ζωής" στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά την Μη Κερδοσκοπική Αστική Εταιρεία "Η Τέχνη της Ζωής" για την πρωτοβουλία στήριξης του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με αυτή την ευγενική δωρεά και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μεγάλου δωρητή του Προγράμματος, διατέθηκαν 625 υγιεινά γεύματα σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Αττικής που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα το σχολικό έτος 2015-2016.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  22/06/2016

Το Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης για την πρωτοβουλία του να στηρίξει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική του δωρεά και τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μεγάλου δωρητή του Προγράμματος, διατέθηκαν 2.500 υγιεινά γεύματα σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Αττικής που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα το σχολικό έτος 2015-2016. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  30/05/2016

KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ευχαριστούμε θερμά την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τη στήριξη της εκστρατείας “Ένα sms για τους μαθητές” και την προβολή ενημερωτικού βίντεο από τα μάτριξ του ΟΑΚΑ στους αγώνες play off της Ευρωλίγκας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  30/05/2016

DPG Media Digital Media

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία DPG Digital Media για τις ενέργειες προβολής του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ και τη συνεχιζόμενη στήριξη του έργου μας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  26/05/2016

Θέσεις εθελοντικής εργασίας για την υποστήριξη του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ

To Ινστιτούτο Prolepsis αναζητά εθελοντές για την υποστήριξη των λειτουργιών του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής - ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  11/05/2016

Το Ινστιτούτο Prolepsis στο φεστιβάλ του περιοδικού imommy για τη Γιορτή της Μητέρας

To Ινστιτούτο Prolepsis συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ για τη Γιορτή της Μητέρας, που διοργάνωσε το imommy.gr, το #1 site για νέους γονείς στην Ελλάδα, την Κυριακή 8 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  10/05/2016

Η ΔΕΛΤΑ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος και προσφέρει γάλα σε παιδιά και οικογένειες που το έχουν ανάγκη σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου, για 30 ημέρες, η ΔΕΛΤΑ θα δίνει κάθε μέρα μέσα από την ιστοσελίδα www.delta30meresgiortis.gr ένα διαφορετικό λόγο για να πίνουμε γάλα, αναδεικνύοντας τις πολύτιμες διατροφικές του ιδιότητες.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  10/05/2016

172.050 υγιεινά γεύματα πρόσφερε το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε Απομακρυσμένες και Αγροτικές Περιοχές με τη στήριξη του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες»

Αντιμετώπιση της πείνας, μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας και θεαματική βελτίωση των διατροφικών συνηθειών για εκατοντάδες μαθητές που φοιτούν σε σχολεία απομακρυσμένων και αγροτικών περιοχών της Ελλάδας ήταν τα κύρια οφέλη που πρόσφερε για δύο συνεχόμενες σχολικές χρονιές το έργο «Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Υλοποίηση σε Απομακρυσμένες και Αγροτικές Περιοχές».

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  17/04/2016

Τα Εκπαιδευτήρια «Η Ελληνική Παιδεία» στηρίζουν τις εκπαιδευτικές δράσεις του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά τα Εκπαιδευτήρια «Η Ελληνική Παιδεία» για τη συνεργασία και φιλοξενία στο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου του τηλεοπτικού συνεργείου και της ομάδας συμμετεχόντων για τη δημιουργία εκπαιδευτικού βίντεο με θέμα την προώθηση της υγιεινής διατροφής. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  07/04/2016

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2016 – Σακχαρώδης Διαβήτης

Η υγεία αποτελεί θεμελιώδες αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, εορτάζεται στις 7 Απριλίου και κάθε χρόνο επικεντρώνεται σε ένα διαφορετικό ζήτημα δημόσιας υγείας. Φέτος είναι αφιερωμένη στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2. Παγκοσμίως, ο επιπολασμός του διαβήτη είναι περίπου 9% μεταξύ ενηλίκων, ενώ σε ετήσια βάση σχεδόν 1,5 εκατομμύρια θάνατοι αποδίδονται στο διαβήτη και τις επιπλοκές του. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι ο διαβήτης θα αποτελέσει την 7η κύρια αιτία θανάτου μέχρι το 2030. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  06/04/2016

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΠΡΑΞΙΣ & ΠΡΑΞΕΙΣ στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΠΡΑΞΙΣ & ΠΡΑΞΕΙΣ και τους γονείς των μαθητών της Α’ και Β’ Δημοτικού για τη στήριξη τους στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  05/04/2016

Ο Όμιλος ΕΛΑΣΤΡΟΝ υποστηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο ΕΛΑΣΤΡΟΝ για την πρωτοβουλία του να στηρίξει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  31/03/2016

Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά για την επισιτιστική ανασφάλεια μαθητών στην Ελλάδα

Ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς μίλησε στις 7/3/2016 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για το ζήτημα της επισιτιστικής ανασφάλειας μαθητών σε σχολεία της Ελλάδας. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  27/03/2016

Η ΔΕΠΑ στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά τη ΔΕΠΑ για την απόφαση της να ενισχύσει και φέτος τις προσπάθειες μας για την επέκταση του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  24/03/2016

Ένα SMS για τους ΜΑΘΗΤΕΣ: Εκστρατεία ενίσχυσης του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τετάρτη 23 Μαρτίου - Ξεκίνησε σήμερα η εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων μέσω SMS για να εξασφαλιστούν υγιεινά γεύματα για περισσότερα παιδιά που έχουν ανάγκη σε όλη την Ελλάδα, μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  22/03/2016

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου στηρίζει την εκστρατεία Υιοθέτησε ένα σχολείο

Ευχαριστούμε θερμά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) για την απόφαση του να στηρίξει και φέτος το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  22/03/2016

Η εταιρεία ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ συμμετέχει στην εκστρατεία «Υιοθέτησε ένα σχολείο»

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ τη μεγαλύτερη εταιρεία Logistics στη χώρα μας για την απόφασή της να στηρίξει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  18/03/2016

Η μαθητική κοινότητα της Σχολής Μωραΐτη στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά τη μαθητική κοινότητα της Σχολής Μωραΐτη για τη στήριξη του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  10/03/2016

Επεκτείνεται το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Υπεγράφη σήμερα, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Ινστιτούτου Prolepsis για την υλοποίηση του Προγράμματος Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία της Στερεάς Ελλάδας από τις 15 Μαρτίου. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  10/03/2016

Ο κ. Ιωάννης Λυμπερόπουλος στηρίζει στην εκστρατεία Υιοθέτησε ένα σχολείο

Ευχαριστούμε θερμά τον δικηγόρο κ. Ιωάννη Λυμπερόπουλο για την πρωτοβουλία του να στηρίξει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  07/03/2016

Η εταιρεία GENESIS Pharma συμμετέχει στην εκστρατεία Υιοθέτησε ένα σχολείο

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία GENESIS Pharma για την πρωτοβουλία της να στηρίξει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  15/02/2016

Η Ευρωπαϊκή Πίστη στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά την Ευρωπαϊκή Πίστη για την πρωτοβουλία της να στηρίξει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική της δωρεά θα διατεθούν 1.250 γεύματα το τρέχον σχολικό έτος σε μαθητές σχολείων του Προγράμματος. 

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  10/02/2016

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 – Υποστήριξη σε δεκάδες μαθητές και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα πείνας και επισιτιστικής ανασφάλειας θα προσφέρει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), ενισχύοντας το Πρόγραμμα Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  08/02/2016

Η εταιρεία ReaCapital Advisors υποστηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ReaCapital Advisors για την πρωτοβουλία της να στηρίξει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική χορηγία της ReaCapital Advisors θα διατεθούν 6.250 γεύματα το τρέχον σχολικό έτος, ενισχύοντας τη μεγάλη μας προσπάθεια για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας στους μαθητές της χώρας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  03/02/2016

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής της κοινής Συνέντευξης Τύπου από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και το Ινστιτούτο Prolepsis για τη στήριξη του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το Ινστιτούτο Prolepsis και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διοργανώνουν συνέντευξη τύπου την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 (12:00) στο κτήριο «Κωστής Παλαμάς», με θέμα τη στήριξη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών προς το Πρόγραμμα Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis που αφορούν στις πολύπλευρες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους μαθητές, το πολυδιάστατο κοινωνικό πρόγραμμα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και την εκστρατεία Υιοθέτησε ένα σχολείο. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  28/01/2016

Το Ινστιτούτο Prolepsis και η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι νότες τρέφονται σωστά»

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση για την περίοδο 2015-2016, με ένα πρωτότυπο εργαστήριο που συνδυάζει τη διατροφή με τις τέχνες. Το πρόγραμμα «Οι νότες τρέφονται σωστά» σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Στέγη με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με την υγιεινή διατροφή και την κινητοποίησή τους, ώστε να βελτιώσουν τις διατροφικές τους επιλογές και τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητάς τους. Από τις 11 Ιανουαρίου μέχρι και τα τέλη Μάϊου θα πραγματοποιηθούν συνολικά 40 συναντήσεις με τη συμμετοχή 20 σχολείων (για μαθητές Νηπιαγωγείου και Α΄ - Δ΄ Δημοτικού). Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  26/01/2016

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και το Ινστιτούτο Prolepsis διοργανώνουν κοινή Συνέντευξη Τύπου για τη στήριξη του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το Ινστιτούτο Prolepsis και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διοργανώνουν συνέντευξη τύπου την Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016 (12:00) στο κτήριο «Κωστής Παλαμάς», με θέμα τη στήριξη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών προς το Πρόγραμμα Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis που αφορούν στις πολύπλευρες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους μαθητές, το πολυδιάστατο κοινωνικό πρόγραμμα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και την εκστρατεία Υιοθέτησε ένα σχολείο.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  22/01/2016

Η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και τη σχολική χρονιά 2015-16

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος για τη στήριξη του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ για δεύτερη συνεχή χρονιά. 1.471 μαθητές εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα το τρέχον σχολικό έτος χάρη στην ευγενική δωρεά της ΑΒ Βασιλόπουλος, με την οποία συμβάλλει σημαντικά στη μεγάλη μας προσπάθεια για τη μείωση της πείνας και της επισιτιστικής ανασφάλειας στους μαθητές της χώρας. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  08/01/2016

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση World in Harmony στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά τη μη κερδοσκοπική οργάνωση “World in Harmony” για τη στήριξη του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική της δωρεά 2 επιπλέον σχολεία με 402 μαθητές θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ το τρέχον σχολικό έτος, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη μεγάλη μας προσπάθεια για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας στους μαθητές της χώρας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  07/01/2016

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει στο πιλοτικό Πρόγραμμα «Είμαι Μέσα» για τη μείωση της σχολικής διαρροής

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει ως εταίρος στο πιλοτικό πρόγραμμα «Είμαι Μέσα», με σκοπό τη μείωση του ποσοστού των παιδιών που εγκαταλείπουν τη βασική εκπαίδευση. Ο σχεδιασμός του προγράμματος έχει γίνει από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», με την επιστημονική υποστήριξη του σωματείου «ΜΕΡΙΜΝΑ» και εταίρους, το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ομάδα εθελοντών καθηγητών από το 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  07/01/2016

Έλληνες της Φρανκφούρτης στηρίζουν το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δράσεις ενίσχυσης του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ πραγματοποιεί η ελληνική διασπορά της Φρανκφούρτης. Η πρωτοβουλία και ο συντονισμός των δράσεων ανήκει στην εκπαιδευτικό κα Αννέτα Κούρτη, η οποία έχει αγκαλιάσει το Πρόγραμμα και συμμετέχει ενεργά στην προσπάθειά μας για την καταπολέμηση της επισιτιστικής ανασφάλειας και της πείνας των παιδιών στην Ελλάδα. Οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν την ενημέρωση τοπικών συλλόγων του απόδημου ελληνισμού της Γερμανίας, καθώς και Γερμανών για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και την ανάγκη ενίσχυσής του.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  21/12/2015

Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την Ενίσχυση του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 21/12/2015, Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την Ενίσχυση του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία της Ελληνικής Επικράτειας ανάμεσα στον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη, στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκο Μπόλαρη, τον κ. Αθανάσιο Βασιλέκα πρόεδρο της Ένωσης Φυλής Χολστάϊν Ελλάδας, τον κ. Ηλία Βελιώτη από τη ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ και τον κ. Δημήτριο Λινό από το Ινστιτούτο Prolepsis. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  17/12/2015

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 4moms.gr στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ συμμετέχει στη Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή που διοργανώνει το 4moms.gr στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ. υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά. Μικρά και μεγάλα παιδιά θα στολίσουν το δέντρο των ευχών, θα φτιάξουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες και θα διασκεδάσουν με το αγαπημένο συγκρότημα ΧΑΝΑΖΟΟ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  14/12/2015

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ συνεχίζεται και τη φετινή σχολική χρονιά σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές

14 Δεκεμβρίου 2015 – 50.000 δωρεάν υγιεινά γεύματα σε 1030 μαθητές από 13 σχολεία σε ευάλωτες κοινωνικοοικονομικά περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Ξάνθης, Ροδόπης και Ημαθίας θα διανεμηθούν μέχρι και τον Ιανουάριο 2016 στο πλαίσιο του έργου «Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Υλοποίηση σε Απομακρυσμένες και Αγροτικές Περιοχές».

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  08/12/2015

Το Δημοτικό Κολλέγιο Αθηνών στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το Δημοτικό Κολλέγιο Αθηνών στηρίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και ενισχύει την εκστρατεία ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Με την ευγενική του δωρεά καλύφθηκε η διάθεση 5.107 σάντουιτς σε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της Αττικής. Η δωρεά πραγματοποιείται στο πλαίσιο του θεσμού «λιτό γεύμα», η έννοια και η φιλοσοφία του οποίου συνδέεται άμεσα με τις αξίες της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  01/12/2015

Ο Οργανισμός “Ελληνική Πρωτοβουλία” - The Hellenic Initiative στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ευχαριστούμε θερμά τον Οργανισμό “Ελληνική Πρωτοβουλία” - The Hellenic Initiative (ΤΗΙ) που αποφάσισε να στηρίξει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ευγενική χορηγία του ΤΗΙ, 4 επιπλέον σχολεία με 258 μαθητές θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ το τρέχον σχολικό έτος, ενισχύοντας έτσι τη μεγάλη μας προσπάθεια για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας στους μαθητές της χώρας. Παράλληλα, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων (matching fund) του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), μεγάλου δωρητή του προγράμματος, θα ενταχθούν επιπλέον 6 σχολεία με 783 μαθητές.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  30/11/2015

Ανακοίνωση | Ινστιτούτο Prolepsis | Πρόγραμμα MOCHA

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει στο νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα MOCHA – Models of Child Health Appraised συντονίζοντας ως εμπειρογνώμονας τις δράσεις για την Ελλάδα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015, είναι διάρκειας 3 ετών και υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας – Ορίζοντας 2020 (Horizon 2020).

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  26/11/2015

Παρουσίαση στοιχείων του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στο συνέδριο “Διάσπαση και Αποκλεισμός: Κατανοώντας και Ξεπερνώντας τις Πολύπλευρες Επιπτώσεις της Κρίσης (FRAGMEX)”

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετείχε στο συνέδριο που διοργάνωσε το Παρατηρητήριο για την Κρίση του ΕΛΙΑΜΕΠ στις 25 Οκτωβρίου στο Impact Hub στην Αθήνα στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος “FRAGMEX” - Διάσπαση και Αποκλεισμός: Κατανοώντας και Ξεπερνώντας τις Πολύπλευρες Επιπτώσεις της Κρίσης”.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  24/11/2015

Το Ινστιτούτο Prolepsis στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας & στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας & στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής που πραγματοποιούνται παράλληλα το τριήμερο 27-29 Νοεμβρίου 2015 στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην Αθήνα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  24/11/2015

Tο έργο του Ινστιτούτου Prolepsis για τη βελτίωση του αλφαβητισμού υγείας στα άτομα της τρίτης ηλικίας

Οι καινοτόμες πρωτοβουλίες του Ινστιτούτου Prolepsis για τη βελτίωση του αλφαβητισμού υγείας των ατόμων της τρίτης ηλικίας και οι κατευθυντήριες γραμμές του Προγράμματος “IROHLA – Intervention Research on Health Literacy among Ageing Population” με δεδομένες τις προκλήσεις και τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργεί η διαρκής γήρανση του πληθυσμού στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάστηκαν την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Prolepsis.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  20/11/2015

20 Νοεμβρίου 2015: Το Ινστιτούτο Prolepsis για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Το Ινστιτούτο Prolepsis με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού τονίζει την ανάγκη διασφάλισης της σωματικής και ψυχικής υγείας όλων των παιδιών και υπερασπίζεται το δικαίωμα τους για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης που να επιτρέπει την ολοκληρωμένη και πλήρη σωματική ανάπτυξη, και την απρόσκοπτη πνευματική πρόοδο των μαθητών, την πρόσβαση τους σε υγιεινή και θρεπτική τροφή, καθώς και την ηθική και κοινωνική τους ανάπτυξη μέσα από την καλλιέργεια του αλληλοσεβασμού, της ισοτιμίας και της αλληλεγγύης.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  18/11/2015

Ο βρεφονηπιακός, παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο Playland στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο βρεφονηπιακός, παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο PLAYLAND που δραστηριοποιείται στη Βάρκιζα από το 1983, στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και προωθεί την αγορά εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος στους γονείς των παιδιών του PLAYLAND. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται συμμέτοχος στην εκστρατεία «ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» για τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  17/11/2015

Tο Ινστιτούτο Prolepsis στο 3o Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον αλφαβητισμό υγείας

Το Ινστιτούτο Prolepsis παρουσιάζει τα αποτελέσματα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ και του Προγράμματος IROHLA, στο 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον αλφαβητισμό υγείας που πραγματοποιείται από 17 έως 19 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  13/11/2015

14 Νοεμβρίου 2015: Το Ινστιτούτο Prolepsis για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Διαβήτη 2015, το Ινστιτούτο Prolepsis επισημαίνει τη σημασία της πρόληψης του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2. Παράλληλα, συμβάλλει στη διάδοση της σημασίας του μέσα από τους Εθνικούς Διατροφικούς Οδηγούς, έργο που σχεδίασε και εκπόνησε το Ινστιτούτο Prolepsis. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  04/11/2015

Ένας πιο υγιεινός τρόπος ζωής είναι εφικτός: Tο Ινστιτούτο Prolepsis στο 12ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Διατροφής

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετείχε στο 12ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Διατροφής που πραγματοποιήθηκε στις 20-23 Οκτωβρίου στο Βερολίνο. Ανάμεσα στα σημαντικότερα συμπεράσματα του συνεδρίου, στο οποίο παραβρέθηκαν 1600 εκπρόσωποι από 70 χώρες, ήταν ότι ένας πιο υγιεινός τρόπος ζωής είναι εφικτός από τα πρώτα ακόμα στάδια της ζωής. Η αρχή της πρόληψης και ο προσανατολισμός σε συγκεκριμένες παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες, όπως η μεσογειακή διατροφή, αποτελούν το κλειδί για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και για τη θωράκιση από σοβαρές ασθένειες.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  03/11/2015

Το Ινστιτούτο Prolepsis για την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2015

Το Ινστιτούτο Prolepsis με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2015 υπογραμμίζει τη σημασία και τα αδιαμφισβήτητα οφέλη του μητρικού θηλασμού, τόσο για το παιδί και τη μητέρα όσο και για την οικογένεια, αλλά και το σύστημα υγείας. Παράλληλα, συμβάλλει στη διάδοση της σημασίας του μέσα από το Πρόγραμμα «Ευ Δια… Τροφήν», που σχεδίασε και εκπόνησε το Ινστιτούτο Prolepsis και αφορά στην ανάπτυξη του περιεχομένου, την παραγωγή και την ευρεία διάχυση των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  27/10/2015

Καρκινογόνα τα επεξεργασμένα κρέατα σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Ανακοίνωση σχετικά με τις επιπτώσεις από την κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με βάση τη σχετική έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού για την Έρευνα του Καρκίνου (IARC, Τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας). Σύμφωνα με την έκθεση, τα επεξεργασμένα κρέατα χαρακτηρίζονται, με επαρκή αποδεικτικά στοιχεία, ως καρκινογόνα για τον άνθρωπο και ταξινομούνται στην κορυφή της κλίμακας (Ομάδα 1) επικινδυνότητας της IARC. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  23/10/2015

24 Οκτωβρίου: Το Ινστιτούτο Prolepsis για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

Η παχυσαρκία, έχει εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, λαμβάνοντας διαστάσεις επιδημίας, τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το 2014, περισσότερα από 1,9 δισεκατομμύρια ενήλικες ήταν υπέρβαροι, εκ των οποίων τα 600 εκατομμύρια ήταν παχύσαρκοι. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  23/10/2015

Παρουσίαση του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για τη Σιτιστική Ασφάλεια

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετείχε στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για τη Σιτιστική Ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη (11-14 Οκτωβρίου), υπό την αιγίδα των στο Πανεπιστημίων Cοrnell και Columbia. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν η σύζευξη των στόχων της επίτευξης παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος, ως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  16/10/2015

16 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί και Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής-ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Δύο από τις σημαντικότερες δράσεις του Ινστιτούτου Prolepsis με σημαντική συνεισφορά στην προαγωγή της υγείας του πληθυσμού παρουσιάστηκαν μέσα στην εβδομάδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  16/10/2015

Tο Ινστιτούτο Prolepsis στο Βερολίνο για το 12ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Διατροφής

Το Ινστιτούτο Prolepsis παρουσιάζει τη μεθοδολογία ανάπτυξης των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών, στο 12ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Διατροφής που θα διεξαχθεί στις 20-23 Οκτωβρίου στο Βερολίνο. Με κεντρικό άξονα το θέμα: «Διατροφικές συστάσεις: Ένα πολύτιμο εργαλείο για τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και της υγείας των Ελλήνων», η Κωνσταντίνα Ζώτα, Ειδικός Προαγωγής Υγείας και Συνδιευθύντρια Έρευνας και Επικεφαλής Εθνικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Prolepsis θα παρουσιάσει το Πρόγραμμα Δημιουργία και ευρεία διάχυση γενικού και ειδικών Εθνικών Διατροφικών Οδηγών «Ευ Δια...Τροφήν».

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  12/10/2015

Δελτίο Τύπου | Ινστιτούτο Prolepsis | 12 Οκτωβρίου

Σοβαρότατες είναι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα παιδιά της χώρας μας, καθώς σχεδόν οι μισοί μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ιδιαίτερα ευπαθών περιοχών αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια. Ένας στους έξι μαθητές αντιμετωπίζει προβλήματα σωματικής υγείας και ένας στους τέσσερις προβλήματα συναισθηματικής υγείας. Η παρατεταμένη κοινωνικο-οικονομική κρίση διογκώνει το επισιτιστικό πρόβλημα και ενισχύει πιο ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές. Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στηρίζει τις οικογένειες, παρέχοντας σίτιση στους μαθητές και παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις σχετικά με την υγιεινή διατροφή. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  09/10/2015

Συνέντευξη Τύπου: Οι δράσεις του Ινστιτούτου Prolepsis σε θέματα διατροφής και εξάλειψης της φτώχειας

Πρόσφατα στοιχεία που αφορούν στον εκτιμώμενο αριθμό των μαθητών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα παιδιά της χώρας θα παρουσιαστούν στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12:00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο "Άλκης Αργυριάδης", στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  07/10/2015

Συνέντευξη Τύπου: Προώθηση Υγιεινής Διατροφής και Εξάλειψη της Φτώχειας – Οι δράσεις του Ινστιτούτου Prolepsis

Το Ινστιτούτο Prolepsis διοργανώνει συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 12μμ, στο αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης» του Πανεπιστημίου Αθηνών, (Πανεπιστημίου 30) στο πλαίσιο του διεθνούς εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής (16/10) και της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας (17/10). Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  06/10/2015

Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας στον διεθνή διαγωνισμό αφίσας του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών

Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό αφίσας που διοργανώνει ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (F.A.O.) των Ηνωμένων Εθνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16/10 και θέμα: η Κοινωνική Προστασία και η αντιμετώπιση της φτώχειας στις αγροτικές περιοχές.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  05/10/2015

Νέα δωρεά ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την υποστήριξη του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ για το σχολικό έτος 2015-2016.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Το ΙΣΝ ανακοινώνει νέα δωρεά, συνολικού ύψους €2,5 εκατομμυρίων, για την υποστήριξη του Προγράμματος Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», σε δημόσια σχολεία της χώρας, κατά το τρέχον σχολικό έτος (2015-2016).

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  01/10/2015

Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων: Ο ρόλος του αλφαβητισμού υγείας στην ποιότητα ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, όπως καθιερώθηκε η 1η Οκτωβρίου από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, το Ινστιτούτο Prolepsis κάνει έκκληση για ανάληψη δράσης με σκοπό τη βελτίωση του αλφαβητισμού υγείας, δεδομένης της διαρκούς αύξησης του γηράσκοντος πληθυσμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ. O αλφαβητισμός υγείας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ρυθμιστικούς παράγοντες για την υγεία των ηλικιωμένων, καθώς αφορά στη δυνατότητα σωστής λήψης, κατανόησης και διαχείρισης της ιατρικής πληροφορίας και κατ’ επέκταση της υγείας και της ασθένειας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  22/09/2015

ΜΚΟ της χρονιάς και Gold βραβείο στην κατηγορία Υγεία & Πρόληψη για το Ινστιτούτο Prolepsis στα Hellenic Responsible Business Awards 2015

Τιμητική διάκριση για το Ινστιτούτο Prolepsis και αναγνώριση των προσπαθειών και των δράσεων μας αποτέλεσε η απονομή του Gold βραβείου στα Hellenic Responsible Business Awards 2015. Σε μία λαμπρή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 15/9 στο Balux Prive και διοργάνωσε για πρώτη φορά η Boussias Communications και το περιοδικό Marketing Week, το Ινστιτούτο Prolepsis τιμήθηκε ως ΜΚΟ της χρονιάς για το 2015 στον τομέα Υγεία & Πρόληψη.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  03/09/2015

3.6 τόνους ροδάκινα διένειμε το Ινστιτούτο Prolepsis

Ποσότητα 3.6 τόνων ροδάκινων διένειμε το Ινστιτούτο Prolepsis, την Πέμπτη 27/8 στο πλαίσιο της Κοινωνικής Σύμπραξης «Αμάλθεια» που τελεί υπό την ομπρέλα του Δήμου Αμαρουσίου. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην εφαρμογή του κανονισμού της ΕΕ 1031/2014 για τη στήριξη παραγωγών ορισμένων οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ με αρ. πρωτοκόλλου 3320/89565 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η ποσότητα ροδάκινων προωθήθηκε σε κοινωνικο-οικονομικά ευπαθείς περιοχές, όπου εφαρμόζεται το Πρόγραμμα Σίτισης και Υγιεινής Διατροφής, ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  01/09/2015

Το Ινστιτούτο Prolepsis στην ετήσια έκδοση Yearbook 2014-15 – The Power of Collaboration

H Global Sustain παρουσιάζει το Ινστιτούτο Prolepsis στην ετήσια σειρά των διεθνών εκδόσεων Yearbook και συγκαταλέγει το έργο του ανάμεσα στις πιο σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες φορέων για το έτος 2014- 2015 σε θέματα που αφορούν στην αειφορία. Η διεθνής έκδοση με τίτλο The Power of Collaboration είναι αφιερωμένη αυτό το έτος στις δυνατότητες και τη δυναμική των συνεργασιών. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  02/07/2015

Συνεχίζεται με επιτυχία η συνεργασία του Ινστιτούτου Prolepsis με το Πανεπιστήμιο Harvard

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Ινστιτούτο Prolepsis φιλοξενεί προπτυχιακό φοιτητή από το Πανεπιστήμιο του Harvard στο πλαίσιο του Director’s Internship Program. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει επί 20 συναπτά έτη τη δυνατότητα σε προπτυχιακούς φοιτητές με σπουδές στις πολιτικές επιστήμες, τη διακυβέρνηση και τη δημόσια διοίκηση να εργαστούν σε οργανώσεις υψηλού κύρους σε όλον τον κόσμο. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  26/05/2015

Ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων του έργου «Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Υλοποίηση σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές»

Τρίτη, 26 Μαΐου 2015 - Σοβαρότατες είναι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και στα παιδιά της χώρας μας, καθώς σχεδόν οι μισοί  μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ιδιαίτερα ευπαθών περιοχών αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια, το 42% δεν έχει φυσιολογικό βάρος, ενώ 1 στις 6 οικογένειες δεν έχει πηγή εισοδήματος. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  25/05/2015

Καμπάνια για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το Ινστιτούτο Prolepsis στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει περισσότερους πόρους για την επόμενη σχολική χρονιά και να ενισχύσει τη δημοσιότητα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, εξασφάλισε έναν πενταψήφιο αριθμό από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για μία εβδομάδα. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  19/05/2015

Συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων του έργου «Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Υλοποίηση σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές»

Το Ινστιτούτο Prolepsis σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου για την Υλοποίηση του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής-ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, ώρα 12.00 μ.μ., στο κτήριο «Κωστής Παλαμάς» (Ακαδημίας 48 και Σίνα, Αθήνα). Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  11/05/2015

Εθελόντρια της Prolepsis σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Microsoft

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι η εθελόντρια του Ινστιτούτου Prolepsis Νεφέλη Στεφοπούλου, είναι μεταξύ των φιναλίστ στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό που διοργανώνει η Microsoft για νέους «Youthspark: Challenge for Change».
Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδείξει καινοτόμες ιδέες νέων ανθρώπων που θέλουν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Η πρόταση στην οποία συμμετέχει η Νεφέλη αφορά στην έλλειψη πόσιμου νερού στην Κένυα (Project LINC: http://projectlinc.clubefl.gr/). Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  07/04/2015

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας - Ασφάλεια Τροφίμων

Αθήνα, 7 Απριλίου 2015 - Η υγεία αποτελεί θεμελιώδες, αδιαπραγμάτευτο αγαθό και ταυτόχρονα αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που κάθε χρόνο εορτάζεται στις 7 Απριλίου και επικεντρώνεται σε καίρια ζητήματα δημόσιας υγείας, είναι αφιερωμένη στην ασφάλεια τροφίμων.

Η ασφάλεια τροφίμων είναι ένα από τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί επισταμένως το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, το οποίο εφέτος έκλεισε 25 χρόνια από το έτος ιδρύσεώς του. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  02/04/2015

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Grace Foundation ανακοινώνει την υποστήριξή του προς το Ινστιτούτο Prolepsis

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Grace Foundation ανακοινώνει την υποστήριξή του προς το Ινστιτούτο Prolepsis

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015. Το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Grace Hotels ανακοίνωσε την προσφορά €1.200.000 προς δύο κορυφαίες ελληνικές φιλανθρωπικές οργανώσεις – το Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο, ένα από τα παλαιότερα ιδρύματα παιδικής μέριμνας στην Ελλάδα, και το φιλανθρωπικό ίδρυμα για τη δημόσια υγεία, Prolepsis. Το Ίδρυμα Grace Foundation που είχε πάντα στενούς δεσμούς με την Ελλάδα στηρίζει έμπρακτα τη χώρα σε μια εποχή απαράμιλλης οικονομικής και κοινωνικής δυσπραγίας. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  31/03/2015

NGO Day 2015

Η Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Prolepsis κα Αφροδίτη Βελουδάκη αναφερόμενη στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ μιλά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ινστιτούτο τόσο στο κομμάτι της χρηματοδότησης όσο και στο κομμάτι της τεχνολογικής ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης NGO Day που διοργανώθηκε από την Microsoft Ελλάς σε συνεργασία με την Global Sustain. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  12/03/2015

«Χτίζοντας συνέργειες ενάντια στην κρίση: Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ ως παράδειγμα καλής πρακτικής ΕΚΕ»

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015 – Το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis μαζί με τη Global Sustain και την ΑΒ Βασιλόπουλος διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Χτίζοντας συνέργειες ενάντια στην κρίση: Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ ως παράδειγμα καλής πρακτικής ΕΚΕ». Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  09/03/2015

Διαγωνισμός για μαθητές Γυμνασίου με θέμα «Τρέφομαι Υγιεινά – Αθλούμαι Καθημερινά»

Στο πλαίσιο του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ και με γνώμονα την ενθάρρυνση της ενεργού και δημιουργικής συμμετοχής των παιδιών, διοργανώνεται διαγωνισμός με θέμα «Τρέφομαι Υγιεινά – Αθλούμαι Καθημερινά»

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  20/02/2015

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ & ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ & ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ:   ΣΧΕΔΟΝ 6 ΣΤΟΥΣ 10 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΕΠΑΡΚΗ ΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2015 - Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τον υποσιτισμό στα σχολεία επιβεβαιώνονται και από τα στοιχεία του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής –ΔΙΑΤΡΟΦΗ, το οποίο υλοποιείται από το 2012 από το Ινστιτούτο Prolepsis με κύρια δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, προσφέροντας καθημερινά δωρεάν υγιεινά γεύματα σε χιλιάδες μαθητές σε ευπαθείς περιοχές όλης της χώρας.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  06/02/2015

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

H Ashleigh Lovett, Αμερικανίδα της ελληνικής ομογένειας και εργαζόμενη στον ανθρωπιστικό τομέα, διαβάζοντας πριν ένα χρόνο περίπου στην εφημερίδα New York Times το άρθρο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ αποφάσισε ότι θέλει να συνεισφέρει και η ίδια με το δικό της τρόπο. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  05/02/2015

HUMAN BEING HUMAN-ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗ

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου από τις 10.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ. η Κοινότητα της Σχολής Μωραΐτη (μαθητές, απόφοιτοι, γονείς & καθηγητές) μαζί με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και το Ινστιτούτο Prolepsis και άλλες 24 Κοινωφελείς Οργανώσεις αφιερώνουν τη συγκεκριμένη μέρα στον άνθρωπο και τις ανθρώπινες αξίες, με στόχο την ανάδειξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  04/02/2015

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

"Δεν πρέπει να εξαιρούμε τα αυγά από τη διατροφή μας καθώς θεωρείται η πλουσιότερη σε θρεπτικά συστατικά τροφή της φύσης" τονίζει η καθηγήτρια κα Αθηνά Λινού στο άρθρο που ακολουθεί.

Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  02/02/2015

ΓΛΥΚΕΣ «ΔΡΑΣΕΙΣ» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιος είπε ότι το υγιεινό δεν είναι νόστιμο και ότι ένα γλυκό δεν μπορεί να παρασκευαστεί με υγιεινό τρόπο; Σε αυτά τα ερωτήματα μας απαντά με τον καλύτερο τρόπο το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας.

 

Στο πλαίσιο λοιπόν της προώθησης της υγιεινής διατροφής και με αφορμή το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου  μας εξέπληξαν ευχάριστα με τις μαγειρικές τους ικανότητες, παρασκευάζοντας μηλόπιτα με μήλα του Προγράμματος και υγιεινά υλικά (αλεύρι ολικής άλεσης, μαύρη ζάχαρη κτλ). Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  23/01/2015

Το Ινστιτούτο Prolepsis μεταξύ των 500 κορυφαίων μη κυβερνητικών οργανώσεων στον κόσμο

Την 177η θέση στις 500 κορυφαίες μη κυβερνητικές οργανώσεις στον κόσμο κατέκτησε το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, λαμβάνοντας παράλληλα την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών μη κυβερνητικών οργανώσεων που συμμετείχαν. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από την ελβετική μη κερδοσκοπική οργάνωση Global_Geneva. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  16/01/2015

Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ενίσχυσης κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία

Το Ινστιτούτο Prolepsis μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ενίσχυσης κατανάλωσης γάλακτος σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας (http://www.minagric.gr/index.php/el/2013-04-05-10-13-09/ministry-example/programmatakoinonikhsaroghs/galastasxoleia).

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  24/12/2014

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Με αφορμή την έναρξη του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής-ΔΙΑΤΡΟΦΗ για 4η συνεχή σχολική χρονιά σε σχολεία κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών της χώρας, η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρεται στα πολλαπλά οφέλη του και την επιτακτική ανάγκη ύπαρξής του Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  23/12/2014

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ 4Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Στις 20 Νοεμβρίου 2014 ξεκίνησε για 4η συνεχή σχολική χρονιά το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής - ΔΙΑΤΡΟΦΗ που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, με κύρια δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και απευθύνεται σε σχολεία κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών. Στο Πρόγραμμα τη φετινή χρονιά θα συμμετέχουν περισσότεροι από 15.000 μαθητές, οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία και περιοχές όπου έχουν καταγραφεί τα υψηλότερα ποσοστά επισιτιστικής ανασφάλειας και παιδικής φτώχειας. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  10/11/2014

3ο WORLD CONGRESS OF PUBLIC HEALTH NUTRITION

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει στο 3ο WORLD CONGRESS OF PUBLIC HEALTH NUTRITION. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  21/07/2014

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 30 Ιουνίου 2014 η διαβούλευση εκπροσώπων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την προώθηση πολιτικών με στόχο την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων στην Υγεία. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  21/07/2014

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΙΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 30 Ιουνίου 2014 η διαβούλευση εκπροσώπων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την προώθηση πολιτικών με στόχο την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων στην Υγεία. Στην εκδήλωση αναδείχθηκαν καλές πρακτικές που συμβάλλουν στη μείωση των ανισοτήτων υγείας, μέσω της αντιμετώπισης του υποσιτισμού και της παιδικής παχυσαρκίας, μεταξύ των οποίων το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Τη συνάντηση οργάνωσε το Ινστιτούτο Prolepsis στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος DRIVERS για την Ισότητα στην Υγεία. Ακολουθεί η Πρόταση για Ιδιωτικούς Φορείς, όπως προέκυψε από τη διαβούλευση μεταξύ εκπροσώπων ιδιωτικών φορέων.

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  04/07/2014

Φρούτα και λαχανικά άριστης ποιότητας καταναλώνουν οι μαθητές στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων σε φρούτα και λαχανικά που διανεμήθηκαν όλη τη χρονιά στους μαθητές συνάδουν απόλυτα με την ανακοίνωση του Συστήματος Έγκαιρης Κοινοτικής Προειδοποίησης για Τρόφιμα και Ζωοτροφές (RASFF). Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  02/07/2014

Πώς μπορούν να μειωθούν οι ανισότητες στην Υγεία μέσω της αντιμετώπισης της επισιτιστικής ανασφάλειας και της παιδικής παχυσαρκίας;

Αποτελέσματα της διαβούλευσης για την προώθηση πολιτικών με στόχο την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων στην Υγεία μέσω της αντιμετώπισης της επισιτιστικής ανασφάλειας και της παιδικής παχυσαρκίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «DRIVERS για την Ισότητα στην Υγεία».

Δες την κάλυψη της εκδήλωσης στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 εδώ, και στο δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

 

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  27/06/2014

Ενημερωτική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «DRIVERS για την Ισότητα στην Υγεία»

Ενημερωτική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «DRIVERS για την Ισότητα στην Υγεία»: Παρουσίαση Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ως Καλή Πρακτική

Η άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων στην Υγεία είναι το θέμα εκδήλωσης που διοργανώνει το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής & Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014, και ώρα 11:00, στα γραφεία του (Φραγκοκκλησιάς 7, Μαρούσι). Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ως παράδειγμα καλής πρακτικής στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Προγράμματος DRIVERS για την Ισότητα στην Υγεία. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  26/05/2014

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ με θέμα τη σωματική άσκηση

Έλληνες ολυμπιονίκες, αθλητές, παγκόσμιοι και εθνικοί πρωταθλητές θα βρίσκονται από αύριο σε σχολεία που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, για να μιλήσουν στους μαθητές για τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός στη σωματική και πνευματική υγεία! Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  29/04/2014

Συνέντευξη Τύπου για νέες δωρεές και σημαντικές πρωτοβουλίες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Στις 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου προκειμένου να παρουσιαστούν οι νέες δωρεές οι οποίες εγκρίθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.

Επιπλέον, στα πλαίσια του απολογισμού δύο σημαντικών πρωτοβουλιών του Ιδρύματος τους τελευταίους έξι μήνες, παρουσιάστηκε  εκτενώς και το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Δες τη συνέντευξη τύπου εδώ (36:55).

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  08/04/2014

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη (Σ.Α.Σ.Μ.) στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Με την πολύτιμη βοήθεια του Συνδέσμου, διοργανώνεται εκστρατεία εξεύρεσης πόρων με στόχο την ένταξη ενός ακόμη σχολείου. Περισσότερα

Ανακοινώσεις  |  04/04/2014

To Moraitis Run για τη ΔΙΑΤΡΟΦΗ!

Η Σχολή Μωραΐτη στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ με την αθλητική εκδήλωση “MORAITIS RUN”!

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  24/02/2014

Ένταξη ενός ακόμα σχολείου!

Φίλοι και υποστηρικτές εντάσσουν ένα ακόμα δημοτικό σχολείο στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ!

Περισσότερα
Ανακοινώσεις  |  19/11/2013

Δελτίο Τύπου

Το δελτίο τύπου και βίντεο από τη συνέντευξη τύπου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Παρουσίαση του Προγράμματος Σίτισης & Υγιεινής Διατροφής για το σχολικό έτος 2013-14: Ανάσα για 50.000 μαθητές σε κοινωνικά ευπαθείς περιοχές

Δες το δελτίο τύπου και τα βίντεο εδώ. Περισσότερα